Privremeno smanjenje brzine miša na TIPKU

poruka: 5
|
čitano: 2.369
|
moderatori: pirat, XXX-Man
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
neaktivan

Iskopirat ću mail koji sam poslao jednom drugom informatičkom časopisu, i još uvijek čekam odgovor (predugo).

Možda netko odavde zna odgovor...?

Pozdrav,

izvinjavam se na smetnji, ali, imam problem, za koji mišljah da biste bi vi ga mogli pomoći.
Naime, imam problem sa mišem - ali ne problem kao "takav", nego problem dodatne konfiguracije, ili, još bolje, problem nemogućnosti konfiguracije !

Pokušat ću vam skratiti vrijeme čitanje i krenuti odmah na bit:
Htio bih da sam u mogućnosti konfigurirati SMANJENJE brzine miša, u trenucima u kojima ja želim, primjerice pritiskom na CTRL tipu, na isti način na koji mogu smanjiti brzinu miša na svom Synaptics TouchPadu pritiskom na CTRL tipku.

Dokle držim CTRL tipku, brzina je usporena, kad ju pustim - brzina je natrag normalna.

Istu stvar bi htio i da bude moguća na mom normalnom svakodnevnom mišu.

Kako inače volim držati brzinu miša jako visokom, ovo - naravno - smeta kad trebam točno selektirati, ili točmo pogoditi, određene dijelove ekrana za npr. webmastering / webuilding, ili kad trebam selektirati točne dijelove koda.

Da li postoji program koji bi mi omogućio konfiguriranje navedene opcije, ili moram downloadirati i aplicirati nekakav program sa interneta?

Srdačno,
-David K.

...
Je li netko ima riješenje?

Morimur canentes carmina in mechanica os digital cognitionem sui. Appropinquationes. Singularitatis. Veritas.

0 0 hvala 0
18 godina

Bilo koji miš s promjenivim DPI na tipku (ili dvije) ili s sniper/scope tipkom je rješenje tvog problema.

Twitter: @191x7
Moj PC  
2 0 hvala 0
17 godina
Re: Privremeno smanjenje brzine miša na TIPKU

-nema na taj način.. jer, sama CTRL tipka je na nivou OSa i svih aplikacija posebna funkcijska tipka, odnosno svaka aplikacija je može koristiti na drugi način usporedba u igri ili grafičkom programu, dok driver tj aplikacija kao synaptics zapravo to radi jednako kao te aplikacije pa može samo uređaj (aplikacija) koja nudi te opcije. Miševi koji u driveru nude profile nude i shortuctse pa se takav modifer može bindati npr na neku tipku miša. Najviše ovisi o aplikaciji u kojoj želiš tu funkciju koristiti (igre remapiraju sve funkcije dok aplikacije ugl ne diraju univerzalne pa npr CTRL+c i +v služe za copy-paste dok u igri ne moraju imati tu funkciju ali može to raditi, fuunkcija BOLD je CTRL+b ali koristi se samo u txt-word aplikacijama pa je besmisleno na nivou OSa ili igre očekivati da će boldati neki text kao u wordu).

-odgovor je malo smotan, ali nadam se dovoljan.. -ovisi o aplikaciji i opcijama samog drivera koji je također aplikacija ali se uvjek neka postavka može overridati kao što to rade igre samo treba paziti da se ne diraju funkcije koje su 'univerzalne' jer su moguća čudna ponašanja sistema.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
13 godina
neaktivan

Hvala svima na pomoći. :)

Da, ono što tražim dakle je dodatni mouse driver layer s kojim bi bolje uprvaljao već postojećim mišem, bez da kupujem novi.

Da li - dakle - postoji kakav dobar utility / on top driver koji bi mi to omogućio?

Morimur canentes carmina in mechanica os digital cognitionem sui. Appropinquationes. Singularitatis. Veritas.

0 0 hvala 0
17 godina
Re: Privremeno smanjenje brzine miša na TIPKU

postoje utisli kao xmouse.. ali to možda neće nuditi ono što želiš, jer samo driver konkretnog miša koji je rađen za njegov hardware (npr miš s više tipki, npr 5.. jer ta funkcija ne može postojati na mišu koji nema tipke, kao i joystick i sl). Jednako ako što unutar aplikacije ne mora raditi, tj treba probati i vidjeti. Slično kao što VGA driver može imati profile za igre-aplikacije, može miš imati profile za macroe, postavke osjetljivosti ili promjenu u letu. Opet slično kao ostatak logitecheve ponude, tipkovnice-miševi.. probaj.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice