Nema virusa a windows xp sporo radi

poruka: 25
|
čitano: 7.956
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan

Lijep pozdrav svima,

Dobio sam od prijatelja laptop na kojima su windowsi xp.Bilo je nešto virusa i to sam obrisao,skenirao sam sa eset-om,malwarebytes-om i hitmanom i nema više nikakvih virusa ali laptop i dalje šteka i vrlo je spor.Što dalje napraviti?

Unaprijed hvala :)

blacky

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

downlodaj CCleaner i ocisti pc.. pobrisi programe koji ti netrebaju..updateaj windowse.. valjda ce ti pomoc 

www.youtube.com/user/1337pwnerzzy
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Re: Nema virusa a windows xp sporo radi
blackchoco kaže...

Lijep pozdrav svima,

Dobio sam od prijatelja laptop na kojima su windowsi xp.Bilo je nešto virusa i to sam obrisao,skenirao sam sa eset-om,malwarebytes-om i hitmanom i nema više nikakvih virusa ali laptop i dalje šteka i vrlo je spor.Što dalje napraviti?

Skeniraj hdd tune ili hirens cd boot i nek skenira za hdd, ako ima bad sectori tada kupiš novi hdd i onda si miran. I dali je laptop očišćen? 

Nenad
15 godina
neaktivan
SuperDox kaže...

downlodaj CCleaner  i ocisti pc.. pobrisi programe koji ti netrebaju..updateaj windowse.. valjda ce ti pomoc

Skinuo sam ccleaner i očistio pc,obrisao nepotrebne programe,updejto windowse   i nema pomoći...:/

blacky
15 godina
neaktivan
Nello kaže...
blackchoco kaže...

Lijep pozdrav svima,

Skeniraj hdd tune ili hirens cd boot i nek skenira za hdd, ako ima bad sectori tada kupiš novi hdd i onda si miran. I dali je laptop očišćen?

Budem probao pa javim :)....lapotp mislim da nije nikada niti čišćen...:/

blacky
15 godina
blackchoco kaže...
Nello kaže...
blackchoco kaže...

Lijep pozdrav svima,

Budem probao pa javim :)....lapotp mislim da nije nikada niti čišćen...:/

Očisiti laptop od prašine (kompresorom ispuši) i zamjeni termalnu pastu (uzmi si Artic Cooling MX-4), skeniraj disk na bad sectore (HD TUNE), pogledaj heatlh tab, ako prođe sve dobro, napravi si reinstall windowsa i gotovo, mora onda radit brzo, imaš vjerovatno dosta smeća nepotrebnoga koje ga koči.

Valentin
15 godina
neaktivan

Ali vidim da uopće nema puno programa na laptopu...:/

blacky

0 0 hvala 0
15 godina
blackchoco kaže...

Nekakvi virus ti je morao zaostat ili disk ima bad sectore pa ga to koči, skini si HD TUNE i skeniraj disk za bad sectore, pogledaj i health tab.

Valentin
15 godina
neaktivan
Valentin17 kaže...
blackchoco kaže...

Nekakvi virus ti je morao zaostat ili disk ima bad sectore pa ga to koči, skini si HD TUNE i skeniraj disk za bad sectore, pogledaj i health tab.

Evo skeniram sa HD Tune i pri kraju je i nema nikakvih oštećenja...šta bi još mogao koristit za skeniranje virusa?

blacky
16 godina
neaktivan
blackchoco kaže...
Valentin17 kaže...
blackchoco kaže...

Evo skeniram sa HD Tune i pri kraju je i nema nikakvih oštećenja...šta bi još mogao koristit za skeniranje virusa?

Na hd tune ne preporučam Quick! Bez quicka neka skenira i traje oko 30 do sat vremena ovisno o veličina kapaciteta diska! A kod quick obično prebrzo skenira i daju lažne rezultate a bez quicka može vidjet jel ima bad sectori! 

Nenad
15 godina
neaktivan
Nello kaže...
blackchoco kaže...
Valentin17 kaže...
blackchoco kaže...

Na hd tune ne preporučam Quick! Bez quicka neka skenira i traje oko 30 do sat vremena ovisno o veličina kapaciteta diska! A kod quick obično prebrzo skenira i daju lažne rezultate a bez quicka može vidjet jel ima bad sectori!

Ne skeniram na Quick nego na full...

blacky
15 godina
blackchoco kaže...
Valentin17 kaže...
blackchoco kaže...

Jesi pokrenuo full scan (slika)?

Moraš skenirat ali ne smiješ odabrat quick scan, mora izgledat kao na slici, kad skeniranje završi stavi sliku skeniranja i sliku health taba ovdje da vidimo. SLIKA 2, ispravan healh tab.

SLIKA SLIKA
ISPRAVAN HEALH TAB ISPRAVAN HEALH TAB
Valentin
Poruka je uređivana zadnji put ned 30.12.2012 11:08 (Valentin17).
15 godina
neaktivan
Valentin17 kaže...
blackchoco kaže...
Valentin17 kaže...
blackchoco kaže...

Moraš skenirat ali ne smiješ odabrat quick scan, mora izgledat kao na slici, kad skeniranje završi stavi sliku skeniranja i sliku health taba ovdje da vidimo.

Ma nije odabran quick scan,sve je zeleno...nemogu staviti sliku jel sam ja na kompu sad a ovo se radi na laptopu...a i laptop full šteka...na Health tab-u mi je sve OK...

blacky
14 godina
neaktivan

Daj reci koji je model laptopa.

0 0 hvala 0
15 godina
blackchoco kaže...
Valentin17 kaže...
blackchoco kaže...
Valentin17 kaže...
blackchoco kaže...

Moraš skenirat ali ne smiješ odabrat quick scan, mora izgledat kao na slici, kad skeniranje završi stavi sliku skeniranja i sliku health taba ovdje da vidimo.

Ma nije odabran quick scan,sve je zeleno...nemogu staviti sliku jel sam ja na kompu sad a ovo se radi na laptopu...a i laptop full šteka...na Health tab-u mi je sve OK...

Ako je sve zeleno i heath tab ima sve OK, onda lijepo snimi sve kaj ti je bitno sa laptopa, skini si neku unnatended instalaciju XP SP3 (osim ako već nemaš instalcijski medij) i sve snimi ponovo, svakako laptop očisti od prašine i zamjeni termalnu pastu i to je to.

Valentin
15 godina
neaktivan
IvoST kaže...

HP 530

blacky
15 godina
blackchoco kaže...
IvoST kaže...

HP 530

Laptop savršen za XP.

Valentin
15 godina
neaktivan
Valentin17 kaže...
blackchoco kaže...
IvoST kaže...

HP 530

Laptop savršen za XP.

I kaj sad s tim?

blacky
14 godina
neaktivan

Prika, celeron sa 500 mb rama, da staviš novu instalaciju XP-a sa novim besplatnim AV, to će štekat. Moj savjet, ako imaš ikakva znanja instaliraj neku laganu linux distru.

15 godina
blackchoco kaže...
Valentin17 kaže...
blackchoco kaže...
IvoST kaže...

HP 530

Laptop savršen za XP.

I kaj sad s tim?

Ništa, napravi ono kaj sam ti rekal, ovako ništa nećeš dočekat.

EDIT: Radi xp i sa 256MB RAMA, fino instaliraš ccleaner i auslogic disk defrag, fino optmiziraš disk i mora radit glatko, imam stari pc sa 128MB rama, sa XPom radi glatko.

Valentin
Poruka je uređivana zadnji put ned 30.12.2012 11:20 (Valentin17).
15 godina
neaktivan
IvoST kaže...

Prika, celeron sa 500 mb rama, da staviš novu instalaciju XP-a sa novim besplatnim AV, to će štekat. Moj savjet, ako imaš ikakva znanja instaliraj neku laganu linux distru.

Ma to nije moj laptop tako da nesmijem ništa drugo osim windowsa stavljat..

blacky
15 godina
neaktivan

Oke hvala svima na pomoći :)

blacky

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Tipkovnica na laptopu šteka

zdravo ljudi. imam problem, tipkovnica mi uzasno bloka .... brzo pisem i inace je radila kako spada sad moram upriti do boli isusove . inace mi nije ovako bilo. usisao sam ispod tipki al i dalje me zeza... sta da radim?

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Re: Tipkovnica na laptopu šteka
RencoS kaže...

zdravo ljudi. imam problem, tipkovnica mi uzasno bloka .... brzo pisem i inace je radila kako spada sad moram upriti do boli isusove . inace mi nije ovako bilo. usisao sam ispod tipki al i dalje me zeza... sta da radim?

jesi probao skinut tipke koje te zezaju? moguće da je ispod njih nekaj kaj se ne da usisati. tak je jedan tu na poslu donio laptop da mu neke tipke ne reagiraju, ja skinuo te tipke a ono ispod komadići čačkalica. uzmi nekaj plosnato metalno (odvijač mali) i lagano podigni tipku dok ne iskoči , očisti ispod ak ima nečega i lagano stavi tipku natrag , pritisni dok ne čuješ klik. ak ne nađeš ništa ispod tipki a i dalje ti blokira onda ti preostaje ili servis ili na njuškalu nać tipkovnicu za takav laptop.

16 godina
neaktivan
blackchoco kaže...

Oke hvala svima na pomoći :)

Trebaš staviti XP Home verziju! Ali, sa SP3 će biti usporen jer je to komp za XP sa SP2 - na njima radi najbolje. Probaj sa nlite-om "smanjiti" instalaciju XP-a tako da obrišeš nepotrebno iz nje ili ugasi nepotrebne servise.

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice