POMOC windows 8

poruka: 14
|
čitano: 4.685
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
12 godina
neaktivan
Pomoc oko windows 8 molim vas

Pozdrav,
molim vas da izdvojite par minuta svi vi koji se razumijete u windowse

Znači kupio sam prije nekoliko mjeseci laptop samsung sa windowsom 8 i bilo je sve uredu. Zatim sam bio glup i pokušao one mape Moje slike,Moji videozapisi,Moja glazba neznam zašto prebaciti na drugi disk,zapravo particiju koju sam napravio da bi na njoj bila moja preuzimanja, glazba, slike itd pa sam zbog toga to pokušao prebacit..nesjecam se tocno koje sam još mape prebacio. I onda sam ga restarto i unutra nije bilo NIČEGA niti na onom startu niti deskopu ali sam uspio doći do upravitelja kompjuterom ako se dobro sjecam i uspio sam nešto vratiti vjerovatno pa mi se vratilo dosta toga, ali mi one osnovne windows 8 aplikacije nisu radile, kao npr fotoaparat je pisalo da se nemože pokrenut a ovoj verziji windowsa.... i sada sam pokušao resetirati kompjuter na tvornički i znač to stisnem pa onda Dalje i onda on kaže da neke datoteke nedostaju i da ako imam medij za instalaciju ili oporavak da ubacim i ponovno pokrenem.. ja kad sam kupio laptop nisam dobio nikakav cd, vec sam imao instaliran windows 8 , šta da radim? podatke sam prebacio na drugi komp ove važne tako da ga mogu resetirat da se sve obriše ali ne radi, niti refresh pc ne radi... HVALA SVIMA NA POMOCI UNAPRIJED

0 0 hvala 0
14 godina
POMOC windows 8

skini program advanced tokens manager,napravi backup aktivacije.Zatim skini s torrenta windows 8 i napravil clean install te nakon instaliranja aktiviraj licencu :)

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
POMOC windows 8

al ja imam original windowse na ovom kupio sam ga sa windows 8, zar nije to bolje imat nego te sa torenta

0 1 hvala 0
16 godina
neaktivan
Re: Pomoc oko windows 8 molim vas
programer123 kaže...

Znači kupio sam prije nekoliko mjeseci laptop samsung sa windowsom 8 i bilo je sve uredu. Zatim sam bio glup i pokušao one mape Moje slike,Moji videozapisi,Moja glazba neznam zašto prebaciti na drugi disk,zapravo particiju koju sam napravio da bi na njoj bila moja preuzimanja, glazba, slike itd pa sam zbog toga to pokušao prebacit..nesjecam se tocno koje sam još mape prebacio. I onda sam ga restarto i unutra nije bilo NIČEGA niti na onom startu niti deskopu ali sam uspio doći do upravitelja kompjuterom ako se dobro sjecam i uspio sam nešto vratiti vjerovatno pa mi se vratilo dosta toga, ali mi one osnovne windows 8 aplikacije nisu radile, kao npr fotoaparat je pisalo da se nemože pokrenut a ovoj verziji windowsa.... i sada sam pokušao resetirati kompjuter na tvornički i znač to stisnem pa onda Dalje i onda on kaže da neke datoteke nedostaju i da ako imam medij za instalaciju ili oporavak da ubacim i ponovno pokrenem.. ja kad sam kupio laptop nisam dobio nikakav cd, vec sam imao instaliran windows 8 , šta da radim? podatke sam prebacio na drugi komp ove važne tako da ga mogu resetirat da se sve obriše ali ne radi, niti refresh pc ne radi... HVALA SVIMA NA POMOCI UNAPRIJED

Koji laptop? Koji model?

Sigurno imaš ''recovery'' ili kako se već zove particiju na kojoj je instalacija ,i program za izradu instalacijskog medija.

U samim Windowsima imaš mogućnost izrade repair cd-a i repair USB-a.

Instalacija sa torrenta ti neće pomoći ,jel tebi treba OEM instalacija ,specifična za tvoj laptop.

If it ain't broken, you're not working hard enough ...
12 godina
neaktivan

Znači imam Samsung np360e7c-s02hr
Ja sam napravio cd za popravak sustava tamo na upravljačkoj ploči ali ja njega ubacim i ništa ...

16 godina
neaktivan
programer123 kaže...

Znači imam Samsung np360e7c-s02hr
Ja sam napravio cd za popravak sustava tamo na upravljačkoj ploči ali ja njega ubacim i ništa ...

Naravno da se ništa ne događa kad je uključen Secure Boot ,koji dopušta SAMO bootanje OS-a.

Za bootanje bilo čega drugog ,moraš ga isključiti u BIOS-u.

12 godina
neaktivan

Možeš li mi malo opširnije objasnit cijeli postupak koji moram napraviti samo da vratim na onako kako sam ga kupio HVALA

16 godina
neaktivan
programer123 kaže...

Možeš li mi malo opširnije objasnit cijeli postupak koji moram napraviti samo da vratim na onako kako sam ga kupio HVALA

Imaš li recovery particiju i softver za kreiranje instalacijskog medija?

Za provjeru imaš li tu particiju ,otvori disk management i vidi imaš li kakvu skrivenu particiju od 10 do 20 gb.

Disk Management: C/P C:\Windows\system32\diskmgmt.msc u Run ili u bilo koji file explorer window traku.

Ako nemaš softver za kreiranje instalacijskog dvd-a ,treba ti samo install.wim file - obično se nalazi u folderu Sources.

Dalje možeš raditi po ovom tutorijalu: How to Refresh or Reset Windows 8 without an Installation Disk

Poruka je uređivana zadnji put pon 19.8.2013 13:40 (kizo2703).
12 godina
neaktivan

ima 25 giga OEM-ova particija

16 godina
neaktivan
programer123 kaže...

ima 25 giga OEM-ova particija

Tu ti je instalacija. A sigurno imaš i program za izradu OEM DVD-a. Potraži u programima.

Opcije u prethodnom postu su ti samo kao zadnji spas ,ako ništa drugo ne radi.

12 godina
neaktivan

znači imam tu particiju što dalje

17 godina
programer123 kaže...

znači imam tu particiju što dalje

Koji laptop imaš? Vjerojatno postoji proizvođačev program za izradu instalacijskog diska od te recovery particije.

R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011. R.I.P. Munjovoz 20.3.2012.
17 godina
POMOC windows 8

Pokusati cu ovu totalno nebuloznu temu skratiti. Pogledaj u manual koji si dobio sa laptopom kako reinstalirati windowse, pisati ce ti jedna-dvije recenice o tome, a nece ti vise od toga ni trebati. Za kraj ne treba ti ni instalacijski disk, ni program za izradu istoga, a pogotovo ti nece trebati nista od svega sto je prije navedeno jer imas tu skrivenu particiju, samo procitaj u manualu kako pokrenuti reinstalaciju sa nje.

0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
POMOC windows 8

Ii sve je rjeseno zahvaljujuci @kizo2703 !
Covjek se je stvarno trudio makar me opce nezna,ne poznajemo se, ali sada znam da je čovjek stvarno ljudina i bez njega ovo nebi uspio,
svaka mu čast ! Vratio mi je komp iz ničega ! Hvala ti majstore :) !

Poruka je uređivana zadnji put sri 21.8.2013 0:19 (programer123).

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice