Problem s eksternim diskom

poruka: 12
|
čitano: 2.406
|
moderatori: pirat, XXX-Man
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan

Dakle ovako... imam 1TB Eksterni Disk... i svaki put kad na njega poksuam stavit file koji je veci od 3,5gb pokazemi da je file pre velik i da se nemoze staviti na disk... evo slika...

molim vas da pomognete jer moram napravit backup, jer sutra reinstaliram windowse...

EDIT: disk je napola prazan tako da nije problem u memoriji... Koristim Windows 7 Ultimate!

Nobody's perfect... well, there was this guy, but we killed him ...
Poruka je uređivana zadnji put uto 18.5.2010 22:50 (Viziman).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Morat ces formatirat disk kako bi ti bio NTFS a ne FAT,

jer  NTFS podrzava velike fajlove za razliku od FAT-a

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: Problem s eksternim diskom

koja je razlika i hoce li se moj problem rijesiti formatiranjem diska(eksternog ili hard diska iz kompa??)...

Poruka je uređivana zadnji put uto 18.5.2010 23:12 (Viziman).
16 godina

Mislio je eksternog hard diska

17 godina
neaktivan
Problem će se riješit formatiranjem (vanjskog diska) u exFat ili NTFS. Mislim da ga čak nemoraš formatirat (da se gube podaci), nego se samo promijeni taj format (ali neznam kako, vidio sam u drugoj temi).
Ingame: (_.:BRUNO:._) ///// Od ponedjeljka do petka sam na: m.bug.hr
17 godina
neaktivan

moze jedno glupo pitanje...kako da formatiram eksterni disk u win 7???Sramim se

18 godina
neaktivan

Najednostavnije za tebe je da privremeno sklonis podatke sa eksternog na unutarnji disk pa da reformatiras eksterni HDD u NTFS podatkovni sistem.

Jedna od (mnogih) beneficija koje ces dobiti je to da ces moci skladirati fajlove vece od 4 GB. Dakle, skloni fajlove i idi u My Computer pa formatiraj disk quick metodom (full format  1TB diska traje prilicno dugo)

All your carefully picked arguments can easiliy be ignored! There are no real rules about posting. There are no real rules about moderating either - enjoy your ban
16 godina

Uđeš u my computer, odabereš hard disk, desni klik na ikonu i klikneš format tamo ti ponudi opciju FAT ili NTFS. Ali pazi svi podaci se brišu prilikom formatiranja diska.

Ne postoje glupa pitanja.. zato smo tu na forumu da pomognemo jedni drugima... Glupo je pravit se pametan... kasno palim...Smijeh

Poruka je uređivana zadnji put uto 18.5.2010 23:24 (0verlord).
17 godina
neaktivan
Formatiraš ovako:
u Searchu upišeš Disk Managment, nađeš taj disk, desni klik na nj i Quick Format.
(možda se može i iz My Computera isto desni klik na disk pa Quick Format)
Ingame: (_.:BRUNO:._) ///// Od ponedjeljka do petka sam na: m.bug.hr
17 godina
neaktivan

Postoji li neka metoda da se ne brisu podaci jel imam vec 600 gb na njemu pa mi se neda sve prebacivat sto bi tajalo sa formatom cijeli dan...

18 godina

Naravno da da

otvoriš cmd i ukucaš

convert drive_letter: /fs:ntfs

0 0 hvala 1
18 godina
neaktivan
Viziman kaže...

Postoji li neka metoda da se ne brisu podaci jel imam vec 600 gb na njemu pa mi se neda sve prebacivat sto bi tajalo sa formatom cijeli dan...

Kao sto kaze Exploder iznad mene moze se i tako ali je malcice rizicno. Nestanak struje. Ja i dalje ti preporucam da privremeno sklonis te fajlove sa eksternog kod tebe pa da formatiras.

Mada nniti konverzija iz FAT-a u NTFS nije nesto strasno ali...rizik postoji.

All your carefully picked arguments can easiliy be ignored! There are no real rules about posting. There are no real rules about moderating either - enjoy your ban
Poruka je uređivana zadnji put sri 19.5.2010 0:57 (Lazarus Long).
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice