Ne mogu ocitati neke CD/DVD

poruka: 17
|
čitano: 10.274
|
moderatori: pirat, XXX-Man
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan

Znaci ovako , imam original windows  7 home basic na dvd-u , i htio sam da ga instaliram na laptop , ali laptop nece da ga ocita , probam na pc , odmah ga ocita .. probam drugi windows na dvd-u sto sam ja przio , laptop ga ucita , dakle sve radi osim tog koji mi treba da instaliram na laptop..znate li u cemu je problem , jer mi treba da instaliram taj windows na laptop , a nemam praznih dvd-ova da preprzim ..

edit: laptop je packard bell easy note mz-35 , porijeklom iz svedske , bio na njemu vista, pa je instaliran windows 7 ultimate 32-bit (taj je trenutno)

Poruka je uređivana zadnji put ned 10.2.2013 11:45 (Deep).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Da li su navedeni mediji DVD-R ili DVD+R?

Anyway, ako ti učita prženi DVD jednostavno napravi kopiju sa nekim od besplatnih alata za prženje (ImgBurn) i probaj tako pokrenuti.

Poruka je uređivana zadnji put ned 10.2.2013 11:48 (Alkaline).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Re: Ne mogu ocitati neke CD/DVD
Alkaline kaže...

O kojem laptopu se radi, koliko je star? Da li su navedeni mediji DVD-R ili DVD+R?

Star je oko 4 godine , 2 godine bio vista , 2 windows 7 ultimate .. cd/dvd citac je Optiarc ad 5540a .. 

a evo slika od windows 7 cd-a ,odnosno dvd-a 

14 godina
neaktivan
Alkaline kaže...

Da li su navedeni mediji DVD-R ili DVD+R?

Anyway, ako ti učita prženi DVD jednostavno napravi kopiju sa nekim od besplatnih alata za prženje (ImgBurn) i probaj tako pokrenuti.

Pa nemam sad praznih dvd-ova , a i nemam ih gdje blizu kupiti , imam jedana dvd ima na njemu nesto sto mi ne treba ,da li bi mogao na njega sprziti ukoliko ga formatiram 

14 godina
neaktivan

Znaci kad ubacim dvd pocne ga okretati i prestane , i tako ukrug ..

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Deep kaže...

-najvjerojatnije samo ponoviti nekoliko pokušaja bootanja, 'dok pročita' boot medij.

.. ali može biti:

Ovisno o verziji instaliranog OSa (i loadera, BIOSa...) i medija koji se koristi za install, tj OEM.. jer kod boota s medija provjerava se dali je na HDDu već neki OS, ako je pojavljuje se poruka ''press any key..'' ali kod OEMa Home, moguće da je 'zabranjeno' jer ne dozvoljava nadogradnju, pogotovo ako je gore viša verzija (ultimate) i ako je još neki loader..

Rješenje je tad, brisanje postojećih particija, tj tad svaki install kreće automatski.

Obrisati particije možeš milo kojim boot medijem.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
14 godina
neaktivan
ihush kaže...
Deep kaže...

-najvjerojatnije samo ponoviti nekoliko pokušaja bootanja, 'dok pročita' boot medij.

.. ali može biti:

Ovisno o verziji instaliranog OSa (i loadera, BIOSa...) i medija koji se koristi za install, tj OEM.. jer kod boota s medija provjerava se dali je na HDDu već neki OS, ako je pojavljuje se poruka ''press any key..'' ali kod OEMa Home, moguće da je 'zabranjeno' jer ne dozvoljava nadogradnju, pogotovo ako je gore viša verzija (ultimate) i ako je još neki loader..

Rješenje je tad, brisanje postojećih particija, tj tad svaki install kreće automatski.

Obrisati particije možeš milo kojim boot medijem.

Obrisao bih ja kad bih 100% znao da je to rjesenje

17 godina
Deep kaže...
.-.

-jednostavan test, odspoji HDD, bootaj bez njega..

14 godina
neaktivan
ihush kaže...
Deep kaže...
.-.

-jednostavan test, odspoji HDD, bootaj bez njega..

Hmm.. ok , ajd javim za par minuta dok nadjem šarafciger i upute za otvaranje laptopa xd

Edit: Izvadio sam hdd , probao bootati sa dvd-a , neće opet..isto ko i prije

Poruka je uređivana zadnji put ned 10.2.2013 12:50 (Deep).
17 godina
Deep kaže...
..

originalan (odštampan) medij ima najveću moguću čitljivost-reflektivnost. Ako drugi mediji rade na tom DVD playeru, tad bi trebao reklamirati win install i tražiti zamjenu medija.

Ipak, češće je kvar playera uzrok, smao je ovo malo neobično (da čita druge snimljene DVD medije, jesi li siguran?? ne CD).

Ako taj medij boota u drugim playerima, tad je on vjerojatno OK. Pazi, ne čitati u npr windowsima nego baš boot na drugom PCu.

Postavke u BIOSu ili ispravnost drugih komponenti po ovom opisu nebi bili objašnjenje. .. Provjeri, ponovi opet sve, jer nešto 'mora' biti drugačije.

18 godina

Skini original verziju windowsa koje imas, instaliraj ih sa USB-a i upisi kljuc koji si dobia s njima. Problem rijesen. {#}

0 1 hvala 0
14 godina
neaktivan
ihush kaže...
Deep kaže...
..

originalan (odštampan) medij ima najveću moguću čitljivost-reflektivnost. Ako drugi mediji rade na tom DVD playeru, tad bi trebao reklamirati win install i tražiti zamjenu medija.

Ipak, češće je kvar playera uzrok, smao je ovo malo neobično (da čita druge snimljene DVD medije, jesi li siguran?? ne CD).

Ako taj medij boota u drugim playerima, tad je on vjerojatno OK. Pazi, ne čitati u npr windowsima nego baš boot na drugom PCu.

Postavke u BIOSu ili ispravnost drugih komponenti po ovom opisu nebi bili objašnjenje. .. Provjeri, ponovi opet sve, jer nešto 'mora' biti drugačije.

Da,taj medij sam probavao na drugom pc-u ,i radi normalno.

drugi dvd-ovi koje sam ja lično pržio na kojima je windows 8 sam ubacio i takodjer ga očita

Siguran sam.

Dakle da zaključim.Samo taj jedan jedini dvd na kojem je windows 7 koji meni treba da instaliram ne radi na baš tom laptopu na koji hoću da instaliram.sve ostalo unakrsno i svakako radi . Ne bi ovo bio meni sad problem da ja imam praznih dvd-ova,jednostavno bih spržio na drugi dvd i gotovo,ali pošto nemam ,eto .. kad sam već kod toga, da li se može kako obrisati / formatirati il šta ja znam, dvd+r disk

14 godina
neaktivan
Sint1 kaže...

Skini original verziju windowsa koje imas, instaliraj ih sa USB-a i upisi kljuc koji si dobia s njima. Problem rijesen. {#}

Nemam usb

17 godina
Deep kaže...
..se može kako obrisati / formatirati il šta ja znam, dvd+r disk

- samo s oznakom RW (plus i minus).

- i ponovo provjera, boot s drugih medija, ne da ih samo učita OS-sadržaj. Boot sektor je poseban dio, osjetljiv.. Ako računalo boota s drugog DVDa tad je vjerojatno player OK, ali ako taj originalan medij boota na drugom računalu tad je i on ispravan. Treća kombnacija mi ne pada na pamet, osim DVDtoUSB.. ako imaš 4GB flash pri ruci.

14 godina
neaktivan
ihush kaže...
Deep kaže...
..se može kako obrisati / formatirati il šta ja znam, dvd+r disk

- samo s oznakom RW (plus i minus).

- i ponovo provjera, boot s drugih medija, ne da ih samo učita OS-sadržaj. Boot sektor je poseban dio, osjetljiv.. Ako računalo boota s drugog DVDa tad je vjerojatno player OK, ali ako taj originalan medij boota na drugom računalu tad je i on ispravan. Treća kombnacija mi ne pada na pamet, osim DVDtoUSB.. ako imaš 4GB flash pri ruci.

-ok

-bootao sam drugi pc sa tog istog diska ,radi normalno

-da imam bilo bi dobro , al nemam ni usb ni dvd pri ruci ..

-onda je najvjerovatnije do čitača u laptopu,iz nekog razoga neće da očita taj dvd,nešto mu nije jasno tu xd

18 godina
Deep kaže...
Sint1 kaže...

Nemam usb

A joj {#}...

14 godina
neaktivan

Evoo dobio sam Dvd drugi danas,jedva .pržim upravo pa ćemo vidjet kasnije kad budem probao instalirati hoće li raditi

Moj PC  
1 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice