Koristim max-adl i sad me zanima pošto često nešto downlodam, mogu li na routeru ograničiti brzinu,jer imam više komp. u kući.
Znači da recimo svakom računalu dadnem megabit.
Koristim max-adl i sad me zanima pošto često nešto downlodam, mogu li na routeru ograničiti brzinu,jer imam više komp. u kući.
Znači da recimo svakom računalu dadnem megabit.
zavisi kakav imaš router i da li podržava QoS
Mislim da T-shrotovi routeri nemaju tu opciju. Tj. gotovo sam siguran da nema. Probaj stvar rijesit s Netlimiter-om.
inače riječ je o simensovom gigaset sx763 routeru
Ja imam tp linkov 841n router i na njemu mozes uraditi bukvalno sta hoces po tom pitanju. dodijeliti min i max brzinu po korisniku ili grupi korisnika, ograniciti pristup po korisniku, web stanici i vremenu. Sve moguce zabrane i dozvole mozes napraviti a ne kosta puno. Cijena je oko 45 EUR-a. Teskoda za manje para mozes dobiti vise opcija. A da ne spominjem firewall, QoS i ostalo. Uostalom imas tp link simulator pa pogledaj i sam.
Jel neko uspio ovo sa Gigaset sx763, i ja bi trebao tako nesto napraviti, imam brzinu od T-coma 4Mbit, u kuci mi se 2 notebook-a spajaju wirelesom na njega i pustio sam susjedu u zgradi da se spoji, e sad zanima me kako brzinu da tako kazem podijeliti na ta tri pc-a ili barem staviti prioritete jer ne zelim da ako on nesto skida da ja moram cekat 5 min da mi otvori bug.hr