Problem s prijenosnim memorijama

poruka: 12
|
čitano: 1.074
|
moderatori: pirat, XXX-Man
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan

Naime, na svim prijenosnim memorijama, kompjuter mi automatski stavi mape prozirnima, i napravi datoteke tipa <naziv teme>.exe

Dok otvorim tu mapu .exe, otvori mi originalnu mapu u jednom prozoru. I ne bi bio nikakav problem da mi nije zarazilo memorijsku karticu od mobitela. Sad su mi mnoge funkcije isključene npr. nitko mi ništa ne može poslati preko bluetootha, ne mogu ništa obrisati....

Vidite kako to sve izgleda, posjetite ovaj link -- http://img535.imageshack.us/img535/8595/23778104.png

Nadam se da ćete mi znati pomoći.

0 0 hvala 0
18 godina
neaktivan
RE: Problem s prijenosnim memorijama

Imas virus na kompu.

:)
16 godina

Skeniraj MBAM-om.

the funniest thing about this particular signature is that by the time you realise it doesn't say anything it's too late to stop reading it...
16 godina
protjeran
Gxf012 kaže...

Naime, na svim prijenosnim memorijama, kompjuter mi automatski stavi mape prozirnima, i napravi datoteke tipa <naziv teme>.exe

Dok otvorim tu mapu .exe, otvori mi originalnu mapu u jednom prozoru. I ne bi bio nikakav problem da mi nije zarazilo memorijsku karticu od mobitela. Sad su mi mnoge funkcije isključene npr. nitko mi ništa ne može poslati preko bluetootha, ne mogu ništa obrisati....

Vidite kako to sve izgleda, posjetite ovaj link -- http://img535.imageshack.us/img535/8595/23778104.png

Nadam se da ćete mi znati pomoći.

Najvjerovatnije je neki malware. Neki od njih "prave"  foldere naprave nevidljivim te naprave zaražene fajlove kojima dodjele isto ime i izgled postojećih foldera te im dodijele ektenziju exe. U tome slučaju ti kada otvoriš vidljvi folder u stvari pokreneš virus. Jedino mi je čudno da ti vidiš ove nevidljive foldere. Ova slika je sadržaj od kojeg prenosivog medija?. kartice ili čega? jesi li skenirao komp s nekim od antimalware alata i kojim. 

Poruka je uređivana zadnji put sub 11.9.2010 12:48 (BlackFoot).
15 godina
neaktivan

Skidam ovaj program. Puno hvala svima.

Javim se kad skeniram.

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Skenirao sam komp s tim MBAM-om, našlo je oko 100 prijetnji, izbrisao sam sve, restartao kompjuter, i ništa se nije promjenilo. Sve po starom Mršti se

0 0 hvala 0
16 godina
Gxf012 kaže...

Skenirao sam komp s tim MBAM-om, našlo je oko 100 prijetnji, izbrisao sam sve, restartao kompjuter, i ništa se nije promjenilo. Sve po starom Mršti se

To je gadno zaražen komp kada je MBAM pronašao 100 prijetnji. Skeniraj još  SAS-om.

the funniest thing about this particular signature is that by the time you realise it doesn't say anything it's too late to stop reading it...
Poruka je uređivana zadnji put sub 11.9.2010 15:33 (deadman).
16 godina
protjeran
Gxf012 kaže...

Dobro. Bilo bi dobro kada bismo vidjeli što je MBAM našao i obrisao. To imaš u izvještaju. Ponovo pitanje. Ona slika što si je dao je slika od kojeg prenosnog medija. Od telefona koje povežeš USB kablom na komp?  

EDIT. Sorry na pitanju, pa lijepo si odgovorio da se to pojavljuje kod ukapčanja bilo kojeg medija. Kuda ja gledam i što čitam. Ajde skeniraj s SAS-om pa javi. Poslije ćemo probati nešto drugo. Neće biti lako ali pokušaćemo.

Poruka je uređivana zadnji put sub 11.9.2010 15:51 (BlackFoot).
15 godina
neaktivan

Skrenirao sam s SAS-om i nije pronašao prijetnje.

Ona slika je s memorijske kartice mobitela.

0 0 hvala 0
16 godina
protjeran
Gxf012 kaže...

Skrenirao sam s SAS-om i nije pronašao prijetnje.

Ona slika je s memorijske kartice mobitela.

Probaj ovako. Ne priključuj nikakav mobitel, USB ili neku drugu eksternu memoriju na komp. Preuzmi ovaj program i instaliraj ga. Pokreni ga i on će skenirati root direktorij na tvom kompu. To će trajati kratko i u slučaju zaraze trebao bi se pojaviti izvještaj. Javi da li je što pronašao.

15 godina
neaktivan

Ništa nije pronašao.

0 0 hvala 0
16 godina
protjeran
Gxf012 kaže...

Ništa nije pronašao.

1. Kopiraj log od skeniranja s MBAM - om da vidimo kakvih je to on 100 prijetnji uklonio. Morao bi biti sačuvan pod izvještajima.

2. Stavi sliku ili screnshoot svih pokreutih procesa kada otvoriš Task Manager ( da se svi dobro vide )

3. Skini HijackThis i skeniraj ( Do a system scan and save a logfile ) i kopiraj njegov log ovdje.   

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice