Ne mogu uci u Windowse

poruka: 35
|
čitano: 17.634
|
moderatori: pirat, XXX-Man
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan
Ne mogu uci u Windowse

Znaci ovako sinoc sam ugasio pc i sve je bilo u redu,jutros palim pc i pojavi se logo i pise starting windows i odmah se zatim pc resetira,ne mogu uci u safe mode,stisnem f8 ali mi uopce ne dode opcija safe mode,jedino mogu start windows normaly ali mi opet dode isto,znaci resetira se pc..molim vas pomoc,hvala

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Re: Ne mogu uci u Windowse
trolljegeren kaže...

Znaci ovako sinoc sam ugasio pc i sve je bilo u redu,jutros palim pc i pojavi se logo i pise starting windows i odmah se zatim pc resetira,ne mogu uci u safe mode,stisnem f8 ali mi uopce ne dode opcija safe mode,jedino mogu start windows normaly ali mi opet dode isto,znaci resetira se pc..molim vas pomoc,hvala

Koja je maticna ploca? Jeli dugo normalno radio pc ili je nedavno sklapan? moze biti svasta, smrdi mi na voltazu ali ne mora biti.. jeli proc clockan? kakvo je napajanje?

Ne pravim se lud, pravim se da nisam.
15 godina
Ne mogu uci u Windowse

Probaj ovo:

1. Stišći F8 kad pokretanja, umjesto SAFE MODA ili Normal startup, ti odaberi LAST GOOD KNOWN CONFIGIRATION.

2. Ubaci windows dvd u računalo, bootaj windows setup sa dvda, kad se setup pojavi odaberi REPAIR YOUR COMPUTER,

nakon toga odaberi START UP REPAIR.

3. Ako ništa od toga ne pomogne, skini si neku live distribuciju Linuxa, snimi ju na CD, bootaj računalo sa toga CDa,

kad ti se taj Linux pokrene iskopiraj bitne podatke sa HDDa i napravi reinstall OSa.

Valentin

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Valentin17 kaže...

Probaj ovo:

1. Stišći F8 kad pokretanja, umjesto SAFE MODA ili Normal startup, ti odaberi LAST GOOD KNOWN CONFIGIRATION.

2. Ubaci windows dvd u računalo, bootaj windows setup sa dvda, kad se setup pojavi odaberi REPAIR YOUR COMPUTER,

3. Ako ništa od toga ne pomogne, skini si neku live distribuciju Linuxa, snimi ju na CD, bootaj računalo sa toga CDa,

kad ti se taj Linux pokrene iskopiraj bitne podatke sa HDDa i napravi reinstall OSa.

Maticna je ASROCK Z77 pro 3,radio dugo vec,nikada nije clockan niti sam dirao ista..kada stisnem F8 nema mi LAST GOOD KNOWN CONFIGURATION..ima samo Normal startup i jos ono repair..

Ima li kakva mogucnost da preko dvd-a od windowsa napravim system restore?hvala

Poruka je uređivana zadnji put ned 19.5.2013 9:45 (trolljegeren).
14 godina
neaktivan
trolljegeren kaže...
Valentin17 kaže...

Probaj ovo:

Maticna je ASROCK Z77 pro 3,radio dugo vec,nikada nije clockan niti sam dirao ista..kada stisnem F8 nema mi LAST GOOD KNOWN CONFIGURATION..ima samo Normal startup i jos ono repair..

moras uci u bios! probaj stiskati Delete, pise ti na pocetku koja je tipka za bios.. na desno ti je opcija LGKC

14 godina
neaktivan
plug-in kaže...
trolljegeren kaže...
Valentin17 kaže...

Probaj ovo:

moras uci u bios! probaj stiskati Delete, pise ti na pocetku koja je tipka za bios.. na desno ti je opcija LGKC

mou uci u bioa,ali sto da radim u biosu

14 godina
neaktivan
Ne mogu uci u Windowse

Probaj ono sto ti je Valentin rekao...

U biosu LAST GOOD KNOWN CONFIGURATION, onda ako se ne dizu winsi stavi u biosu da ti boota sa cd-a, ubaci wins cd i kada te pita dali ces da boota sa cd-a stisni neku tipku.

Zatim se ponasa kao da ces staviti nove winse dok ti ne da opciju repair.. odi na repair i probaj s tim..

Poruka je uređivana zadnji put ned 19.5.2013 9:57 (plug-in).

1 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
plug-in kaže...

Probaj ono sto ti je Valentin rekao...

pokusat cu..ali me zanima zasto mi nema SAFE MODE opcije

15 godina
Ne mogu uci u Windowse

Evo malo pogledaj:

Valentin

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Valentin17 kaže...

Evo malo pogledaj:

hvala..

zasto kada sam stavio windows 7 recovery cd automatski pokusava popraviti,bez da mi da opcije da odem system restore...hvala unaprijed

14 godina
neaktivan
Ne mogu uci u Windowse

i zasto nema safe modea??

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Ne mogu uci u Windowse

Na nekim pločama, pogotovo ako je laptop u pitanju, može biti i F5.

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
nCh! kaže...

Na nekim pločama, pogotovo ako je laptop u pitanju, može biti i F5.

ne zeli,jednom mi je bilo kada sam stisnuo f8 ali sada kad pokusavam nikako ne zeli :/

14 godina
neaktivan
Ne mogu uci u Windowse

usao sam u safe mode,ali sve sto dobijem je crni ekran i strelica,nema desktopa,nicega..

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
trolljegeren kaže...

usao sam u safe mode,ali sve sto dobijem je crni ekran i strelica,nema desktopa,nicega..

trolljegeren kaže...

ima li netko ideju?

Imam više ideja.

1. Oštećen shell (malware, ili jednostavno neki drugi fantomski razlog).

2. Izbrisan/izmijenjen startup za shell u registriju

3. Problematičan driver za neki uređaj.

4. Problematičan uređaj.

Možeš li u task manager? Ako možeš, pokreni explorer.exe pa vidi hoće li se desktop pojaviti...

0xBADC0DE
Poruka je uređivana zadnji put ned 19.5.2013 13:58 (rustweaver).

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
rustweaver kaže...
trolljegeren kaže...

trolljegeren kaže...

ima li netko ideju?

Imam više ideja.

1. Oštećen shell (malware, ili jednostavno neki drugi fantomski razlog).

2. Problematičan driver za neki uređaj.

3. Problematičan uređaj.

Možeš li u task manager? Ako možeš, pokreni explorer.exe pa vidi hoće li se desktop pojaviti...

nazalost ne mogu,probao sam.. a pokusavam sfc/scannow ali mi javi da system repair is pending i da treba resetirat pc i to ucinim ali opet isto..

ima li nacin da nekako si vratim slike i muziku?neki program..

16 godina
neaktivan
trolljegeren kaže...

nazalost ne mogu,probao sam.. a pokusavam sfc/scannow ali mi javi da system repair is pending i da treba resetirat pc i to ucinim ali opet isto..

Ako te samo to brine onda nemaš frke, spoji disk u neki drugi komp i kopiraj sve što ti treba sa ovog diska negdje dalje.

Alternativno možeš skinuti nekakvu live linux distribuciju, pa nju bootati i odatle kopirati podatke na neku drugu particiju/disk...

Btw, kada instaliraš windowse ne moraš formatirati kompletan disk, obično formatiraš samo particiju gdje stavljaš operacijski sustav (ali ni to nije uvijek nužno). Pretpostavljam da ti je reinstalacija windowsa na pameti čim se raspituješ o spašavanju podataka? Jesi li probao repair install?

0xBADC0DE
14 godina
neaktivan
rustweaver kaže...
trolljegeren kaže...

Ako te samo to brine onda nemaš frke, spoji disk u neki drugi komp i kopiraj sve što ti treba sa ovog diska negdje dalje.

Alternativno možeš skinuti nekakvu live linux distribuciju, pa nju bootati i odatle kopirati podatke na neku drugu particiju/disk...

Btw, kada instaliraš windowse ne moraš formatirati kompletan disk, obično formatiraš samo particiju gdje stavljaš operacijski sustav (ali ni to nije uvijek nužno). Pretpostavljam da ti je reinstalacija windowsa na pameti čim se raspituješ o spašavanju podataka? Jesi li probao repair install?

probao repair install i nista,nema greske..pokusao onu provjeru sa diskom isto i sve je u redu..ne znam sto vise napraviti..

a hard disk ne znam vaditi van,nisam nikada radio to,pa bi bilo sigurnije da preko live linux distibucije kopiram na usb ako je moguce?pa ako mozes malo preko privatnih poruka mi objasnit

16 godina
neaktivan
trolljegeren kaže...
,pa bi bilo sigurnije da preko live linux distibucije kopiram na usb ako je moguce?pa ako mozes malo preko privatnih poruka mi objasnit

Nema potrebe za privatnim porukama.

Pogledaj ovo:

https://help.ubuntu.com/community/LiveCD

Skini i sprži live CD (nadam se da znaš kako pržiti image). Bootaš Ubuntu, i trebao bi se jako brzo snaći.

Ako ne, ova tema je tvoj prijatelj:

http://www.bug.hr/forum/topic/linux/linux-pitanja-odgovori/57979.aspx

0xBADC0DE
14 godina
neaktivan
rustweaver kaže...
trolljegeren kaže...
,pa bi bilo sigurnije da preko live linux distibucije kopiram na usb ako je moguce?pa ako mozes malo preko privatnih poruka mi objasnit

Nema potrebe za privatnim porukama.

Pogledaj ovo:

https://help.ubuntu.com/community/LiveCD

Skini i sprži live CD (nadam se da znaš kako pržiti image). Bootaš Ubuntu, i trebao bi se jako brzo snaći.

Ako ne, ova tema je tvoj prijatelj:

http://www.bug.hr/forum/topic/linux/linux-pitanja-odgovori/57979.aspx

Cini mi se da je to jedina solucija,ne znam sto bi vise mogao napraviti..sve sam probao a opet mi stoji crni ekran samo sa strelicom..cak i u safe mode-u

A sfc /scannow mi ne zeli..

16 godina
neaktivan
trolljegeren kaže...

Cini mi se da je to jedina solucija,ne znam sto bi vise mogao napraviti..sve sam probao a opet mi stoji crni ekran samo sa strelicom..cak i u safe mode-u

Pa ako ti važni podatci nisu na C particiji, možeš jednostavno formatirati tu particiju i reinstalirati windowse, ostale particije će biti netaknute. Ne moraš ništa backupirati u tom slučaju, a kako stvari stoje windowse ćeš ionako morati reinstalirati.

0xBADC0DE
14 godina
neaktivan
rustweaver kaže...
trolljegeren kaže...

Pa ako ti važni podatci nisu na C particiji, možeš jednostavno formatirati tu particiju i reinstalirati windowse, ostale particije će biti netaknute. Ne moraš ništa backupirati u tom slučaju, a kako stvari stoje windowse ćeš ionako morati reinstalirati.

Problem je jer mi je sve na C,a meni trebaju samo slike i muzika da spremim.nadam se da mogu preko onoga sto si mi rekao spremiti slike i muziku na usb

13 godina
protjeran
Ne mogu uci u Windowse

butaj lajv Buut Linux Minta,i poskidaj normalno što trebaš i formatiraj disk..problem solvan..

1 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
redneck kaže...

butaj lajv Buut Linux Minta,i poskidaj normalno što trebaš i formatiraj disk..problem solvan..

Ja sam skinuo ubuntu jel moze i s tim?

http://www.ubuntu.com/download/desktop od tu sam skinuo 64bit verziju

Poruka je uređivana zadnji put ned 19.5.2013 15:01 (trolljegeren).
16 godina
neaktivan
trolljegeren kaže...

Može. Potpuno je svejedno kojom ćeš to distribucijom obaviti...

0xBADC0DE
14 godina
neaktivan
rustweaver kaže...
trolljegeren kaže...

Može. Potpuno je svejedno kojom ćeš to distribucijom obaviti...

hvala,probat cu sada,ako imam problema cu javiti

14 godina
neaktivan
Ne mogu uci u Windowse

sad sam na ubuntu desktopu,kako da sada nadem svoje filove?

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
trolljegeren kaže...

sad sam na ubuntu desktopu,kako da sada nadem svoje filove?

Lako je samo slijedi video:

Evo još bolje:

Valentin
Poruka je uređivana zadnji put ned 19.5.2013 15:26 (Valentin17).
14 godina
neaktivan
Ne mogu uci u Windowse

uspio sam naci..sad cu lijepo prebacit na usb sve,samo sto ide dosta sporo ali eto..hvala svima puno

mogu li ikako u ubuntu search pa da mi izbaci sve datoteke koje su .img?hvala

Poruka je uređivana zadnji put ned 19.5.2013 15:28 (trolljegeren).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
trolljegeren kaže...

uspio sam naci..sad cu lijepo prebacit na usb sve,samo sto ide dosta sporo ali eto..hvala svima puno

mogu li ikako u ubuntu search pa da mi izbaci sve datoteke koje su .img?hvala

Ma glavno da ide, pazi da si prebaciš sve što ti je bitno i budi strpljiv, može potrajati, dok se to kopira pogledaj moj drugi video, tamo je taj cijeli postupak jako dobro objašnjen, tko zna možda ti bude to koristilo za budućnost.

Kad to sve fino iskopiraš, ubaci windows DVD, pokreni setup, formatiraj sve particije i na jednu ponovno snimi OS.

Valentin
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice