Problem sa slobodnim prostorom na HDD-u

poruka: 10
|
čitano: 1.746
|
moderatori: pirat, XXX-Man
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
Problem s slobodnim prostorom na HDD-u

Pozdrav...
Imam problem s slobodnim prostorom na HDDu, kao sto slika kaze...

Znači, mogu napravit particiju s slobodnim mjestom koji je podcrtan crvenom i plavom bojom, ali sa svakim dijelom posebno, znači mogu napravit 3 particije, nemogu to sakupit u jedno..
Zanima me, dali je moguće to sve skupiti u jednu particiju?
Na zelenim mi je bio Linux, jedan dio od dijela unallocated sam napravio jednu posebnu particiju dok sam installirao windows, na kraju mi nije trebala.. A ovo trece od 18 gb mi je ostalo slobodno, isto dok sam installirao windows...
Pomislio sam da ako napravim 3 particije pa obrišem, možda sakupi u jedno, ali nije uspjelo

EDIT: http://i1197.photobucket.com/albums/aa430/m1sh/Untitled1-1.jpg?t=1292806230

Poruka je uređivana zadnji put pon 20.12.2010 1:50 (.Mish).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
moderator

nema slike, al možeš ta sa EASEUS Partition Master

ako sam ti pomogao slobodno stisni HVALA :) ///////...believe...wake up, and drive...
Moj PC  
0 0 hvala 1
17 godina
neaktivan
RE: Problem s slobodnim prostorom na HDD-u

Evo bas prije par min sam ga skinuo i uspio sam sakupit jedan unallocated sa free spaceom, sad imam jednu particiju oko 40tak i jednu od 60tak gb, nemogu nikako to skupiti u jedno

16 godina
moderator

mislim da bi trebalo ić ako izbrišeš te dvije što sad imaš pa da dobiješ sve unallocated pa onda pomakneš ovu koja ostane i onda sve u jednu

ili probaj premjestit da ti je sve zajedno...

ako sam ti pomogao slobodno stisni HVALA :) ///////...believe...wake up, and drive...
17 godina
neaktivan

eh, sad mi nema pomoci..

u jednoj temi sam vidio da je za ove stvari dobar acronis disk director, s njim sam uspio stavit sve u jedno, ali ima jedan problem..

Da se to primjeni, trebalo je restartat komp, i dobro, aj restartam ja, valjda nece dugo... I kad ono krene radit neke gluposti prije pokretanja windowsa... Naravno, ja nestrpljiv restartao komp da ne cekam to (Iako znam da se tako nesto ne prekida, ali kako je pocelo, trajalo bi satima, a meni se ne spava ;) )... Sad se mogu jebat, ode 60 gb u ništa

http://i1197.photobucket.com/albums/aa430/m1sh/ScreenShot001.jpg?t=1292808978

U my computer pise da imam 390 gb u Y, a u ovom pise da imam 452, 156 je slobodno, i pokusao sam prebaciti nešto od 140 gb i piše da nema mjesta...

EDIT: Ovih dana mi dolazi valjski HDD od 320 gb, tako da cu prebacit sve sa te particije na njega i pokusat oduzet tih 60 gb, nadam se da ce mi uspjeti ;)

Ali bas je pogodilo tu particiju na kojoj su mi fajlovi stari par godina, sve slike i slično :S

Poruka je uređivana zadnji put pon 20.12.2010 2:41 (.Mish).
16 godina
moderator

probaj s nekim alatom izvuč podatke ako su ti važni...

jbg trebao si pričekat i sve bi bilo ok...

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Ma radi sve super, samo ne postoji tih 60 gb :D

Napravit cu kao sto sam rekao kad sam editao prosli post ;)

17 godina
neaktivan

Dosao vanjski HDD, sad sve s te particije prebacujem ma njega, pa cu od te particije uzet 60tak gb

Kolike su sanse da se sve obrise s te particije?

Ima kakve sanse da mi se obrise sve sa HDDa?

17 godina
neaktivan

Preslagivanje particija (a to se mora napraviti ako misliš dva fizički odvojena prazna prostora spojiti u jedno) se radi prije podizanja sustava i taj proces ovisno o veličini particija traje pol sata - 2-3 sata. Te stvari kad se pokrenu više se ne prekidaju, nije to scandisk.

Vjerojatno si ubio jednu od particija koja se nalazi između dva prazna prostora. S obzirom da je taj dio u "zbrljanom" stanju teško ćeš ga vratiti natrag.

Imaš sreće da su ti ostale particije ostale netaknute.

Što se tiče "prebacivanja" particija i da li će se obrisati, obrisati ih možeš samo ti. Ako ti dozvoljava kopiranje datoteka iz te zbrljane particije, prekopiraj ih na novi disk i počisti nered koji je ostao.

Eh da.. ako nemaš na raspolaganju 2-3 sata nemoj preslagivati particije :) Pusti komp da radi i odi prošetaj :)

Nema na čemu! --| Google is your friend |--
Poruka je uređivana zadnji put sri 22.12.2010 16:34 (Zura).
17 godina
neaktivan

Sredio sam sve ovo popodne, onu particiju za koju mi je ocitavalo da ima 450 gb sam smanjio na 390 ( Jer ovih 60 gb nije ocitavalo) i sad je sve ok, samo trebam spojiti 2x unallocated u jedno, to cu ostavit neka preko noci radi ;)

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice