Imam veliki problem volio bi instalirati windowse xp ali na kompu imam glupe linuxe(ubuntu 8.04).I neznam kako izbrisati ubuntu.Probavao sam puno toga al neznam vise sta da radim.Zato pomozite!Dakle problem je samo uninstalacija i zanima me kako uninstalat ubuntu!Pliz hitna pomoć!
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Aj pliz reci kak instalat te winse?
Da al stvar je da ja stalno pokusavam to namjestit u botisu i mozda uspijem nekak,al onda mi se stvori za uc u ubuntu vise njih i mogu kliknut jos da otovrim drugi OS i kliknem za drugi OS i onda izbaci neki error
Ne kuzim. :|
Da al stvar je da ja stalno pokusavam to namjestit u botisu i mozda uspijem nekak,al onda mi se stvori za uc u ubuntu vise njih i mogu kliknut jos da otovrim drugi OS i kliknem za drugi OS i onda izbaci neki error
http://www.bug.hr/forum/topic/ostalo/reforma-jezika-foruma/73251.aspx
WUT?
Cek daj prvo objasni kaj da napravim za instalaciju windowsa?
1.Ubaci CD
2.Kad pise "Press any key for boot from CD" kliknes Enter ili bilo koji gumb
3.Cekas da ucita
4.Prihvatis Licencu (ono kaj moras procitati klikni I agree)
5.Odredis Pratciju...
6.Pustis da se install...
7.Restartas Komp
8.Kada Boota XP sacekas...
9.Sacekaj da se instalira
10.Dopuni one formulare
i to je to
Ubacis DVD u ono sto ti je na prednjoj strani kucista (ono sto kad pritisnes dugme izadje ladica, pa ti u to stavis DVD). Mi informaticari i napredni korisnici zovemo to CD/DVD pogon.
Odes u BIOS, to je vec problem jer zahtjeva pritisak nekog dugmeta na tastaturi.
Na prvoj slici koja ti se prikaze prilikom paljenja racunara pisati ce ti: PRESS "X" TO ENTER BIOS. Pritisni to sto pise na mjestu X-a.
Izaberi za Boot Device svoj CD/DVD pogon.
Boot-aj.
Ubacis DVD u ono sto ti je na prednjoj strani kucista (ono sto kad pritisnes dugme izadje ladica, pa ti u to stavis DVD). Mi informaticari i napredni korisnici zovemo to CD/DVD pogon.
Odes u BIOS, to je vec problem jer zahtjeva pritisak nekog dugmeta na tastaturi.
Na prvoj slici koja ti se prikaze prilikom paljenja racunara pisati ce ti: PRESS "X" TO ENTER BIOS. Pritisni to sto pise na mjestu X-a.
Izaberi za Boot Device svoj CD/DVD pogon.
Boot-aj.
Meni pise Press F2 za uc u bios
Gle uso sam u BOTIS i imam Floppy Hard Disc i CD Rom sve sam to probao uc na enter al mi onda ulazi opet u ubuntu!
Gle uso sam u BOTIS i imam Floppy Hard Disc i CD Rom sve sam to probao uc na enter al mi onda ulazi opet u ubuntu!
Jesi li izasao iz BIOS-a i spasio postavke ili samo izasao?
Pa neznam ja sam enterom potvrdio ovo cd rom i vratilo mi je na odabir OS-a tojest ulaz u ubuntu kad sam to odabrao.
Pa neznam ja sam enterom potvrdio ovo cd rom i vratilo mi je na odabir OS-a tojest ulaz u ubuntu kad sam to odabrao.
Nosi majstoru.
s obzirom da ne razumiješ elementarne svari, radije pozovi live pomoć.
ovo je odličan tut, sve je detaljno objašnjeno http://www.bug.hr/forum/topic/windows/instalacija-windows-xp-operativnog-sustava/61283.aspx