Radim kabinet informatike u srednjoj skoli ima 25 pc-a snimio sam na njih windows xp sp3. Napravio dva korisnika Administrator i Korisnik.
A sada mi treba neki program sa kojim mogu na Korisnku da ogranicim pristup da se ne mogu brisati ikone sa ekrana,postavljati pozadine na komp. Spremati slike i programe na pc.
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
start-run-gpedit.msc i podesavaj sta ti treba.
A razmotri i deepfrezz koji ti "zamrzava" trenutno stanje i nakon restarta vraca u prvobitno stanje.
A sto mi deepfrezz sve omogucava
Sve podesis i ukljucis deep freez. Korisnici mogu raditi sta god im volja. Ako zabrljaju samo restart i sve se vraca kao st je bilo u momentu "zamrzavanja". Program upravo namijenjem tome sto ti zelis.
Super znaci sa njim mogu da podesim pocetno stanje koje ce biti takvo kako ja postavim nakon svakog paljena pc-a
Dali je program besplatan ili se placa?
Radim kabinet informatike u srednjoj skoli ima 25 pc-a snimio sam na njih windows xp sp3. Napravio dva korisnika Administrator i Korisnik.
A sada mi treba neki program sa kojim mogu na Korisnku da ogranicim pristup da se ne mogu brisati ikone sa ekrana,postavljati pozadine na komp. Spremati slike i programe na pc.
Slicna stvar je izvedena kod mene, s tim da koristim Windows Steady State. Microsoftov je, besplatan za legalne Win (XP i Vistu, na 7 ne radi), sve podesis kako zelis, ukljucis Disc Protection, i prilikom svakog restarta bilo kakve izmjene se ponistavaju, pa zato nije ni bitno ukoliko nesto i izmjene tijekom rada, sve se vraca na pocetak novim restartom.
Jedini nedostatak koji me smeta je ukoliko trebas omogucit korisnicima da snimaju podatke na usb stick jer ga (bar meni drukcije nije uspjelo) moras rucno svakome pojedinacno instalirat iz Admina. Ukoliko te to ne smeta, ili im omogucis pohranjivanje podataka na NAS ili drugu particiju, mislim da takvi problemi nece biti (pre)uocljivi. Svojim korisnicima preporucam da koriste svoje mail accounte, dropbox ili sl. za pohranu podataka koje zele zadrzati.