Molim vas ako bi mogli pojasnit sve što trebam napravit za prijelaz na Windows 7, trenutno imam Windows XP?
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Za pocetak nabaviti DVD 7mice:D
Provjeriti da li ti komp ispunjava uvijete, formatirat disk, ako zelis i instalirat WIN7:D to ti je osnovno.
Molim vas ako bi mogli pojasnit sve što trebam napravit za prijelaz na Windows 7, trenutno imam Windows XP?
Razmotri kakav hardver imaš i isplati li ti se.
Microsoft ima alat kojim možeš ispitati jel ti računalo dovoljno hardverski podržano za prijelaz.
Alat ti se zove Windows 7 Upgrade Advisor.
Eto probaj početi s tim, ako želiš.
Pozdrav.
U narednih nekoliko dana idem kupiti Windows 7.
Ja sam u ovom početnik tako da mi treba malo bolje pojasnit formatiranje i instalaciju.
U narednih nekoliko dana idem kupiti Windows 7.
Ja sam u ovom početnik tako da mi treba malo bolje pojasnit formatiranje i instalaciju.
rađe onda daj serviseru nek ti to složi
Ma ja znam inače instalirat XP. Jel velika razlika u instalaciji?
Možda samo da pojasnite formatiranje.
Provjerio sam dali se može na moj kompjuter instalirat Windows 7 i dobio sam zeleno svijetlo.
Ma ja znam inače instalirat XP. Jel velika razlika u instalaciji?
Možda samo da pojasnite formatiranje.
Čak je i lakše od Windowsa XP, no prije nego poslušaš savjete i počneš formatirati disk,
pogledaj moj post od maloprije provjeri ima li smisla uopće prijelaz. Vidim pogledao si :-)
Formatiranje je postupak pripremanja čvrstog diska za upotrebu.
Dakle kad kupiš recimo novi disk, moraš ga formatirati (pripremiti) za upotrebu.
Što se tiče nove instalacije operacijskog sustava, formatiranje je obavezan postupak,
no kod tzv. nadogradnje se postupak formatiranja izbjegava kako bi se sačuvali podaci koji se nalaze na diskovima.
Neke sustave npr. ne možeš nadograditi (ili neki bi rekli: nije niti dobro nadograđivati). Npr. teško je da ćeš dobiti dobru instalaciju nadogradnjom Windowsa XP na Windows 7, štoviše Windows 7 ti to neće niti ponuditi.
Čista (ili tzv. fresh) instalacija, ti je najbolja opcija.. a za to moraš na neki (po želji način) formatirati particije.
Windowsi podržavaju FAT16, FAT32 i NTFS formate datotečnih sustava (koji nastaju odabirom i rezultat su formatiranja)
Nadalje, većina preporučuju NTFS particiju za operacijske sustave nastali nakon NT jezgre (dakle Windows 2000, 2003, XP) a pogotovo Windows Vista i Windows 2008 R2 / Windows 7
a za starije OS-ove (Windows 98, 95) FAT32.
Tebi treba NTFS vrsta particija, s time da za Windows 7 trebaš barem 16GB slobodnog prostora (Windowsi će ti prilikom instalacije javiti da nemaju dovoljno prostora za instalaciju!), ali što više to bolje.
Razmisli još jednom želiš li se upuštati u tako nešto.
Ako želiš sam to pokušati, NAPRAVI BACKUP SVIH VAŽNIH PODATAKA NA NEKI VANJSKI/DRUGI DISK, pa tek se onda upuštaj u eksperimentiranje.
Ne znam jesam li ti pomogao ili odmogao, ali tako istina ti je tu negdje..
Pozdrav.
EDIT: Ako želiš vidjeti korake koje bi morao proći u samostalnoj instalaciji pogledaj ovaj link Windows 7 Installation Tutorial
Odlično si mi to objasnio.
Nisam ni mislio nadograđivat.
Kad sam vidio ovaj postupak instalacije, čini mi se jednostavan.
Odlično si mi to objasnio.
Nisam ni mislio nadograđivat.
Kad sam vidio ovaj postupak instalacije, čini mi se jednostavan.
Čini se jednostavno, samo eto unatoč svemu neke osnove moraš znati.
A nije problem naučiti.
Have fun, istražujući taj "Brave New World".
Pozdrav.
Tko još kupuje windowse osim tvrtki? haha
Za instalaciju Windowsa 7 ili Viste ti ne treba gotovo nikakvo znanje.
Ako si znao instalirati Win XP ovo će ti biti mačji kašalj, jer sve što ti treba napraviš sa par klikova mišem i to je to.