Imam mi frend komp i cim ga upali drzi par min i odmah se ugasi. Na kompu nista ne radis, a on se opet ugasi. Pojavi se onda plavi ekran i tam pise svasta, evo nesto teksta : driver_irql_inst_less_or_equal pa onda malo kasnije nplnb.sys - adres 83e1c744 base at 83e18000, datestamp 4d54e1e5..Trenutacno je windows 7 32 bit, konf ima 2 gb ram , amd atlhon 7750 dual core, a maticna mu je gigabyte mp2l-s3p
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
jel provjeravao temperature??
Imam mi frend komp i cim ga upali drzi par min i odmah se ugasi. Na kompu nista ne radis, a on se opet ugasi. Pojavi se onda plavi ekran i tam pise svasta, evo nesto teksta : driver_irql_inst_less_or_equal pa onda malo kasnije nplnb.sys - adres 83e1c744 base at 83e18000, datestamp 4d54e1e5..Trenutacno je windows 7 32 bit, konf ima 2 gb ram , amd atlhon 7750 dual core, a maticna mu je gigabyte mp2l-s3p
Da se nije pomaknula maticna ili graficka, tak se meni prije dogadjalo.
Ma sve je normalno, cijeli komp je rastavio, cak sad pisem s njega,ali se nonstop gasi..Temp procesora je 49 stupnjeva, a system temp pise 36 stupnjeva.
moguće da je nestabilan sistem..
jeste šta klokali, cpu, grafa, ram-i???
memorija zna često bacat blue screen, ako nemože raditi sa određenom voltažom na određenom taktu..
probaj vratiti bios-e na default ja bih to prvo uradio..nemoj čak clear cmos, neg uđi u bios i imaš nešto tipa "load safe default" ili nešto za sve vratit na default..dolje na ekranu piše neka od F tipki je za to
Može biti neispravna memorija (memtest86+), disk (HD Tune), grafička (furmark), napajanje (koje je?), ...
ljudi trebam hitno pomoc, imam laptop acer 5552G i do prije mjesec dana igrice su radile savrsena,a sad kad igram igricu nakon 15 min se komp sam od sebe ugasi, imam windows 7 ultimate 64-bit,znate mozda u cemu je problem???
Pregrijavanje možda, otvori ga i ispuši vent, vjerovatno je pun prašine !
hvala ti :) a ako slucajno to nece pomoci??
Uglavnom pomaže, napravi tako pa ako ne pomogne krenit ćemo dalje !
Neznam dal cu ispat debil al covjeku se moze pomoc...Tako je meni bilo dok sam instaliro nove drajvere i softwer za misa...i nakon toga mi se laptop gasio svakih 10 minuta isto plavi screen i driver nesto pisalo :) pozdrtav
jesu li ok temp.??
temp su od 66-75
jesu li ok temp.??
Nisu, visoke su. trebas očistiti laptop.
trebam ga otvorit i ocistit prasinu?? to mislis?
ocistit prasinu?? to mislis?
Da
ocistil sam, sad mije od 45-48 jel to dobro?? a igrice nisam jos probo igrat
45-48 jel to dobro??
To je već bolje.
OK su ti temp. sad
Pozdrav svima.
Imam problema s gašenjem računala. Nakon što se upali radi nekih minutu, minutu i pol i onda se ugasi. Nakon toga se neda upalit par minuta. Nakon tih par minuta se nekad i sam upali. I onda opet isto. Zanimljivo je da kad ištekam kabel od napajanja iz kompa i nakon par minuta ga uštekam, LED-ica pored 20 pinskog konektora slabo svijetli, al se postupno intenzitet pojačava. Dok slabo svijetli ne mogu upalit komp, tek kasnije. Nekako mi se čini da je problem s napajanjem. Imam staro napajanje, al nema sata power konektor tako da ne mogu spojit hard disk na njega da provjerim jel stvarno u napajanju problem. Jel bi mogla u pitanju bit matična, možda baterija? Temperatura procesora je ok, takva je i prije bila (između 55 i 60°). Još napomena: komp se gasi bez obzira jel ušao u windowse ili samo čeka u biosu.
Konfiguracija je:
Abit kn9
amd athlon x2 1.9
nvidia 6600 128 mb
3 gb ddr2
seagate barracuda 250 gb
fortron atx 400 pnf
windows ultimate 32bit
Ako trebaju kakve dodatne informacije, nema problema.
@ ninoo123
vjerojanto treba podesiti powermanager, sleep-standby-shutdown .. (zašto svi odmah misle na kvar, temperature i sl.) ne popravljati 'kvarove' prije nego se otkriju.