Problem te pitanje

poruka: 19
|
čitano: 2.915
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
neaktivan
Problem te pitanje

Ovako, kupio sam novo računalo AMD A4 5300, 4 Gb rama, te sam instalirao WIN7 (odabrao samx86) na njemu... kad sam dosao na win7 grafika mi je totalno u zeznuta, znači još uvijek imam 16megabita slike, i previse mi je uvecana slika znaci nemogu pomaknut rezoluciju sa 640x480 uopće i ono fakat neznam koji vrag, sad sam drajvere instalirao i ako se to nekako moze popraviti barem 32 bit i 1280x1024 ili 1024x768 ... (imam CRT monitor, na drugom računalu sve normalno radi 32bit)

E sad jos jedno pitanje, htio bih reinstalirati taj windows ako nece uspjeti u XP professional SP3 .. Kako ja to mogu preko USB uciniti ? Stavim ja USB unutra i stiscem delete upisem pass za bios ali mi se bios ne pojavi... kako da mi sa USB boota da mogu XP instalirati ili da srusim WIN7 skroz totalka ili šta ...

Hvala na vašim odgovorima te nadam se da će te mi pomoći

0 0 hvala 0
15 godina
Re: Problem te pitanje
Matya kaže...

Ovako, kupio sam novo računalo AMD A4 5300, 4 Gb rama, te sam instalirao WIN7 (odabrao samx86) na njemu... kad sam dosao na win7 grafika mi je totalno u zeznuta, znači još uvijek imam 16megabita slike, i previse mi je uvecana slika znaci nemogu pomaknut rezoluciju sa 640x480 uopće i ono fakat neznam koji vrag, sad sam drajvere instalirao i ako se to nekako moze popraviti barem 32 bit i 1280x1024 ili 1024x768 ... (imam CRT monitor, na drugom računalu sve normalno radi 32bit)

E sad jos jedno pitanje, htio bih reinstalirati taj windows ako nece uspjeti u XP professional SP3 .. Kako ja to mogu preko USB uciniti ? Stavim ja USB unutra i stiscem delete upisem pass za bios ali mi se bios ne pojavi... kako da mi sa USB boota da mogu XP instalirati ili da srusim WIN7 skroz totalka ili šta ...

Hvala na vašim odgovorima te nadam se da će te mi pomoći

Ajmo ispočetka. Procesor si napisao i to je OK. Popuni još ove podatke:

- matična ploča:______________

- grafička kartica:_____________

- model i veličina monitora:______

Stručnjak za odmaganje...
13 godina
neaktivan

Matična Ploča: ECS A55F2-M3, AMD A55FCH DDR3, zvuk, S-ATA, RAID, G-Lan, PCI-e, VGA

Grafička : AMD Radeon TM HD 7480D

Model i veličina monitora: 17 inča , HP M700, na ovom kompu mi radi sve normalno 32 bit

15 godina
Matya kaže...

Matična Ploča: ECS A55F2-M3, AMD A55FCH DDR3, zvuk, S-ATA, RAID, G-Lan, PCI-e, VGA

Grafička : AMD Radeon TM HD 7480D

Model i veličina monitora: 17 inča , HP M700, na ovom kompu mi radi sve normalno 32 bit

Skinuo si ove drivere?

Na koji način povezuješ monitor i grafičku (VGA ili adapter nešto-VGA)?

13 godina
neaktivan

Nisam još te skinuo ... VGA ...

Ma imam na USB WINXP SP3 i kad upalim komp odma mi loada WIN7.. i trebam u bios otići stavit first boot devide USB HDD ali nemogu uć u bios, rokam delete, upisem pass i dode mi plava slika skroz i nista ne pise.. rokam F7 i sifru upisem i ko da se nista ne dogada

15 godina

Nemoj reinstalirati. Skini ove drivere pa da vidimo onda.

13 godina
neaktivan
Problem te pitanje

Evo skinuo sam i pokrenuo mi se AMD Catalyst Welcome i pise mi koji jezik hocu, ja odaberem engleski i nemogu stisnut NEXT jer se NE VIDI  u monitoru ...

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Problem te pitanje

wat

Šta ti je prozor van monitora?

Sarcasm-ability to insult idiots without them realising it ;)
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Nije izvan monitora nego je normalno na monitoru ali ne vidim nigdje NEXT tipku ni ništa

Odaberem engleski i nigdje ne vidim nikakav Next, Dalje ili tako nešto , enter sam pokusao i neće

11 godina
protjeran
Problem te pitanje

Hmm..ajde ti lijepo za početak priključi monitor na matičnu ploču (integr.graf.) pa onda polako skidaj i instaliraj drivere za diskretnu grafulju.

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Problem te pitanje

Kako to misliš spojiti monitor sa grafom ? Ako imam samo jedan kabel onaj sta je zakovan za monitor i taj ide dolje u matičnu ko svi normalni i naravno jedan za struju...... Mene jebe sta je meni 640x480 i nemogu promjeniti...

Poruka je uređivana zadnji put ned 5.1.2014 4:07 (Matya).

0 0 hvala 0
11 godina
protjeran
Matya kaže...

Kako to misliš spojiti monitor sa grafom ? Ako imam samo jedan kabel onaj sta je zakovan za monitor i taj ide dolje u matičnu ko svi normalni i naravno jedan za struju...... Mene jebe sta je meni 640x480 i nemogu promjeniti...

Aha...znači nemaš dodatnu grfičku, već je monitor priključen na ploči. Okej..još probaj ako si u mogućnosti priključit drugi monitor umjesto ovoga, kako bi eventualno dobio veću rezoluciju i mogao završiti instaliranje drajvera za ploču, tj. za integriranu grafičku. Potraži ploču na netu i skidaj isključivo od proizvođača ploče. Pazi na model, reviziju i windowse (32/64) kako bi skinio odgovarajuće drivere. Ako niti drugi monitor ne pomogne, probaj podići windowse u "safe" modu sa podrškom za net (with network), te ponoviti radnju skidanja i instaliranja drivera.

Preporučio bih također ako si u mogućnosti da posudiš dodatnu grafičku i staviš je na ploču, te preko nje instaliraš podršku za svoju.

13 godina
Problem te pitanje

čim si skinuo cijeli catalyst i pokrenuo ga najprije se raspakirao na c disk. odi tamo i potraži ih i ucitaj ih preko device managera. kod mene kad se arhiva raspakira, driveri se nalaze C:\AMD\Support\<verzija catalysta,os npr win7..>\Packages\Drivers

0 0 hvala 0
16 godina
Matya kaže...

Nije izvan monitora nego je normalno na monitoru ali ne vidim nigdje NEXT tipku ni ništa

Odaberem engleski i nigdje ne vidim nikakav Next, Dalje ili tako nešto , enter sam pokusao i neće

"Next" ti je dolje desno, povuci donji klizač u desno i pojavit će se "Next".

13 godina
neaktivan
ivo454 kaže...
Matya kaže...

"Next" ti je dolje desno, povuci donji klizač u desno i pojavit će se "Next".

Nažalost koliko god stiskao itražio klizač, nema ga :/

Monitor ću negdje pokušati posuditi pa da onda install, ali i to će mi bit problem :/

Poruka je uređivana zadnji put ned 5.1.2014 12:48 (Matya).
13 godina
neaktivan

Idem instalirat preko Ati Catalysta i pise mi "failed to load detection driver" koji je to vrag pak sad ?

Posudio sam od frenda monitor te u Biosu stavio na USB first Boot zato jer imam na USB winxp... i loadalo mi win7 ali sa 32 bit...

16 godina
Matya kaže...

Idem instalirat preko Ati Catalysta i pise mi "failed to load detection driver" koji je to vrag pak sad ?

Posudio sam od frenda monitor te u Biosu stavio na USB first Boot zato jer imam na USB winxp... i loadalo mi win7 ali sa 32 bit...

Mislim da se na taj način nećeš vratit na XP, a što uopće nije ni potrebno, sedmica je sasvim dovoljna. Ova greška što se pojavljuje, driver nije odgovarajući.

13 godina
neaktivan
ivo454 kaže...
Matya kaže...

Mislim da se na taj način nećeš vratit na XP, a što uopće nije ni potrebno, sedmica je sasvim dovoljna. Ova greška što se pojavljuje, driver nije odgovarajući.

Evo izasao sam iz Safe Moda i normalno otisao na sedmicu, na frendovom monitoru sam stavio na 32 bit  te 1024x768 te sad instaliravam drivere .. zanima me bas jel ce na onom drugom monitoru bit ista takva sedmica :D zasad dobro ide, pa cemo vidjet sta ce dalje biti

13 godina
neaktivan
Problem te pitanje

Problem riješen! Hvala svima na podršci i odgovorima !

1 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice