"Pao" XPSP3 i pristup datotekama KAKO?

poruka: 12
|
čitano: 1.862
|
moderatori: pirat, XXX-Man
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina

Pozdrav svima

Od rodice sam dobio PC na popravku na kojem je pao sistem . PC se upali nakon poduze vremena , i onda samo zamrzne i ne reagira ni na sta , a na disku ima veoma bitne fotografije koje zeli sacuvati . Disk nema particije i kao sto sam opisao Windows je u katastrofalnom stanju i nisam u mogucnosti pristupiti podacima na disku i spasiti podatke . Da li postoji mogucnost pomocu nekog programa ili na neki drugi nacin prije nego sto se Win podigne da pristupim podacima , kopiram ih na USB i onda reinstaliram sistem? Hvala

Poruka je uređivana zadnji put uto 29.7.2014 20:26 (error_666).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

mozes probati skinut linux sa njihove stranice, staviti ga na usb ili dvd i bootati ga te tako probaj sacuvat podatke

0 0 hvala 1
17 godina
neaktivan

Skini neki linux LIVE CD, sprži ga na CD i pokreni. Probaj preko toga spasiti što se spasiti da.

Isto tako ako nađeš negdje Hiren's Boot CD skini ga, sprži na CD, bootaj sa njega i probaj sa "Live XP-om" ga spasiti.

My website/blog: http://markoidzan.from.hr
Moj PC  
1 0 hvala 1
14 godina
Re: "Pao" XPSP3 i pristup datotekama KAKO?
midzan21 kaže...

Skini neki linux LIVE CD, sprži ga na CD i pokreni. Probaj preko toga spasiti što se spasiti da.

Isto tako ako nađeš negdje Hiren's Boot CD skini ga, sprži na CD, bootaj sa njega i probaj sa "Live XP-om" ga spasiti.

Hvala svima

Evo nasao sam Hirens 15.2 skida se , znaci Live XP se zove alat kojim to mogu uraditi ???

18 godina
neaktivan

Možda ti posluži i ovo ako ne uspiješ s Hirensom

http://calmit.org/free-erd-commander-2007/

18 godina
neaktivan
error_666 kaže...
midzan21 kaže...

Hvala svima

Evo nasao sam Hirens 15.2 skida se , znaci Live XP se zove alat kojim to mogu uraditi ???

alat se zove mini xp i kad ga učitaš moći ćeš prekopirati podatke na externi disk ili usb stick

12 godina

Napisao si " Disk nema particije" ...kako si to vidio kad na tom PC ne možeš dići system ???

-ako nema tj. nevidiš niti jednu particiju morat ćeš koristiti neki disk recovery  koji će ti vratiti particije i možda datoteke.

-mogao si disk skinit sa tog PC-a i spojiti u svoj PC ... i ako vidiš podatke možeš odmah kopirati ili prebaciti na CD ili mem. stick

Poruka je uređivana zadnji put pet 1.8.2014 15:33 (AF139).
14 godina
AF139 kaže...

Napisao si " Disk nema particije" ...kako si to vidio kad na tom PC ne možeš dići system ???

-ako nema tj. nevidiš niti jednu particiju morat ćeš koristiti neki disk recovery  koji će ti vratiti particije i možda datoteke.

-mogao si disk skinit sa tog PC-a i spojiti u svoj PC ... i ako vidiš podatke možeš odmah kopirati ili prebaciti na CD ili mem. stick

Izvinjavam se , nisam se pravilno izrazio .... Ima jednu particiju , mislio sam reci  da disk nije podijeljen na dva dijela , za  sistem i podatke.

17 godina
neaktivan
error_666 kaže...

Izvinjavam se , nisam se pravilno izrazio .... Ima jednu particiju , mislio sam reci  da disk nije podijeljen na dva dijela , za  sistem i podatke.

Znači da ga možeš priključiti na bilo koji PC (naravno ,to ovisi i o disku i matičnoj ploči PC-a na koji ga želiš priključiti) ,otvoriti u exploreru (eventualno ,ako nema slovo dodjeliš mu slovo u Disk Managementu) ,kopirati željene fileove i onda preformatirati (ili samo izbrisati particiju) disk.

Tada ga vratiš u originalni PC i instaliraš XP.

This is a 44 Magnum, the most powerfull handgun in the world, and will blow your head clean off, so You've gotta ask yourself a question: Do I feel lucky? Well, do ya, punk?
Poruka je uređivana zadnji put pet 1.8.2014 20:00 (kizo2703).
17 godina
error_666 kaže...

Pozdrav svima

Od rodice sam dobio PC na popravku na kojem je pao sistem . PC se upali nakon poduze vremena , i onda samo zamrzne i ne reagira ni na sta , a na disku ima veoma bitne fotografije koje zeli sacuvati . Disk nema particije i kao sto sam opisao Windows je u katastrofalnom stanju i nisam u mogucnosti pristupiti podacima na disku i spasiti podatke . Da li postoji mogucnost pomocu nekog programa ili na neki drugi nacin prije nego sto se Win podigne da pristupim podacima , kopiram ih na USB i onda reinstaliram sistem? Hvala

Možeš pokušati i sa BartPE CD-om. Baš su mi se prije skoro 2 mjeseca srušili Windowsi (stalno bi mi se resetiralo računalo) i uspio sam s tim Bartom izvući podatke (u prvom redu slike).

Poruka je uređivana zadnji put sub 2.8.2014 12:46 (Izzy).
17 godina

-ovisi što je uzrok.. ako su 'samo' zbrljavljeni windowsi, tad je bootanje s livemedija OK rješenje, ali moraš imati i neki disk za kopiranje + problem dali ćeš sve pronaći.

-ako je uzrok neki hardware problem.. tad to možda neće ići, pogotovo kombinacija novi OS(live) na starom HWu... možda uopće ne može bootati i sl.

.. tad je 'bolje' rješenje izvaditi HDD i spojiti na drugo računalo.. sve je lakše, naravno ako se ima račuanlo i ako nije baš disk problem (to je zapravo u oba slučaja jednak problem, tad se nasptavlja sa spašavanjem ali o tom tek kad se pojavi kao problem).

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
14 godina

Uspio sam preko Hiren`s boot cd-a. Hvala svima na pomoci.

Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice