Problem sa pc-om

poruka: 4
|
čitano: 1.158
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
neaktivan
Problem sa pc-om

Pozdrav, ispričavam se na još jednoj temi u nizu ali jednostavno sam očajan i neznam kako dalje.
Imam pc, star 4 godine ( specifikacije mogu navesti ako je potrebno )

Problem je u tome što mi se kompjuter zamrzava. Prvo je bilo dosta rijetko i onda je naravno postalo sve učestalije. Na kraju je završilo da mi se zamrzava svake minute. Nije to klasično zamrzavanje da skroz zablokira, nego mi se zamrzavao na 10 sekundi i onda opet radi sve normalno. Na kraju me toliko izludio da sam odustao od rada na njemu jer koja je svrha ako ti se zamrzne svake minute?
Na njemu su xp, sp2. probao sam srušiti windowse i staviti nove ali imao sam problem sa bootanje. Uspije iz svakog 10-tog pokušaja iako sam naredio da boota sa drivea. A i kada uspije bootati, pokrene instalaciju ali izbaci error ubrzo. Bio sam i zapisao koji error izbaci i googlao ga ali nisam našao ništa korisno kako da riješim problem, i sječam se da je bio dosta rijedak error jer mi je izbacio samo 3-4 rezultata ako se dobro sječam.

Probao sam očistiti ventilatore, sa usisavačem sam to malo čistio i sa štapičima za uši ali nije pomoglo. Onda sam ga odnjeo kod svog prijatelja koji se dosta razumijem u kompjutere i do sada mi je svaki problem riješio, ali danas me nazvao i rekao da stvarno nezna što je.
On ga je dodatno očistio od prašine, pokušao diči win i dalje ne uspijeva. Probao je novi hard disk staviti i kaže mi da nije u tome problem uopče. Onda je skužio da je jedan dio kod grafičke odlemljen, i to je odnjeo na servis, zalemio - problem nije niti u tome. Meni je on rekao da preostaje matična ploča, ali nije u stanju nabaviti matičnu. A i ako nabavi, ja to platim a problem nije u tome izgubio sam novce. On jednostavno kaže da nezna gdje je problem. E sada, da li mi može netko od vas pomoči, bio bih jako zahvalan na bilo kakvom prijedlogu, odgovoru...

Unaprijed hvala, i ispričavam se još jednom za pretpostavljam 18-tu istu temu u nizu.
Hvala, pozdrav

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Re: Problem sa pc-om

bump

17 godina
Problem sa pc-om

Kako nemam povjerenja u frendove koji se razumiju, osnovni troubleshooting bi bio - testiranje diska, testiranje memorije, vizualni pregled matične i grafičke - provjera kondenzatora, jel sve na mjestu, vrte li se ventovi, provjera napajanja, zamjena data kablova novima.
Ovako kako si rekao, može biti svašta.

I was only mostly dead, try finding that option on government paperwork!
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Re: Problem sa pc-om
Father_Dougal kaže...

Kako nemam povjerenja u frendove koji se razumiju, osnovni troubleshooting bi bio - testiranje diska, testiranje memorije, vizualni pregled matične i grafičke - provjera kondenzatora, jel sve na mjestu, vrte li se ventovi, provjera napajanja, zamjena data kablova novima.
Ovako kako si rekao, može biti svašta.

Ja osobno imam povjerenje u toga prijatelja jer mi je svaki puta do sada popravio i riješio svaki problem.
Probat ču i to sve što ste nabrojali iako nisam baš neki pc majstor ( zato sam ga i dao prijatelju )
Kada probam to, javim pa ako bude mogučnost da pomognete bio bih zahvalan.
Hvala na odgovoru

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice