Obrada .pdf-a zaključana tema

poruka: 21
|
čitano: 15.214
|
moderatori: pirat, XXX-Man
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
18 godina
neaktivan
Obrada .pdf-a, hitno!

Pozdrav svima...

Mailao sam si jednu tablicu s posla doma, ali ju je printer poslao u pdf formatu. Sad, naravno ne mogu ništa raditi u njoj jer je to pdf...

Pitanje - kako da mijenjam podatke u njoj, konkretno radi se o cjeniku, deset kolumni s 15 redova...

U svakoj ćeliji su brojevi (cijene), a ja trebam mijenjati te cijene.

Hitno mi je, hvala na svakoj pomoći!

Prodajem zjake...povoljno!
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: Obrada .pdf-a, hitno!

Pa na netu barem ima na stotine programa koji prebacuju pdf u word, excel i sl.

17 godina
CrnaBitanga kaže...

Pozdrav svima...

Mailao sam si jednu tablicu s posla doma, ali ju je printer poslao u pdf formatu. Sad, naravno ne mogu ništa raditi u njoj jer je to pdf...

Pitanje - kako da mijenjam podatke u njoj, konkretno radi se o cjeniku, deset kolumni s 15 redova...

to je jedan od razloga (zamjena za fax). da ti onemogući izmjene.

Ako ti partner želi dozvoliti, dat će ti originalan dokument npr .xls...

(može se i to ali nije poželjno davati takve savjete uz to da je i kažnjivo lažno prikazivati podatke)

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
18 godina
neaktivan
tomo007 kaže...

Pa na netu barem ima na stotine programa koji prebacuju pdf u word, excel i sl.

Točno, ima, probao sam i taj Nitro kao i neke online konvrtere, ali niti jedan od njih ne radi ono štto meni treba - da mi omogući mijenjanje sadržaja ćelija, točnije brojeva (cijena). Samo iz pdf-a dobiješ sliku u dokumentu s .doc ekstenzijom. I opet ne možeš ništa mijenjati.

Mislim da me očekuje prepisivanje podataka u tablicu u Excelu...

18 godina
neaktivan
ihush kaže...
CrnaBitanga kaže...

Pozdrav svima...

to je jedan od razloga (zamjena za fax). da ti onemogući izmjene.

Ako ti partner želi dozvoliti, dat će ti originalan dokument npr .xls...

(može se i to ali nije poželjno davati takve savjete uz to da je i kažnjivo lažno prikazivati podatke)

Ma ja sam sam sebi poslao jedan najobičniji cjenik da malo korigiram cijene preko vikenda, nema tu urote nikakve  {#}

17 godina

- ... naravno (ali kao s pravilom za pirateriju i crackove, treba zadržati 'pristojnost' na forumu).

-skrati si muke i natipkaj potrebno u excelu, konverteri za običan txt još i prolaze ali za tablice je samo gubljenje živaca.

ili koristi Acrobat (ne reader).

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
18 godina

FOXIT PDF EDITOR ---moja preporuka

17 godina
CrnaBitanga kaže...

Pozdrav svima...

Koliko sam ja shvatio potreban ti je program ovakvog tipa http://finereader.abbyy.com/

E sad ovisi o tebi jel možeš to nekako nabavit ili sve ručno prepisivat.

Noi siamo come la nostra fede...Immomartali...
18 godina
neaktivan
Korny1603987 kaže...

FOXIT PDF EDITOR ---moja preporuka

Isprobao. Ne pomaže, dobijem neobradivu sliku... Isto kao i svaki program tog tipa...

18 godina
neaktivan
Champollion kaže...
CrnaBitanga kaže...

Pozdrav svima...

Koliko sam ja shvatio potreban ti je program ovakvog tipa http://finereader.abbyy.com/

E sad ovisi o tebi jel možeš to nekako nabavit ili sve ručno prepisivat.

Ma ništa, idem na kavu, poslije ručat i onda ubit dva sata prepisujući. Srećom, ženka radi popodne pa ću imat mira.

Hvala svima!

17 godina
CrnaBitanga kaže...

Ma ništa, idem na kavu, poslije ručat i onda ubit dva sata prepisujući. Srećom, ženka radi popodne pa ću imat mira.

Hvala svima!

Ako ništa drugo bar si shvatio da nikakav nitro, foxit editor i ostale gluposti ne pomažu nego da je potreban profesionalni OCR software. {#}

Noi siamo come la nostra fede...Immomartali...
18 godina

Onda ne znaš raditi u Foxit pdf editoru!!!!!!

Skinuo sam neke obrasce sa porezna-uprava.hr

Ne samo da mogu dodavati tekst, nego mogu mjenjati i već postojeću građu obrasca... Neznanje nije vrlina.

15 godina
neaktivan
Obrada .pdf-a

Ako je file u pdf-u ne vidim razlog zašto ga ne bih mogao editiratu u nekim od pdf editora. U takvim slučajevima koristim PDF-XChange Viewer PRO,uređuješ  šta hoćeš, konvertiraš u druge formate itd.

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
RE: Obrada .pdf-a
zitzko kaže...

Ako je file u pdf-u ne vidim razlog zašto ga ne bih mogao editiratu u nekim od pdf editora. U takvim slučajevima koristim PDF-XChange Viewer PRO,uređuješ šta hoćeš, konvertiraš u druge formate itd.

Možda zato što mu je virtualni PDF printer isprintao tablicu u PDF kao sliku, a ne kao tablicu? ;)

Kao što su ti kolege već preporučile - za to će ti trebati neki OCR softver.

Retry. Reboot. Reinstall. Reformat.
15 godina
neaktivan
CrnaBitanga kaže...

Pozdrav svima...

Onda nije pdf nego neki grafički format,treba biti precizniji u objašnjenju problema!{#} (naslov je obrada pdf-a)

Poruka je uređivana zadnji put uto 18.1.2011 10:27 (zitzko).
18 godina

jbga... Problem i je što većina pitanja dolazi od osoba koje nemaju ni osnovno znanje o svojem problemu :-))

18 godina
neaktivan
Korny1603987 kaže...

jbga... Problem i je što većina pitanja dolazi od osoba koje nemaju ni osnovno znanje o svojem problemu :-))

Ma blago meni s tobom prepametnim. A da to svoje neiscrpno vrelo znanja upotrijebiš u borbi protiv zločina, kao pravi superjunak?

17 godina
neaktivan
zitzko kaže...

Onda nije pdf nego neki grafički format,treba biti precizniji u objašnjenju problema!{#} (naslov je obrada pdf-a)

Ne, to je i dalje .pdf.

Kako da skinem hrpu filmova, programa i super ekstra igricu sa torrenta? Skinuo bi GTA IV, Windows Vista Super Enterprise Edition, AutoCAD 2011, neki program za uber modeliranje i pravljenje igara!
18 godina
neaktivan
zitzko kaže...
CrnaBitanga kaže...

Pozdrav svima...

To je pdf dokument. Skeniran je na skeneru koji mi ga je poslao kao pdf. Znači, softver skenera je konvertirao .doc u .pdf. A ako hoda kao patka, i glasa se kao patka, onda je patka!  A drugo, što je to nego ''obrada pdf-a''? Trebam raditi nešto po tome, zar ne? Znači, urediti, obraditi, našminkati, shvati kako hoćeš. A treće, I tebi {#}!

16 godina
neaktivan
Random. kaže...
zitzko kaže...

Ne, to je i dalje .pdf.

Yep, samo što je unutra slika. Ali ta slika se lako iščupa van i pukne u neki OCR. Npr. AFR bi to trebao moći skužiti ako je tablica iole normalnog izgleda.

Retry. Reboot. Reinstall. Reformat.
18 godina
neaktivan
Korny1603987 kaže...

Onda ne znaš raditi u Foxit pdf editoru!!!!!!

Skinuo sam neke obrasce sa porezna-uprava.hr

Ne samo da mogu dodavati tekst, nego mogu mjenjati i već postojeću građu obrasca... Neznanje nije vrlina.

Nije ni prodavanje pameti. Jer taj dokument iz Porezne uprave je NAMIJENJEN tome da mu se mijenja građa.

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice