Modificiranje fileova unutar SHARE foldera

poruka: 8
|
čitano: 1.405
|
moderatori: pirat, XXX-Man
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
neaktivan

evo u čem je problem,

imam SHARE folder i unutar njega još jedan, a unutar toga su fileovi koje hoću brisati. ali dobijem poruku da trebam premission...iako sam ja admin i svi premissioni su postavljeni na "read/write"...

kako to zaobići jer sad ne mogu ništa sa tim fileovima...

0 0 hvala 0
18 godina
neaktivan

Provjeri da imaš full control permissione, ne samo read i write. I to baš ti, ili everyone. Ako ne pomogne, promjeni još ownership fajl(ov)a na sebe.

Moj PC  
0 0 hvala 1
13 godina

Uplai komp u safe modu i obriši, provjereno djeluje {#}

Posao oslobađa.
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

pa tako i je bilo...

0 0 hvala 0
18 godina
neaktivan

Mda, čini se da je vlasnik fajlova neki obrisani user, ili je disk formatiran pod drugim Windowsima, ili već nešto u tom smislu... imao sam sličan problem, ali ne sjećam se više kako sam popravio. Možda pomogne promjena ownershipa...

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Re: Modificiranje fileova unutar SHARE foldera
subi91 kaže...

Uplai komp u safe modu i obriši, provjereno djeluje {#}

probaću!!  mada mi to nije tako praktično...

DigiMagic kaže...

Mda, čini se da je vlasnik fajlova neki obrisani user, ili je disk formatiran pod drugim Windowsima, ili već nešto u tom smislu... imao sam sličan problem, ali ne sjećam se više kako sam popravio. Možda pomogne promjena ownershipa...

nije, ja sam jedini user/admin, owner

17 godina
Re: Modificiranje fileova unutar SHARE foldera

petljanje s permisionima i adminima nije dobra stvar, ali naučit ćeš...

-user-admin-owner-creator... razlikuj te nazive.

Kad kreiraš nešto automatski si vlasnik.

Admin ima ovlasti mijenjati ovlasti, vlasništva, ali to ne znači da je nešto njegovo, nego da je on admin, koji ako želi može..

S-121-- je sys.admin acc. Petljaš s pogrešnim acc, vjerojatno na pogrešnom mjestu. To će uskoro dovesti do teme kako reinstall i sl.

(vjerojatno skidanje npr torrenta pod nekim acc. ili kopiranje i sl.)

'Everyone' je for dummies (kao i guests). Dozvoli samo userima ili adminima (nisi valjda kvartovski server).

-nikad svima. Važnije, nikad to ne radi pod nekim user folderom ili win-sys-programs.. pogotovo za subfoldere i nasljeđivanje. Ali sumjam da ćeš stati na vrijeme.

-'najlijepše' sheranje je nekog foldera koji nije na C:, koji nije downloads i sl. Jer kad se nešto od permisiona poremeti, tad je potrebno sve preuzeti npr na admina i tad može biti problem ostatku sistema korištenje bilo čega, jer tad juzer nema permision, kojeg je preuzeo admin.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
Poruka je uređivana zadnji put uto 4.2.2014 22:26 (ihush).
13 godina
neaktivan

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice