Ne zeli instalirat programe

poruka: 15
|
čitano: 1.967
|
moderatori: pirat, XXX-Man
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan

Kad ocu instalirat neki program, video player ili sl., kod svakog programa dolazi drugaciji error i nece ni jednog instalirat. No kad kliknem properties na taj instaler, zatim   compatibility te odaberem ''run this program in compatibility mode for'' i stavim ''windows 98'' onda ga instalira. U cemu je problem da ga nece odmah normalno instalirat?

Imam windowse xp professional SP2

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

i to mi je neki bugov forum

1 2 hvala 0
17 godina
RE: Ne zeli instalirat programe

Koliko ti je računalo staro, tj. kada je zadnji put napravljena kompletna (re)instalacija Windowsa i kada si primjetio taj problem? Možeš pokušati i riješiti problem tako da napraviš reinstalaciju Windowsa (to ti neće pobrisati podatke, no svejedno možeš spremiti važne podatke na sigurno), ali tu soluciju možeš ostaviti kao krajnju. No, prvo reci što ti najčešće piše u tome Erroru?

Poruka je uređivana zadnji put sri 20.10.2010 12:00 (Izzy).
18 godina
neaktivan

I ako bude radio repair neka to odradi na nacin d auradi upgrade na xp sp3

:)
15 godina
neaktivan

racunalo je dosta staro, 6g, tako nesto. reinstalaciju windowsa sam trenutno napravio i od onda steka. Imam dojam da je problem u tome da racunalo misli da ja pokusavam instalirati programe kao guest a ne kao administrator, sto i jesam, a guest racun uopce ne postoji.

Primjeto sam da u ''C:\Documents and Settings'' imam dva ista foldera pod imenom tog mog korisnickog racuna, a ponekad kad spremam stvari sa neta na desktop recimo, spremin sliku na na desktop, a ne vidim ju, pokusam spremit opet i kaze da je vec na desktopu, a zapravo se pojavi u ovom drugom folderu istog imena, naravno u folderu desktop. Neznam dal je to ima veze sa ovim problemom ili je to problem za sebe.

Recimo kod jednog programa se pojavi error i kaze ''the system cannot find the file specified'', kod drugog dode NSIS error ''error lunching installer', a trci instalira normalno. sve te programe koje sad nece instalirat, do sad sam i uspjesno instalirao vise puta dok nisam napravio reinstalaciju windowsa.

Prije ove reinstalacije imao sam iste te windowse.

0 0 hvala 0
18 godina

Meni to zvuči kao računalo inficirano nekolicinom crva/virusa/spywarea.

Od kako si reinstalirao windowse, koji si antivirus i antispyware koristio?

Koji su točno windowsi?

Ako sam ikako pomogao, nešto pojasnio il se barem trudio - kliknite na HVALA; kao znak zahvalnosti. Hvala.
Moj PC  
3 0 hvala 0
17 godina
megayver kaže...

racunalo je dosta staro, 6g, tako nesto. reinstalaciju windowsa sam trenutno napravio i od onda steka. Imam dojam da je problem u tome da racunalo misli da ja pokusavam instalirati programe kao guest a ne kao administrator, sto i jesam, a guest racun uopce ne postoji.

Kao što logic kaže, instaliraj SP3 i skini nadogradnju (update) za Windowse.

18 godina
neaktivan

Meni najvise lici da je isao instalirati winse a nije uradio format pa sad ima dvije instalacije sa istim userom. Moj prijedlog potpuna reinstalacija sa win xp sp3. Nakon toga antivirus i update antivirusa pa sve ostalo.

:)
15 godina
neaktivan

logic ti dobro kaže napravi reinstalaciju, zatim počisti računalo od virusa

perodigitron
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

jesam format napravio, al evo probat cu sad sa sp3...

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Da neotvaram novu temu ja iman SP2 i sve uredno radi.Ako sve radi jeli ima potrebe za SP3?

Moj PC  
0 0 hvala 0
18 godina
xena2 kaže...

Da neotvaram novu temu ja iman SP2 i sve uredno radi.Ako sve radi jeli ima potrebe za SP3?

Da.

Ako sam ikako pomogao, nešto pojasnio il se barem trudio - kliknite na HVALA; kao znak zahvalnosti. Hvala.
17 godina
xena2 kaže...

Stavi ti to bez obzira na to da ti sve radi. SP-ovi podižu razinu sigurnosti i stabilnosti OS-a.

Poruka je uređivana zadnji put sri 20.10.2010 13:03 (Izzy).
17 godina
xena2 kaže...

Ne bi bilo na odmet, barem radi sigurnosnih zakrpa. Backup za svaki slučaj prije SP3.

15 godina
neaktivan

problem je rjesen. Instalirao sam opet te iste windowse nanovo i sad rade super, programi koji prije nisu htijeli sad se normalno instaliraju, a u documents and settings se pojavila samo jedna mapa korisnickog racuna....ugl sve stima:Hvala na pomoci.

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice