Problem s slovima na tipkovnici

poruka: 6
|
čitano: 12.476
|
moderatori: pirat, XXX-Man
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
neaktivan

odnedavno imam problem s tipkovnicom i time što svaki put kad mi kompjuter ode u sleep mode kad ga pokrenem opet mi se umjesto slova brojevi ispisuju kad tipkam... npr..j k l su brojevi 3 2 1 itd..

i onda svaki put kad dignem komp iz sleepa moram istekati usb od tipkovnice i ustekati kako bi mi se to popravilo..

ima li tko rijesenje? 

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Re: Problem s slovima na tipkovnici

ček... laptop ili stolno računalo?

Ja dakle imam laptop i na njega priključenu standardnu usb tipkovnicu jer ne mogu tipkat po ovoj od laptopa (navika...). Dok mi je uključen num lock (radi ove usb tipkovnice), na tipkovnici od laptopa imam istu situaciju kao i ti... umjesto j, k, l su 1, 2, 3. Kad skidam laptop s docka i moram tipkat po njegovoj tipkvnici, samo isključim numlock. Dakle, možda kod tebe kad se diže iz sleepa jednostavno po defaultu uključi numlock...?

Iako ne kužim posve tvoju priču jer brojevi na mjestu slova j, k, l... su samo na tipkovnici od laptopa, a ti ocito NE tipkas na tipkovnici od laptopa kad spminjes istekavanje/ustekavanje usb tipkovnice...? Ili, ako nemaš laptop nego stolno računalo... kakvu to onda imaš tipkovnicu, jer ja nisam nikad vidio zasebnu tipkovnicu koja ima brojeve na tom mjestu (ne tvrdim da ne postoji i takva... al ja je nisam nikad vidio...)

17 godina

Ja vidim da ti ni slovo "a" ne hvata svaki put.

Moj PC  
1 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

računalo je stolno  i na više mjesta mi zamijeni slova ,ali samo sam za primjer uzeo j k l 

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Re: Problem s slovima na tipkovnici

kakva je tipkovnica? Standardna koja ima numerički dio izdvojen desno ili neka fensi? Jel ta tipka npr "k" predviđena i za pisanje broja "2", odnosno piše li na njoj i "k" i "2". Postoji li mogućnost da ručno u bilo kojem trenutku prebacuješ funkciju te tipke iz "k" u "2" i obrnuto ili to možeš postići jedino na način kako si opisao (dakle, da baciš komp u sleep mod...)? Ako to možeš i ručno izvesti, što piše na gumbu s kojim to radiš? Koji OS koristiš?

I najbitnije, ako imaš mogućnost probaj uštekati drugu tipkovnicu i vidi dal se i s drugom tipkovnicom isto dešava. Tako ćeš barem znati odakle krenuti, tj. dali je do tipkovnice ili do OS-a...

Poruka je uređivana zadnji put pet 8.2.2013 19:13 (blab).
14 godina
protjeran

deinstaliraj driver od tipkovnice u device manageru - i namjesti jezik na hrvatski nakon sto resetiras komp - ukloni sve druge jezike 

PR0MATRAC
Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice