Procesi...

poruka: 18
|
čitano: 3.925
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
Procesi...

Molim pomoc oko procesa I RAM Usage.. Nezz koje procese da ugasim.

Imao sam prije nekoliko dana da su me ovi svchost.exe ubijali.

Al onda sam nasa rijesenje da ugasim service koje taj proces (svchost.exe, ovaj najveci, sta ima i do 180 ) izvodi, i uspia sam ga smanjit sa nekih 130-180  , na 14-15.. (Gle 1 i 2 screen)

Al onda imam problem sto mi RAM ne pada ispod 30 posto. Iako kad stavim komp u sleep mod, i upalim ga, na pocetku bude oko 18-20 posto, i naraste do 30 I onda ne pada...(Slika 3)

A i CPU nije bog zna kakv, dobro na ovoj zadnjoj slici mi radi Scanner trenutno pa zato..

Mene zanima, kako da smanjim RAM Usage, i dali mi je potrebno ovoliko ovih svchost.exe... I ako ko zna, koje procese da ugasim, tj oni koji su bespotrebni!

Ovo je jos da mi nerade xfire,msn,steam etc...

Slika 1 Slika 1
Slika 2 Slika 2
Slika 3 Slika 3
Spirit...
Poruka je uređivana zadnji put uto 22.6.2010 15:49 (Neutral).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Procesi...

koji windowsi?

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
RE: Procesi...

Sedmica 64-bit

Spirit...
16 godina
neaktivan
Procesi...

ne vidim nikakav problem,jedino da makneš nešto iz strartupa da ti se ne ažurira kod dizanja os-a

Moj PC  
2 0 hvala 1
16 godina
Procesi...

Šta će ti ti  svchost.exe?! Ja ih sve pogasim i komp radi ko nov.

Šalim se naravno. Gle imaš 64 bit vinse pa se da zaključit da imaš i rama malo više prema tome šta te briga a i vidm da ti se koristi 27% što je sasvim ok.

Ne zamaraj se glupostima

In the eyes of a ranger, The unsuspected stranger
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
odjavljen
Procesi...

Nikako gasiti svchosts jer je on sastavni dio windowsa i veže durge dynamic link libray biblioteke.

Slobodno stisni thumb down ako te to toliko pali
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Kill Frenzy kaže...

Šalim se naravno. Gle imaš 64 bit vinse pa se da zaključit da imaš i rama malo više prema tome šta te briga a i vidm da ti se koristi 27% što je sasvim ok.

Ne zamaraj se glupostima

Ok...Al glean neke sto imaju po 2 GB rama (ja iman 4), i bude im oko 20 posto.. -.-

Pa me zanima zas i meni ne bude tako malo ako moze..

Spirit...
16 godina
Neutral kaže...
Kill Frenzy kaže...

Ne zamaraj se glupostima

Ok...Al glean neke sto imaju po 2 GB rama (ja iman 4), i bude im oko 20 posto.. -.-

Nemože :D

In the eyes of a ranger, The unsuspected stranger
16 godina
neaktivan
Procesi...

drugo pitanje: što je error 0xc0150002? kako ga rješiti?

0 0 hvala 0
17 godina
Neutral kaže...

Idi u Control Panel/Administrative Tools/System Configuration i na kartici Boot pogledaj šta ti se sve diže s Windowsom, a bez čega bi mogao jer imaš bar 10 pozadinskih procesa više od mene (takođe, prema mom iskustvu, Total Working Set je često približniji pokazatelj koliko memorije ćeš dobiti gašenjem nekog procesa nego Private Working Set).

Drugo mesto na kome bi mogao da pogledaš su Servisi. Prvo u  System Configuration u kome si gledao StartUp procese na tabu Services štikliraj "Hide All Microsoft Services" i vidi koji su ti se dodatni servisi registrovali i koji su trenutno aktivni, a onda idi u Control Panel/Administrative Tools/Services gde pokretanje nekih od tih procesa možeš da prebaciš sa Automatic na Manual (manual ne znači da ti moraš ručno da ih startuješ, nego da se neće pokretati odmah sa Windowsom, već samo po potrebi, tako da ovo obično ne izaziva nikakve probleme; ipak, proveri nakon restarta da li ti sve aplikacije na koje si ovim uticao i dalje rade pa po potrebi neki vrati na Automatic).

20% je malo teže dostižno, ali meni kada su sve aplikacije pogašene Windows 7 Pro x64 zauzima nekih 23-24% od 4GB, pa možda uspeš da dobiješ nekih 200MB i potencijalno malo da ubrzaš podizanje OS-a ili smanjiš broj nepotrebnih procesa koji se povremeno aktiviraju u pozadini.

Poruka je uređivana zadnji put sub 26.6.2010 0:46 (Ivan(4)).
15 godina
neaktivan
pod009 kaže...

drugo pitanje: što je error 0xc0150002? kako ga rješiti?

koji program?

Jel to od windowsa error? de malo pojasni

http://www.omgpop.com/?r=dqxd
16 godina
neaktivan
Procesi...

Imam novi problem.

Windows Audio service.

Nemogu ga pokrenuti, kada ga probam pokrenuti dodje mi poruka:

Windows could not start the Windows Audio service on Local Computer

Error 1068: Servis ili grupa zavisnosti se nisu se uspjeli pokrenuti

Spirit...
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Procesi...

Da nisi dirao neki od servisa koji su potrebni Windows Audiu? Ugrađeni servisi u Windowsu 7 su previše isprepletani međusobnim zavisnostima i ja sam na svom računaru odustao od bilo kakve optimizacije vezane za isključivanje onih nepotrebnih. Idi u services.msc, desni klik na Windows Audio i pogledaj tab Dependencies. Ili, da ti skratim posao, Windows Audiu trebaju:

Multimadia Class Scheduler, Remote Procedure Call (RPC) i Windows Audio Endpoint Builder. Povrh toga,  Remote Procedure Call (RPC) zahteva DCOM Server Process Launcher i RPC Endpoint Mapper, a Windows Audio Endpoint Builderu je potreban Plug and Play.

Dakle postoji ukupno 6 servisa na koje se oslanja Windows Audio i predlažem da ih sve, kao i sam Windows Audio, staviš na automatic.

Poruka je uređivana zadnji put pon 5.7.2010 15:23 (Ivan(4)).
Moj PC  
0 0 hvala 1
16 godina
neaktivan
Procesi...

Znam, poslje dosta guglanja nasao sam problem, taj Scheduler me ubio -.-.

Anway, hvala :D

Spirit...
Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
Procesi...

@Neutral

bez uvrede stari, al da ti jednostavno reinstallaš windowse i onda ne prčkaš ništa po njima? imaš više problema nego naša jadna država...

''Anything that can go wrong will go wrong'' - ©Edward Aloysius Murphy, Jr.
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Iskreno receno, ovo mi je samo doslo. Gleda sam u msconfig startup, i bilo mi je oznaceno windows audio.

Al inace, istina je da volin prckat po kompjuterima... Ne razumin se nis ekspertski, al kak drukcije da naucim ako me zanima

Spirit...
16 godina
Procesi...

Nemoj porediti zauzeće memorije tvoga kompa sa 4GB i nekog sa 1 ili 2GB. U zavisnosti od količine memorije windows učitava određene procese u RAM, s tim da dio RAM-a ostavi slobodan a ostatak učita u PageFile (virtuelnu memoriju na disku). Ti imaš dosta memorije tako da ti vjerovatno svi procesi stanu u RAM, i komp ti radi znatno brže. Memorija je tu da bi se koristilaSmijeh. CCleanerom možeš isključiti nepotrebne programe koji se pokreću sa windowsima. Zna ih biti jako puno, a koji nisu neophodni.

0 0 hvala 0
17 godina

to važi, tak i ja znam koji put hehe :P

''Anything that can go wrong will go wrong'' - ©Edward Aloysius Murphy, Jr.
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice