Komp mi se gasi dok igram ''zahtjevnije'' igre

poruka: 47
|
čitano: 21.652
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan

Možda ti je shutdown temperature u BIOS-u postavljen na 60C. Imao sa i ja takav problem dok sam igrao Crysis. Igrao negdje dvije minute i onda se cijeli komp ugasio. Dok nisam instalirao Everest, pokrenuo igru u prozoru i pratio temperature. Pokazalo se da se komp gasio na 60C. Nakon toga sam u BIOS-u povisio shutdown temp. na 70C i sad sve OK.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

evo, proslo je vec skoro 4 mjeseca otkako sam kupio corsair cx 400W i prija 2 dana komp mi se prvi put ugasio, jucer 2-3 puta, danas 2 puta... sam od sebe dok igram cod2 MP :/

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Komp mi se gasi dok igram igre

Imam slican problem.Nakon 3min.igranja GTA Vice City 800x600 jednostavno mi se ugasi.Ventilator od gtaficke stane a ostali rade.Probao sam da promijenim pasti i neje pomoglo.Graphics Chipse Radeon X1950 Pro

Napajanje SteealthXStream 2, 500W
BIOS Version 009.013.001.019
BIOS Part Number 11x-2E1910SA-001
Memory Size 512 MB
Core Clock in MHz 574 MHz
Memory Clock in MHz 689 MHz
Processor AMD Athlon tm 64x2 Dual coreProcessor 4000 2.11GHz

Poruka je uređivana zadnji put pon 9.7.2012 11:12 (mateohr).

0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
Re: Komp mi se gasi dok igram ''zahtjevnije'' igre

Pise mi "Can not initialize ATIPDLXX library"

13 godina
neaktivan

imam isti problem,

prvo mi se comp gasio zbog toga jer mi je neki lik instalira novi anti virusni prog a da stari nije izbrisa. kada sam stari izbrisa sve je bilo ok

ponovno mi se poceo gasite kada sam poceo igrat NFS run. nako nekih pola sata igranja, igrica se uspori i brzo mi se pogasi. to mi se isto desilo sa Battlefield 3.

P jeli moze netko dati neki savjet i dali postoji prog koji mjeri temperature a da mi istovremeno moze pokazat sta je kriticno, tj sta se pregrijava. ili ako netko zna koje su normalne temperature?

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Everest.

The world belongs to the enthusiast who keeps cool.
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
dncrmt kaže...

Ja sam imao taj problem i riješio sam ga tako da sam downclockao grafičku i ručno povukao ventilator da radi na 100% kada igram.Od tada nisam imao problema.Skini ATI Tray tools.Kada ga instaliraš,pojavit će se ikonica u trayu.

Desni klik>Hardware>Overclocking settings

tu smanji Core speed i memory speed

zatim odi na karticu fan i povuci slider na 100%.

Pise mi "Can not initialize ATIPDLXX library"
13 godina
neaktivan

Nesto mi je poznat taj problem! Ista stvar..gasi se nakon par minuta igre i jos uvjek neznam kaj je...provjerio sam i maticnu i stavio novi procesor i sve to pet..ventilatora imam i previse ali jos uvijek neznam sta je...GPU ATI Radeon X1950..

12 godina
neaktivan

Mozete li mi pomoci ?.Kada igram neke jace igrice pc mi se odjednom izgasi posle 5 min kao da je nestalo struje, ali kad mi se izgasi ponovo mogu da ga upalim i sve tako u kug.{#}

Processor  AMD Athlon(tm) 64 X2 Dual Core Processor 5200+      5.7

Memory (RAM)  2.00 GB        5.5

Graphics  NVIDIA GeForce 9600 GT        6.6

Gaming graphics  1279 MB Total available graphics memory      6.6 

Primary hard disk  99GB Free (149GB Total)      5.9

------------------------------------------------------------------------------------------------

Windows 7 Ultimate

kenan
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Napajanje?

Sarcasm-ability to insult idiots without them realising it ;)
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Slično je i meni bilo sa igrama, zeo jaće napajanje i problem riješen :)

Poruka je uređivana zadnji put uto 25.6.2013 17:29 (danmega).
17 godina

Možda temperature.

Twitter: @191x7
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Zbog temperature se ne bi ugasio i ostao ugašen.

Sarcasm-ability to insult idiots without them realising it ;)
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
chutac kaže...

Zbog temperature se ne bi ugasio i ostao ugašen.

Zbog temperature se ugasi, tako funkcionira zaštita. ALi ga možeš odmah upaliti.

Twitter: @191x7
9 godina
neaktivan

pozz isto imam taj problem dok igram cod4 nakon cca5minuta mi se ugasi a kad igram druge igre se ne ugasi a to mi prije nije bilo prije godinu dana sam igrao cod4 po 2 sata a sada nemogu ni 5 minuta odmah se ugasi molim pomoc hvala!

domagoj
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

Prvo reci koje imaš komponente tj. konfiguraciju i operativni sustav (OS). Nadalje, kakve su temperature procesora (CPU) i grafičkog procesora (GPU)? Imaš besplatne programe kao što su HWinfo i HWmonitor, pa provjeri. Računalo se baš isključi ili se ponekad resetira? Jesi li možda primjetio nekakvu poruku prilikom gašenja? Možeš u Event Viewer-u pogledati ima li kakva poruka u vrijeme gašenja. Dakle, ovako: desni klik na My Computer, Manage, Event Viewer, Windows Logs, Application i tu vidi je li zabilježena kakva greška.

15 godina
neaktivan
ćoda kaže...

pozz isto imam taj problem dok igram cod4 nakon cca5minuta mi se ugasi a kad igram druge igre se ne ugasi a to mi prije nije bilo prije godinu dana sam igrao cod4 po 2 sata a sada nemogu ni 5 minuta odmah se ugasi molim pomoc hvala!

Preslabo napajanje? Može biti i do pregrijavanja. Prvo napiši konfiguraciju koju imaš pa si skini HW monitor i izmjeri temperature. Možeš sskinuti i CoreTemp samo za procesor.

1 Pregrijavanje
0 Preslabo napajanje
0 Nesipravna radna memorija
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice