Problemi nakon reinstalacije ATI/AMD drivera

poruka: 9
|
čitano: 1.895
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan

Pozdrav,

Znači da vam kažem sve što sam napravio u vezi ovoga, nadam se da će mi netko pomoći :)

Naime, gledao sam neki video na youtubeu i odjednom BSOD, flash player je počeo štekat i onda mi je bilo dosta (jer je flash player izbacivao neke poruke, ati je na startupu bacao neke poruke). Odlučio sam sve reinstalirati. Krenuo sam slijediti upute s atijeve stranice.

Pokrenuo sam uninstaller i on je automatski označio da će izbrisati CCC i driver... nakon par minuta ekran se zacrnio i ništa... restrartao sam laptop i nakon toga sam:

• uninstalirao atijeve drivere (ovaj put je označio CCC i neki APK)
  • instalirao atijeve drivere (u drugu mapu, failao je na instalaciji visual c++-a iako imam instalian visual studio 2010 :S)
  • uninstalirao flash player
  • ponovno ga instalirao

Problem se javlja kada pokrenem minecraft samo se ugasi i vidim da su grafički elementi malo smrdati u windowsima (onaj fade out efekt na restartu i shut downu se odvija nekako sporo i kao da ide preko nekih nijansi)

Ovaj ATI ili ko god da ga je preuzeo me strašno nerviraju u zadnje vrijeme, a nemam pojma šta da napravim :)

Unaprijed hvala i pozdrav...

EDIT: Skinuo sam drivere sa stranice od Acera i uspješno je instalirao CCC i driver. Sad ću restartati laptop pa ću vidjeti da li radi :)

EDIT: ne radi -.- btw win7 home premium 32bit, laptop pod moj pc :)

Mala moja dajem ti na znanje, sila masi daje ubrzanje. Dvije ploče, jedan izloator, mala moja to je kondenzator :D || R.I.P. Igor - EP
Poruka je uređivana zadnji put sub 13.8.2011 16:08 (xDinichx).

1 0 hvala 0
14 godina

Probaj napravit uninstall s ovim, možda nije sve potpuno izbrisano.

http://download.cnet.com/Revo-Uninstaller/3000-2096_4-10687648.html

Napravi uninstall chipset drivera, drivera grafičke i restartaj 2 puta.

Nakon toga installiraj ovim redosljedom: 1. Chipset, 2.Grafika.

Možeš napravit restart nakon install... chipset drivera i nakon install.. grafičkog drivera.

Drivere skini svakako sa službene stranice Acera, oni moraju bit u redu.

http://www.acer.hr/ac/hr/HR/content/drivers

Ako ne pomogne ništa od ovoga napravi format svega i napravi sve iz početka, pazi da je instalacijski dvd windowsa ispravan.

Ako nisi siguran skini dvd odavde, to su službene verzije Windowsa 7 x32 i x64, rade provjereno, samo staviš svoj key ako si kupil windowse. ako imaš pir.... pazi na cra...., možda je i u njemu problem.

http://www.mydigitallife.info/download-windows-7-iso-official-32-bit-and-64-bit-direct-download-links/

E sada ako se opet ponovi onda je nešto hardwerski.

EDIT: evo teme s tim problemom, imaš upute kako napravit pravilan unninstall, upute su na engleskom.

http://www.techspot.com/vb/topic163024.html

Valentin
Poruka je uređivana zadnji put sub 13.8.2011 20:57 (Valentin17).

1 0 hvala 1
16 godina
neaktivan

Odlučio sam se za lakšu varijatnu, reinstalaciju windowsa :)

Ne znam dal' Minecraft radi, al' saznati ću uskoro

Mala moja dajem ti na znanje, sila masi daje ubrzanje. Dvije ploče, jedan izloator, mala moja to je kondenzator :D || R.I.P. Igor - EP

0 0 hvala 0
14 godina

Javi jesi riješio.

Valentin

1 0 hvala 1
16 godina
neaktivan
Re: Problemi nakon reinstalacije ATI/AMD drivera
Krepala ti graficka
16 godina
neaktivan
Valentin17 kaže...

Javi jesi riješio.

Je, sad normalno radi Minecraft... možda je bilo do njega, jer su mi ostale igre sa steama radile bez ikakvih problema

dax1974 kaže...
Krepala ti graficka

a to zaključuješ jer?

14 godina
dax1974 kaže...
Krepala ti graficka

Ma kako ne, onda je meni isto krepala prije 6 godina, a radi još i danas, sestri se isto dogodilo na laptopu HP 6715B sa windows 7 pro x64 SP1, nakon reinstalacije i danas radi bez problema recimo na sims 3.

Valentin
16 godina
neaktivan

Zaključujem po tome što ti je BSOD prilikom dekodiranja,zatim si naveo pojavu artefekata.

Nebi htio biti zloguki ali jednako je i meni laptop grafička krenula krepavati {#}

Nadam se da sam u krivu {#}

16 godina
neaktivan
dax1974 kaže...

Zaključujem po tome što ti je BSOD prilikom dekodiranja,zatim si naveo pojavu artefekata.

Nebi htio biti zloguki ali jednako je i meni laptop grafička krenula krepavati {#}

Nadam se da sam u krivu {#}

ne ne nisi me razumio :)

Nakon gledanja flash videa, flash je počeo štekat, zatim bsod, artefakata nije bilo, samo je bila pogoršana grafika lošim fadeanjem na startupu i shutdownu :)

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice