Laptop ne diže windowse

poruka: 12
|
čitano: 6.425
|
moderatori: pirat, XXX-Man
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
Laptop ne diže windowse

Htio sam reinstalirati windows XP na mom laptopu marke Fujitsu siemens esprimo mobile.

nakon sto sam ubacio cd od windowsa isao sam u BIOS da stavim first boot device cd rom. to sam napravio, nakon toga više nisam moga upalit windowse niti mi je pokretalo ikakvu novu instalaciju. Samo je situacija ta, kada pokuša dignut windowse, pojavi se plavi ekran manje od pola sekunde, isti tren nestane, ne vidim uopće što piše. nakon toga mi se ponudi : safe mode , start windows normally, i sve ono ostalo što uz to ide. niti jednu opciju nemogu pokrenut. takodjer sam vraćao na 1. boot da bude hard disk, al ista stvar..

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Laptop ne diže windowse

Kada zelis bootati sa cd-a stisni f12 prilikom ocitavanja biosa, i odaberi cd rom kao boot device nemoras uopce cackati po biosu. Barem je tako na mom fujitsu siemensu v5535.................

The quieter you become, the more you are able to hear | where there is a shell , there is a way (◣_◢)...
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Laptop ne diže windowse

neki je dublji problem, nece da ga boota.. sve kao da je zastalo

0 0 hvala 0
17 godina
Laptop ne diže windowse

Da li ti je SATA HDD u njemu?

Ako da, onda ti XP instalacija nema drivere za SATA.

XP ti je bez SP-a?

U BIOS-u stavi sa AHCI na IDE, pa bi trebalo ići.

Poruka je uređivana zadnji put uto 2.11.2010 12:22 (Matozan).
Moj PC  
1 0 hvala 0
18 godina
RE: Laptop ne diže windowse
Matozan kaže...

Da li ti je SATA HDD u njemu?

Ako da, onda ti XP instalacija nema drivere za SATA.

XP ti je bez SP-a?

U BIOS-u stavi sa AHCI na IDE, pa bi trebalo ići.

Vjerojatno je to problem, moguće je da nema i nekih drugih drivera.

@ bloodsucker, pronađi sata i ostale drivere za tvoj laptop (na stranici proizvođača)  i kreiraj svoj instalacijski disk sa ovim programom http://www.nliteos.com/index.html 

Nećeš imati potrebe za prebacivanjem na IDE

sʌǝ ɾǝ ʞɹǝunןo uɐodɐʞo :(
Poruka je uređivana zadnji put uto 2.11.2010 12:32 (Nix).
15 godina
Laptop ne diže windowse

Hvala ,probati cu to..!

al ajmo ovako.. ja recimo ne zelim pokretat s windowsa cd, i ne zelim micat windowse stare. Stavljam na hard disk da prvo pokrece.. opet ista stvar! a niš nisam radio nego samo mijenjao malo u biosu taj 1.boot..

0 0 hvala 0
18 godina
Laptop ne diže windowse

Da li ti je bio instalacijski cd u kompu kada si mijenjao postavke u biosu, te ga nakon restarta vrtio neko vrijeme?  U tom slučaju, windows se kopirao na hd i sada nema odgovarajućih drivera da ga digne dalje.

Imao sam sličan problem. Na kraju sam napravio XP+SATA+ostali drajveri instalacijski cd sa gore pomenutim progamom i uspješno instalirao sustav.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Laptop ne diže windowse

idem probat to napravit....

0 0 hvala 0
15 godina
Laptop ne diže windowse

evo imam problem, ne znam di ni kako skinit SATA drivere.

na stranici proizvodjaca sve drivere mi ima, al sata ne, samo neki "information" koji zauzima 0,19 kb ili tako nesto

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
RE: Laptop ne diže windowse
bloodsucker kaže...

evo imam problem, ne znam di ni kako skinit SATA drivere.

na stranici proizvodjaca sve drivere mi ima, al sata ne, samo neki "information" koji zauzima 0,19 kb ili tako nesto

Daj link!

X4 945 @ 3.8 ghz
15 godina

0 0 hvala 0
18 godina
Laptop ne diže windowse

zar je teško googlati http://www.google.com/search?q=Fujitsu+siemens+esprimo+mobile+xp+sata   traži točno za svoj model laptopa

Poruka je uređivana zadnji put sri 3.11.2010 13:12 (Nix).
Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice