Pravljenje ISO fajla

poruka: 10
|
čitano: 5.050
|
moderatori: pirat, XXX-Man
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
12 godina
neaktivan
Pravljenje ISO fajla

Dakle, skinuo sam igru preko torrenta. Igru su cinila dva fajla ISO formata.

Kako bih instalirao igru trebao sam extractat ta 2 fajla kako bi dobio jedan fajl ISO formata (ta 2 fajla bi se sazela u jedan fajl iso formata dakle) koji bi mountiro i na kraju instaliro igru (to sam ucinio prema preporuci s raznih foruma). Nakon extracta dobio sam 2 foldera, a ne jedan fajl ISO formata sto sam prema preporuci trebao dobiti.

Posto nikako nisam naisao na rjesenje mog problema, dojadilo mi je i izbrisao sam ta 2 ISO fajla, a slucajno ostavio foldere koji su nastali extractom.

Nakon svega toga, slucajno gledajuci youtube naletim na video gdje lik objasnjava kako instalirati tu igru koju sam ja skinuo (radi se o 2 f iso fajla koja cinu jednu igricu bas kao u mom slucaju).  Lik govori da se fajlovi trebaju mountati i da ne treba opce raditi nikakav extract.

E sada, posto sam ja izbrisao ta 2 fajla iso formata mene zanima mogu li ja pomocu 2 foldera koja su mi ostala nakon extracta stvoriti ponovo fajlove iso formata?

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Re: Pravljenje ISO fajla

Tokom instalacije ponudi ti da "ubacis disk 2" ..I to je to, samo mountas drugi iso .. Nikakve procedure .. 

GL&HF
12 godina
neaktivan
AmD kaže...

Tokom instalacije ponudi ti da "ubacis disk 2" ..I to je to, samo mountas drugi iso .

Ali problem je u tome sto ja nemam iso fajlove, izbriso sam ih. Zato i pitam na koji nacin mogu od tog foldera koji mi je ostao napravit iso fajl.

14 godina
ultraiso
ja
12 godina
neaktivan

Imam Daemon tools pro. Jel mogu preko njega? Mozes li mi objasnit nacin kako da to napravim?

Hvala.

17 godina
neaktivan

To ti je u svakom programu skoro pa isto.

Trebaš samo naći opciju "Create .ISO", ili "make ISO from", tako se obično te opcije zovu. Za ovo isto imaš masu tutorijala na Youtubeu.

Ako nisi očistio Recycle bin, možeš te Iso datoteke od tamo povratiti.

14 godina
Imas i magic iso. mislim da i nero moze..tj moze sigurno.
ubacis fajlove, spremis.
ja
12 godina
neaktivan

Ocistio sam nazalost smece nazalost, inace bih davno vratio fajlove(nisam bas toliki laik:D).

Inace, ne vidim u ovom programu nikakvu opciju za stvaranje ISO fajla vec za samo przenje ili mountanje.

Onda cu provat skinut program sto je forumas vec prije rekao pa javim rezultate.

Hvala!

16 godina
neaktivan

Više manje svi programi za prženje imaju mogućnost kreiranja imagea diska iz kompilacije koju kaniš pržiti. Recimo ja koristim CDBurnerXP i to ti izgleda ovako:

Ne možeš promašiti. Dakle samo potraži u programu koji koristiš za prženje odgovarajuće opcije.

To understand what recursion is, you must first understand recursion.
12 godina
neaktivan

Uspio sam s AnyToISo.

Hvala na pomoci!

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice