Problem sa SATA driverima.

poruka: 13
|
čitano: 1.016
|
moderatori: pirat, XXX-Man
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan

Pozdrav!

Imam jedan problem kupio ja nove dijelove seb (GA-890FXA-UD5,Phenom II X6 1090T....) i sad ja ubacim cd sistema da se instalirava i sve ok prodje dok ne dodjem do onog dijela gdje treba smjestit sistem..i sad ono polje gdje treba biti popis drajvova..(C,D Local diskovi itd...) al tu nema nicega i dolje ispod pise No drives were found.Click Load Driver to provide a mass storage driver for installation.

Guglao sam i saznao sam da trebam SATA drivere za svoj HDD..HDD je Maxtor 250GB..probavao sam one drajvere sto dodju na CDu s maticnom ali ne ide.

Bio bi vam zahvalan kad biste mi pomogli.

0 0 hvala 0
15 godina
Re: Problem sa SATA driverima.

Koji su Windowsi

15 godina
neaktivan

Win 7 x64 Professional

0 0 hvala 0
15 godina

Pokušaj sa tvorničke stranice matične ploče skinuti drivere . Reci kad si mjenjao komponente dali si rušio sistem i postavljao ponovo .

15 godina
neaktivan

Nista ja nisam rusio...kad sam vadio stare dijelove iz kompa samo sam ih izvadio i to je sve..HDD nije ni pipnut

0 0 hvala 0
17 godina

Jesi li disk spojio na plave ili na bijele SATA konektore na ploči?

Je li disk vidljiv u BIOS-u?

Kako je namješeten kontroler na koji je spojen disk? Kao IDE, AHCI ili RAID? (Možeš vidjeti u BIOS-u pod Integrated peripherals).

0 0 hvala 0
15 godina

Možda ti se kolju driveri od stare matične sa novom . Meni se to jednom dogodilo i nisam mogao ništa drugo nego postaviti windowse nanovo .

15 godina
neaktivan
klimama kaže...

Jesi li disk spojio na plave ili na bijele SATA konektore na ploči?

Je li disk vidljiv u BIOS-u?

Kako je namješeten kontroler na koji je spojen disk? Kao IDE, AHCI ili RAID? (Možeš vidjeti u BIOS-u pod Integrated peripherals).

U bijeli utor sam ukopcao disk (plavi su six gbs)...sta da stisnem da udjem u BIOS ???

17 godina
GSE kaže...

U bijeli utor sam ukopcao disk (plavi su six gbs)...sta da stisnem da udjem u BIOS ???

Ukopčaj u plavi, pa probaj.

U BIOS ulaziš tako da stišćeš Del.

15 godina
neaktivan
klimama kaže...
GSE kaže...

Ukopčaj u plavi, pa probaj.

U BIOS ulaziš tako da stišćeš Del.

I sta kad udjem u BIOS,sta trebam raditi

15 godina

Po tvorničkoj stranici plavi utor je SATA2 a bijeli SATA3 .Tvoj HDD je SATA2 .

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

Probaj promjeniti utore . Ako nisi do sada prčkao po biosu rađe nemoj sam . Probaj nači nekoga od prijatelja ko se razumije . Koliko ti je star disk i kojim kablom ga spajaš na matičnu uskim ili širokim .

Poruka je uređivana zadnji put pon 14.2.2011 20:13 (Mirda 1).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Moze li mi tko reci sta da skinem sa Gigabyteove stranice..znam da treba skinuti neke dirvere ali koje..jel SATA?? 

Aj molim vass pozurite na zivcanom sam slomu !

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice