Problem s .mpeg fileovima

poruka: 5
|
čitano: 1.525
|
moderatori: pirat, XXX-Man
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina

Imam jedan problem pri prepoznavanju .mpeg fajlova. Naime,windowsi mi svaki mpeg tretira kao muzički file, kad kliknem na propertis da vidim informacije,ispiše mi samo audio podatke tj dužinu trake,bitrate,sample rate i broj kanala a o videu ništa. Probao sam sve,ali ovo ne mogu riješiti nikako. Inače, nemam problema s reprodukcijom niti s thumbnail prikazom. Kako vratiti da windows opet vidi mpeg kao video/audio file a ne kao muzički broj?

www.hrphotocontest.com
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

probaj neki .mpeg file otvorit s programom koji ti je standardan za gledanje filmova i ostalih video clipova i postavit taj program kao default za otvaranje takvih vrsta file.ova pa mozda proradi...

-=Every moment is another Chance=-

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
RE: Problem s .mpeg fileovima
BlackMoon kaže...

Imam jedan problem pri prepoznavanju .mpeg fajlova. Naime,windowsi mi svaki mpeg tretira kao muzički file, kad kliknem na propertis da vidim informacije,ispiše mi samo audio podatke tj dužinu trake,bitrate,sample rate i broj kanala a o videu ništa. Probao sam sve,ali ovo ne mogu riješiti nikako. Inače, nemam problema s reprodukcijom niti s thumbnail prikazom. Kako vratiti da windows opet vidi mpeg kao video/audio file a ne kao muzički broj?

Koji program imaš za slušanje pjesama?...

17 godina
neaktivan

Jesi instalirao K-Lite ili neki drugi codec pack?

Iako se meni u zadnje vrijeme na sedmici sa novom verzijom K-Lite zna zblesirati GomPlayer pa ne čita neke fajlove koje je prije normalno

Davorka Ručević - Kasandra... forever :)

0 0 hvala 0
17 godina

Hvala svima na savjetima. Za sve koristim WMP i MCE s directshow filterima i decoderima. Problem sam riješio a izazvao mi ga je program http://www.dbpoweramp.com/ koji se djelom integrira u shell windowsa i omogući informacije za flac fajlove kroz windowse...Problem je što se dira i  u .mpeg i .mp4 ekstenzije te ih tretira kao muzičke fajlove. Malo čeprkanja po registryju,vraćanje na staro tj originalno i problem rješen a za .flac i .mp3 dobio ono što sam želio.

www.hrphotocontest.com
Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice