Problem na Windowsima 7 nakon Welcome Screena

poruka: 17
|
čitano: 2.146
|
moderatori: pirat, XXX-Man
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan

Dakle ovako, nakon što pokrenem kompjuter, normalno se diže dok ne dođe do Welcome Screena, na kojem "odvrti" što treba, i kada završi pojavi se novi ekran koji izgleda ovako: http://img822.imageshack.us/i/21082010.jpg/ Jeli mi može itko pomoći?

PS u safe modu radi, ovaj tekst je tako i napisan.

Hvala! 

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
odjavljen
RE: Problem na Windowsima 7 nakon Welcome Screena

Grafa bye-bye.

Za svaki slučaj, stavi čiste windowse da isključih njih i drivere. Ako se ponavlja, provjeri RAM memtestom. Ako je RAM ok, grafa ti je otišla 100%.

Mada bi je je ja već odavno bacio jer šanse za ovo gore (win, ram) su mizerne.

EDIT: u safe modu radi jer ne koristi DX9 funkcije. Dakle, RAM na grafičkoj vrlo, vrlo vjerojatno. Seen it (GeForce 4 MX440, 64mb, 2001 god. - DX7 i WinXP rade, 3D screensaver - fail).

A rifle is like a human. The stock is the skeleton, the scope is the eyes, the action is the brain, and the barrel is the heart. But you, the man behind the rifle, you are the soul.
Poruka je uređivana zadnji put sub 21.8.2010 12:43 (Sum_of_all_fears).
17 godina
neaktivan

vjerojatno driveri od graficke ili tako nesto jer u safe modu se ne pali tona servisa i drivera pa je vjerojatno do necega od toga...  ako je to na svjezu instalaciju podigni sustav ponovo,a ako je odnedavno,probaj vidjeti da vratis sustav mozda nesto sto si zadnje instalirao zeza ,ali osobno sumnjam na graficku....

That Jesus Christ guy is getting some terrible lag... it took him 3 days to respawn!
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Sum_of_all_fears kaže...

Grafa bye-bye.

Za svaki slučaj, stavi čiste windowse da isključih njih i drivere. Ako se ponavlja, provjeri RAM memtestom. Ako je RAM ok, grafa ti je otišla 100%.

Mada bi je je ja već odavno bacio jer šanse za ovo gore (win, ram) su mizerne.

EDIT: u safe modu radi jer ne koristi DX9 funkcije. Dakle, RAM na grafičkoj vrlo, vrlo vjerojatno. Seen it (GeForce 4 MX440, 64mb, 2001 god. - DX7 i WinXP rade, 3D screensaver - fail).

stavio sam čiste windowse još ranije (prije otvaranja teme uopće). ali ovo je stvarno čudno, jer mi se sada (oko sat vremena kasnije) kompjuter normalno upalio, ne u safe modu nego u ovom 'pravom' i sve (za sad) mi normalno radi. a što se tiče tog memtesta, di da nađem tu opciju (jeli to integrirano u windowse ili je neki zaseban program - znam da je glupo pitanje - sorry fakat nikad nisam checkirao RAM).

hvala

17 godina
odjavljen
window-u-sobi kaže...

stavio sam čiste windowse još ranije (prije otvaranja teme uopće). ali ovo je stvarno čudno, jer mi se sada (oko sat vremena kasnije) kompjuter normalno upalio, ne u safe modu nego u ovom 'pravom' i sve (za sad) mi normalno radi. a što se tiče tog memtesta, di da nađem tu opciju (jeli to integrirano u windowse ili je neki zaseban program - znam da je glupo pitanje - sorry fakat nikad nisam checkirao RAM).

hvala

Skini memtest od ovuda (prvi link) i snimi taj ISO na CD (znaš kako se ISO fajlovi prže?), ubaci ga u pogon, resetiraj komp i digni ga sa CDa. Memtest će se pokrenuti i testirati memoriju (sat-dva). Ako ima grešaka, javit će ti. Ako javi greške, to ne znači nužno da su RAM moduli neispravni. Probaj kontakte očistiti gumicom (pazi na stat. elektricitet), malo ih šaltati po utorima i ako imaš 2 ili više, provjeri ih pojedinačno. Ako i dalje dobivaš greške ili imaš samo 1 RAM modul, odnesi ga kod frenda i tamo isprobaj - možda MBO zeza. Ako je kod frenda isto, imaš neispravan modul(e). Ako tamo radi ok, MBO bi mogla biti problem ali to je prilično nategnuto.

Kad dobiješ kombinaciju koja nema grešaka, vrati se u windowse i malo "muči" grafu sa kakvom igrom ili FutureMarkom par sati. Ako se pojave artefakti po ekranu, grafa je gotova. Ako sve radi ok (grafa ne radi p*zdarije, RAM ok, MBO ok) onda te možda muči napajanje.

Uglavnom, testiraj redom. Softverske greške možeš isključit jer si mijenjao windowse. Provjeravaš dakle ovim redom - RAM, grafa (odnesi je kod frenda i vidi jel radi ok), napajanje.

A rifle is like a human. The stock is the skeleton, the scope is the eyes, the action is the brain, and the barrel is the heart. But you, the man behind the rifle, you are the soul.
16 godina
neaktivan
Sum_of_all_fears kaže...
window-u-sobi kaže...

hvala

Skini memtest od ovuda (prvi link) i snimi taj ISO na CD (znaš kako se ISO fajlovi prže?), ubaci ga u pogon, resetiraj komp i digni ga sa CDa. Memtest će se pokrenuti i testirati memoriju (sat-dva). Ako ima grešaka, javit će ti. Ako javi greške, to ne znači nužno da su RAM moduli neispravni. Probaj kontakte očistiti gumicom (pazi na stat. elektricitet), malo ih šaltati po utorima i ako imaš 2 ili više, provjeri ih pojedinačno. Ako i dalje dobivaš greške ili imaš samo 1 RAM modul, odnesi ga kod frenda i tamo isprobaj - možda MBO zeza. Ako je kod frenda isto, imaš neispravan modul(e). Ako tamo radi ok, MBO bi mogla biti problem ali to je prilično nategnuto.

Kad dobiješ kombinaciju koja nema grešaka, vrati se u windowse i malo "muči" grafu sa kakvom igrom ili FutureMarkom par sati. Ako se pojave artefakti po ekranu, grafa je gotova. Ako sve radi ok (grafa ne radi p*zdarije, RAM ok, MBO ok) onda te možda muči napajanje.

Uglavnom, testiraj redom. Softverske greške možeš isključit jer si mijenjao windowse. Provjeravaš dakle ovim redom - RAM, grafa (odnesi je kod frenda i vidi jel radi ok), napajanje.

za sada neću ništa, jer mi sve radi od kako sam instalirao drivere (u safe modu).

16 godina
neaktivan

ništa od toga, idući dan, opet isti problem, kupujem grafičku

PS hvala puno na savjetimaSmijeh

Moj PC  
0 0 hvala 0
18 godina
A da mozda probas stavit xp? Samo da vidis dali sljaka.
Mozda nije do grafe. Koji si os prije koristio?
Muškarci od svojeg donjeg rublja i od žena žele isto: malo podrške i malo slobode.
17 godina
odjavljen
djigibao kaže...

Pod XPom bi radilo jer on ne koristi grafu za renderiranje GUIja. Vista/Win7 koriste (Aero). Kao što sam rekao, imam grafu sa istim problemom - XP rade savršeno, svi programi također (dakle, DDraw općenito radi - i u dxdiagu prolazi ddraw test) dok pokretanje bilo čega što koristi 3D rezultira artefaktima ili BSODom (najobičniji 3D screensaver ne radi, a kamo nešto zahtjevnije). Na DirectX testu se ruši već na DX7.

16 godina
neaktivan
Sum_of_all_fears kaže...
djigibao kaže...

Pod XPom bi radilo jer on ne koristi grafu za renderiranje GUIja. Vista/Win7 koriste (Aero). Kao što sam rekao, imam grafu sa istim problemom - XP rade savršeno, svi programi također (dakle, DDraw općenito radi - i u dxdiagu prolazi ddraw test) dok pokretanje bilo čega što koristi 3D rezultira artefaktima ili BSODom (najobičniji 3D screensaver ne radi, a kamo nešto zahtjevnije). Na DirectX testu se ruši već na DX7.

ma kupujem novu grafulju. istu ovakvu kakvu imam samo ima neki model sa boljim hlađenjem pa su taktovi viši itd. ugl hvala na savjetima, ali meni 3D JAKO treba tako da XP ne dolazi u obzir.

15 godina
neaktivan

Imam slican problem samo sto je meni nakon sto mi prode welcome screen dolazi crna slika i nejde dalje,imam win 7.

stvarno trebam pomoc.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

probaj stavit driver koji si dobio s grafom... ili probaj naći druge drivere koje provjereno pašu na tu tvoju graf!

Tko se zadnji smije, nije skužio!
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

zasto mislis da su driveri od grafe??

Al fakat nis nekuzim jer sam ja bio na kompu ujutro i sve bilo normalno,pa kad je buraz doso kasnije pocelo je to srat. 

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
veno kaže...

zasto mislis da su driveri od grafe??

Al fakat nis nekuzim jer sam ja bio na kompu ujutro i sve bilo normalno,pa kad je buraz doso kasnije pocelo je to srat. 

zato sto nikad ne pametujem nesto ako ne znam 100% ili ako nemam iskustva {#}

... hocu ti reci da sam imao istih problema kada sam instalirao najnovije drivere za Ati graf 9.x a zadnji driver koji je podrzavao radeon 9600 je bio 9.3 il 4

probaj pokrenuti u safe mod i pobrisati bas sve drivere od tvoje graf i onda vidjeti hoce li se win normalno podici!

15 godina
neaktivan

evo jesam bas kako si rekao i opet isto.

sta bi jos moglo bit?  da nisu mozda win??

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

lako moguće... radi li u safe mode? ako da probaj vidjeti sto je zadnje instalirano na njega (i od software-a i od drivera)... probaj skinirat da nije koji virus

i probaj system repair..

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

da radi u safe mode-u,digo sam win cd u bootu i pokreno system repair i nije nis naso,pa sam restoro sistem na onu tocku kada mi je instaliro javu 6 update 23 i pisalo mi je da ce zbrisat taj update kad digne sistem i tako je i bilo,pa cu sad naparvit back up i onda opet dignut win cd pa stavit da mi digne komp sa tog back upa,pa cu vidit.

Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice