Problem oko skenera sa driverima !

poruka: 29
|
čitano: 13.991
|
moderatori: pirat, XXX-Man
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan

Lijep pozdrav svim forumasima .

Evo izbio mi je jedan problem  sa kojim se mrcvaram vec  duze vrijeme.

Imam Skener canon LIDE 25 -evo vam link 

http://www.ve-mil.hr/opis.aspx?sifra=22572

I kako sam  dobio drivere samo za xp ,a imam instaliranu  vistu  32bit service pack 1 i skinuo sam drivere sa stranice od canona ali svaki put kad instaliram nece mi prepoznati driver ,vec sam lud sa time skener mi je potreban jako,a stoji u kutu i kupi  prasinu .

Zato Vas molim da mi pomognete jer vise nemam pojma sto da napravim ,kao sto sam rekao jako mi je hitno i potreban mi je skener .

Amd athlon 64 x2 6000+ 3.14 ,2gb kingmax,ati radeon hd 4550 512mb ddr3,gigabyte m52l-s3,fortron PNF 350w,seagate 500Gb
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
RE: Problem oko skenera sa driverima !

Jedna od mjera ti je da mu probas podmetnuti cak i drivere od XP-a,imao sam isti problem s Siemens USB Wirelessom za koji nije bilo drivera za Vistu ali sam mu ponudio ovaj od XP-a i proslo je.

Driveri su samoinstalacijski (.exe) ili je u pitanju samo neka .inf datoteka?

17 godina
neaktivan

Probao sam i sa driverima od xp-a ali opet nista .Driveri  su bas instalacijski znaci .exe nije u pitanju  .inf datoteka  ,neznam dolazim u stenje  da ga bacim sa treceg kata zgrade i otidem kupiti  neki drugi koji podrzava  vistu jer sam lud ,a potreban  mi je .

Amd athlon 64 x2 6000+ 3.14 ,2gb kingmax,ati radeon hd 4550 512mb ddr3,gigabyte m52l-s3,fortron PNF 350w,seagate 500Gb
18 godina
neaktivan

Nema veze što su u .exe obliku, negdje se moraju extractati, dakle mora postojati .inf oblik. Taj .exe file vjerojatno sadrži i prateći software, tako je i kod mojeg skenera. Probaj naći .inf file (vjerojatno u temporary folderu), pa probaj instalirati iz Device managera.ž

Još jedna opcija ti je da probaš napraviti update windowsa i to onaj full, koji uključuje i update hardwarea, pa ga možda prepozna na taj način.

- ako gori zeleno, ne znači da sam tu -
Poruka je uređivana zadnji put ned 15.2.2009 12:10 (macak).

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Update sam napravio evo  sad  cu probati onaj  prvi nacin sto si mi rekao pa cu reci  da li je uspilo ili ne.

17 godina
neaktivan

Ovo je nevjerojatno opet nista  pa  koji  mu je kur.. ,pa jeb... mat... vec sam  lud ,usb  je  ispravan  od  skenera  ali  drivere  nece  prepoznati  ni  u device manageru  ovo je nevjerojatno .

18 godina
neaktivan

Pogledaj u uputstvima - kod nekih uređaja bitan je redoslijed instalacije, neki traže da se prvo prikopča uređaj, a zatim instaliraju driveri. A kod nekih je obrnuto.

Jesi skinuo ispravnu verziju drivera - ScanGear CS 11.012?

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Jesam sve sam pazio ali nece i nece  neznam vise  sto cu napraviti  jedino da idem kupiti  drugi  skener  vise nemam  ideje .

18 godina
neaktivan

Probaj instalirati tako da .exe instalacijsku datoteku pokreneš desnim klikom i zatim 'Run as administrator'.

Ako ni to ne urodi plodom, probaj skener instalirati na nekom drugom računalu pod Vistom. Ako se možda ne ''slaže'' s Vistom, probaj XP.

Poruka je uređivana zadnji put ned 15.2.2009 18:43 (macak).

0 0 hvala 0
18 godina
neaktivan

Na netu sam pročitao da se kod Canonovih skenera prateći softver MORA instalirati prije nego se skener priključi. Deinstaliraj sve i počisti temporary foldere, pa probaj ponovno.

U krajnjem slučaju, probaj sa driverima za XP.

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Evo napokon je instaliralo ipak je bilo  problem  sto si rekao  prvo sam ga trebao istekati  ,pa instalirati i opet  ga spojiti  ,e ali sad novi  problem  sad ga prepoznaje ali kad udem u photoshop da si skeniram dokument uopce  ne  prepoznaje  skener  nevjerojatno ovo cudo nece da popusti  nikako .

18 godina
neaktivan
cro_denis kaže...

...ali sad novi  problem  sad ga prepoznaje ali kad udem u photoshop da si skeniram dokument uopce  ne  prepoznaje  skener...

Pa zašto pokušavaš skenirati u Photoshopu (ja nisam siguran je li se to u njemu uopće može)? Za to postoji Canonov software - CanoScan Toolbox. Njega možeš skinuti sa one iste stranice gdje si našao i drivere, http://software.canon-europe.com .
17 godina
neaktivan

Od uvijek sam koristio photoshop za skeniranje  dokumenata ,probao sam i canoscan toolbox i tu nece  ,palo mi je na  pamet  ako  instaliram  na  virtual  pc xp da li mogu instalirati drivere za skener  i skenirati tamo dokumente ?

18 godina
neaktivan
^^ da, samo ces morati svaki put kad pokrenes VirtualOS ukljuciti skener u pc....
K'eni pa te vat' ;)
17 godina

http://software.canon-europe.com/products/0010219.asp

-skini driver i probaj mozda radi...

自豪的迎来了10周年的华诞。... na C64/TurboModul

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Skidao sam od tuga i jos sa  hrpu drugih  stranica  ali nece  ,ali ako ide  preko virtual  pc onda cemo tako !

15 godina
neaktivan

evo ovako. registirah se na forum da pitam neš u vezi skenera.

ne znam šta mi se dogodilo prije da sad se pojavljuje: 1) usb setting is enable in BIOS, 2) USB kabal is properly connected with scanner and PC-to mi valjda dobro Neodlučan, i 3)power adaptor is plugged in the scanner connector

help help ! Mršti se

0 0 hvala 0
18 godina
neaktivan
cro_denis kaže...

Skidao sam od tuga i jos sa  hrpu drugih  stranica  ali nece  ,ali ako ide  preko virtual  pc onda cemo tako !

Taj scaner uredno radi pod XP i win 7 X64. Provjereno. Imam ga i ja i prijatelj.

:)
17 godina
neaktivan
ch_smile kaže...

evo ovako. registirah se na forum da pitam neš u vezi skenera.

ne znam šta mi se dogodilo prije da sad se pojavljuje: 1) usb setting is enable in BIOS, 2) USB kabal is properly connected with scanner and PC-to mi valjda dobro Neodlučan, i 3)power adaptor is plugged in the scanner connector

help help ! Mršti se

pa reci nam u čemu je problem oko tog skenera? sve mi to gore nabrojano zvuči u redu. jel radi ili ne radi?

15 godina
neaktivan

ne radi :S. imam onaj visioneer 4800 skener i uvijek kad stisnem na skeniranje se upali i to normalno. a sad kad stisnem sken onda se to pojavi. a prilikom paljenja kompa se uvijek oglasi, sad više ne. kao da nije uštekan u struju :S

17 godina
neaktivan
ch_smile kaže...

ne radi :S. imam onaj visioneer 4800 skener i uvijek kad stisnem na skeniranje se upali i to normalno. a sad kad stisnem sken onda se to pojavi. a prilikom paljenja kompa se uvijek oglasi, sad više ne. kao da nije uštekan u struju :S

čini mi se da je to neka starija serija skenera.

nisam shvatio, može li se on uključiti ili ne? da li je prkazan u my computeru?

probaj ga naći u device managru, desni klik na my computer-properties-device manager da li ondje ima kakvih žutih uskličnika ili slično?

15 godina
neaktivan
robisierra92 kaže...
ch_smile kaže...

čini mi se da je to neka starija serija skenera.

nisam shvatio, može li se on uključiti ili ne? da li je prkazan u my computeru?

probaj ga naći u device managru, desni klik na my computer-properties-device manager da li ondje ima kakvih žutih uskličnika ili slično?

da, staro jedno 5,6 godina. nije prikazan, kao da nije uključen u kompjuter :S, ko da ga nema. i nema u manageru ništa, ne znam stvarno u čem je problem.

17 godina
neaktivan

opet te nisam shvatio, može li se on uključiti, ima li "struje" njemu? provjeri mu kablove, za svaki slučaj. probaj ga reinstalirati, dakle obriši mu drivere u ad/remove programs, pa ga pokušaj ponovno instalirati pomoću cd-a koji ide s njim..

15 godina
neaktivan

sve je uključeno kak treba, sam on ne radi! i adapter i usb. probala sam to već, neće

17 godina
neaktivan

dakle, nema struje u njemu, jesam li dobro shvatio? kada sisneš dugme na njemu da se uključi on se ne pali?

ako je tako, onda je nažalost problem do njega, do elektronike. tu ti ne mogu pomoći.

Poruka je uređivana zadnji put pon 21.6.2010 18:59 (robisierra92).
15 godina
neaktivan

http://www.forum.hr/showthread.php?t=145439 evo našla sam isti problem kao i moj. i moj skener nema gumba vanjskog

17 godina
neaktivan

hm, čuj, ako već ima toliko godina onda nije čudnno "da šteka"..ne zanm što bih ti rekao. do sada sam kroz ruke provukao već dosta skenera i kopirki, ali ništa mi sada ne pada na pamet..

probaj i ti sve pobrisati, deinstalirati, pa opet instalirati..ako to ne pomogne, možda bi bilo najbolje da ga odneseš u neki servis..

on bi morao imati nekakv vanjski gumb za uključivanje napajanja, negde možda sa stražnje strane..ali opet, moguće je da i nema, kao što rekoh s takvim skenerima se još nisam susretao.

čak niti na službenoj stranici proizvođača nema više supporta za taj model..

vidim da su na njuškalu takvi skeneri jako jeftini http://www.njuskalo.hr/skeneri

Poruka je uređivana zadnji put pon 21.6.2010 19:11 (robisierra92).
18 godina
neaktivan

Ima dosta skenera koji nemaju prekidac za paljenje. Sada nemaju ni napajanje vec koriste USB za sve. Scaner je prilicno primitivna sprava i ako nema podrsku bacis i kupis drugi. Nema druge. I sledeci put kupite scaner neke renomiranije firme koja se brine za korisnike  a ne neke visionar ili bearpaw ili tako nesto. Uzmes epson ili HP i miran si.

:)
17 godina
neaktivan

slažem se, to je potrošna elektronika i kad tad mora "crknuti". evo kolega mi ima hp, sličan model kao i ovaj. radi već 5-6 godina kao sat. a da ne govorimo o hp-ovoj podršci koja i dan danas traje.

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice