Komp je spor i to previše

poruka: 20
|
čitano: 4.259
|
moderatori: pirat, XXX-Man
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
protjeran

pozdrav evo drugar mi se zali da mu komp radi sporo ali baš ono sporo ima neki dual core procesor 2gb ram i neku grafu od 1gb itd itd i kaze kad upali komp sve ide dobro nekih 5minuta i onda sve ide sporo kad ide pokrenuti team speak 3 kaze da treba minuta da se otvori i tako svi ostali programi cak i kad ide na internet preko google chroma da ide previše sporo preko a na drugom kompu da internet ide dobro i kad je na fb i piše poruku kaze da sve kasni kad on piše nešto napiše i nakon par sekundi slova krenu :D jel mora novi windows ili šta.

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
najbolje reinstalirat windowse.. možda ima i neki virus..
Moj PC  
0 8 hvala 1
15 godina
protjeran

e sad on se misli koji windows da stavi windows 7 ili 8 

Moj PC  
1 0 hvala 0
14 godina

1-Skeniranje sa ovim i uklanjanje gamadi.

2-Ciscenje sa ovim + uklanjanje svih nepotrebnih startup programa.

3-Defragmacija svih diskova.

Moj PC  
0 0 hvala 1
14 godina

ja sa ccleanerom čistim svaki tjedan, i registri i diskovni prazan prostor,sve po redu i onda to radi..

možeš ti čistiti kolko hoćeš i defragmentirati ali ako su windowsi gore 2 godine to je za reinstalaciju..
ja to ne dvoumim nimalo, reinstalitram winse za jedan sat.. pogotovo osmicu, i prije..

Poruka je uređivana zadnji put pon 15.4.2013 21:56 (ivanm75).
Moj PC  
0 4 hvala 0
16 godina
neaktivan
Re: Komp je spor i to previše
ivanm75 kaže...

ja sa ccleanerom čistim svaki tjedan, i registri i diskovni prazan prostor,sve po redu i onda to radi..

možeš ti čistiti kolko hoćeš i defragmentirati ali ako su windowsi gore 2 godine to je za reinstalaciju..
ja to ne dvoumim nimalo, reinstalitram winse za jedan sat.. pogotovo osmicu, i prije..

Reinstalacija je zadnje sta se radi kod ovakvih problema.. I nije bitno koliko dugo su windowsi instalirani nego sta radis na njima.. ja imam instaliranu 7 od 2010 god i radi isto kao i kad sam ju instalirao..

13 godina
protjeran

nešto po meni najbolje,a daleko nadmašuje CC Kliner..

http://www.wisecleaner.com/wisecare365.html

usput obratiti pažnju na pokrenute procese i servise,servisi znaju puno toga usporiti..

nepotrebno poisključivati u msconfig-u

Poruka je uređivana zadnji put pon 15.4.2013 22:12 (redneck).

0 0 hvala 0
14 godina
gogi321 kaže...
ivanm75 kaže...

Reinstalacija je zadnje sta se radi kod ovakvih problema.. I nije bitno koliko dugo su windowsi instalirani nego sta radis na njima.. ja imam instaliranu 7 od 2010 god i radi isto kao i kad sam ju instalirao..

svatko ima svoje mišljenje o tome, ja reinstaliram windowse svakih 6 mjeseci i NIKAD, NIKAD nemam nikakvih problema.. sve mi non stop LETI.

13 godina
protjeran
ivanm75 kaže...
gogi321 kaže...
ivanm75 kaže...

svatko ima svoje mišljenje o tome, ja reinstaliram windowse svakih 6 mjeseci i NIKAD, NIKAD nemam nikakvih problema.. sve mi non stop LETI.

Potpuno nepotrebno..kao i kolega,otkad sam kupio lap,a to je prije 2,5 godine,još uvijek stroji prva instalacija Sedmice,a brz je kao i prvog dana..Izbjegavam bete,shareware,demo-e,i programe koji trpaju puno toga u Common mapu..

gdje bi svi došli da svakih 6 mjeseci ruše sustav..

14 godina
RUŠENJE?
pa nije to xp koji se instalira dva sata..
srušim i instaliram osmicu za sat i pol.. koješta..
osim ako imaš star komp onda, istina zna potrajat..
svatko radi šta hoće..
al ako mu je sve usporeno i šteka, najbolje reinstall.. po meni.. kolko ljudi - tolko mišljenja, pa uživajte..
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
protjeran
ivanm75 kaže...
RUŠENJE?
pa nije to xp koji se instalira dva sata..
srušim i instaliram osmicu za sat i pol.. koješta..
osim ako imaš star komp onda, istina zna potrajat..
svatko radi šta hoće..
al ako mu je sve usporeno i šteka, najbolje reinstall.. po meni.. kolko ljudi - tolko mišljenja, pa uživajte..

zamisli situaciju gdje imaš 5-6 težih ali vrsnih igara,hrpu golih cura,neke radne datoteke,hrpetinu videa,da ne spomenem,da si baš "ugodio" sustav,onako kako ti paše..Govorim o podacima koje bi morao svako malo tostati na DVD,ili prebacivati na drugi hard(imam ga u lapu),ali mi se baš i ne da..I taman sve štima,onda bed sa usporavanjem i...

ne pada mi na pamet da budem serviser kompa,nego korisnik..

Ne govorim o brzini,nego,jednostavno sam se zasitio tog rituala rušenja i instalacije..sada hoću samo da guštam u njemu..

Prednost mojeg stava je i to,što će se čovjek malo više potruditi da sazna,koje je podrijetlo problema sa kompom.Eto ja sam nedavno iskusio blago usporavanje,i bitno više zagrijavanje ploče i proca,pa mni je palo na pamet rušenje sustava,dok uz malo kopanja nisam skontao da je jedan fajl,neki za licencu FlexNet Pablišer Licensing service,radio u pozadini,i dizao mi tempove za cijelih 6-7 stupnjeva više od normale..

Fino ga isključio u msconfigu,i Bog te veselio.sve u najboljem redu..

ti kako hoćeš,ali ja kažem da nema potrebe sve rušiti,praviti bekape i sto čuda,radi jedne gluposti koju rješiš u 5 minuta,..

14 godina

dobro je, drugo su instalirani programi, ak ih imaš 40 onda je problem, ali slike i video materijal valjda držiš na nekoj drugoj particiji, ne valjda na sistemskoj..

Poruka je uređivana zadnji put uto 16.4.2013 6:49 (ivanm75).
Moj PC  
2 1 hvala 0
15 godina

Meni ovo "radi dobro 5 minuta pa postane spor" nekako više vuče na pregrijavanje. Speedfan si skini ili neki sličan alat i pogledaj temperature. Može bit da mu je potrebno čišćenje coolera i promjena paste.

Moj PC  
2 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Ja često koristim Norman malware Cleaner ( portabilni program) izuzetno je dobar i Advanced System Care ( treba uključiti opciju ekspert). Vidim da se često savjetuje Ccleaner za čišćenje računara. Ccleaner nečisti zlonamjerne softvere i sl.

15 godina
protjeran

evo kaze da je skeniro komp sa svim i svacim i da je svaki program našo nešta ali opet je to sve sporo onda jedino reinstalirat windows on igrat cod mp i bf3 mp dali bi mu to išlo kako treba na win8

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

To ukazuje da ima jos stvari koje treba ukloniti. Neka pokuša sa Spyware Terminatorom da skenira komp. Pozeljno bi bilo da prečisti racunar sa Wise Care 365 ili Wise Disk Cleaner a ja koristim i Advanced System Care. Ako ni to ne pomogne, onda treba reinstalirati OS. Nisam siguran da li bi mu Windows 8 odgovarao za igrice.

15 godina

Prođi sa ccleaner, auslogics boostspeedom, probaj i tune up utilities, pogasi sve porgame polazne koje ne koristiš, unistlairaj programe koje ne korsitiš. Deferegment napravi, skeniraju sa antivirusom i antimalwareom...samo skeniraj i čisti

Imam Alfu, stavil sam alu felge sad cu sigurno dobit (MUP) ban jer auto nije bio tak zamisljen-Kad igram TDU 2 bude mi rozna crta kad zakocim od tockova-evo ovako kad aimam on se sam unaima-
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
protjeran
dual core s win7 (jos ak su 64bita), i jos oces vrtiti bf3 na tome! ma bravo! reinstaliraj cijel sistem a ak ces stavljati windowse stavi si max win7 32bitne a ne 64(mislim da dualci ne podrzavaju 64 bitni sistem) jer su drasticno zahtjevniji jednostavno ce ti pojesti sve resurse od hardwera a budimo iskreni nemas ih ni za minimalne potrebe!LP
Rasturam na Intel Comodore 64 bita:)
15 godina
protjeran

pa nije glup da stavi windows 8 64bit a ima 2gb rama stavio je windows 8 32bit i sve mu ide glatko sad sve radi dobro

Moj PC  
0 1 hvala 0
14 godina
neaktivan

@Stjepan

Čuj to ,gdje si ti čuo da dual-core ne podržava 64-bita , pa ja imam Pentium Dualac e5700 ,windows 7 64-bitni ,i windows 8 64-bitni imam instaliran,vrti oba ko lud , battlefield 3 igrao takodjer,nebitne su postavke, bitno je da sam ga igrao i bio zadovoljan .jedino da doda malo ram-a bi mu bilo dobro,2gb je premalo .pogotovo da igra zahjtevnije igrice

Poruka je uređivana zadnji put ned 28.4.2013 21:38 (Deep).
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice