može neko na hr objasnit... pls
Evo LINK
Ako hočeš ja ti objasnim na hrv.
Evo
1. Složi dual partition na kompu, na jednu instaliraj WiN server 2003
2. Odi na add/remove prgrams-WIn komponents-remote instalation service i instaliraj RIS (remote instalatioon service)
3. Restartaj
4. Odi na Administrative tools-Remote instalatino service Setup
5. Stavi u Cd-rom CD on windowsa koje želiš intalirat na laptop /ne podržava XP home/
6. Pusti ga nek kopira to na particiju
7. otvori ili će ti se otvorit Active Directory Users and Computers odaberi kopmjuter i stisni remote install
8. Označi respond to client computer requesting service.
9. Složi DHCP
10.Uključi Lep-top u mrežu i bottaj s lana.
11.UŽIVAJ
a sad da ne skidam dali može to sa windows server 2008 r2
a sad da ne skidam dali može to sa windows server 2008 r2
Naravno, samo očekuj da će se opcije možda malo drugačije zvati, jer tako majkrosoft radi stavi drugo ime i kao nova stvar, ali to je već druga tema...
Edit: To se na 2008 zove WINdows deployment service
Evo LINK
Ako hočeš ja ti objasnim na hrv.
Evo
1. Složi dual partition na kompu, na jednu instaliraj WiN server 2003
2. Odi na add/remove prgrams-WIn komponents-remote instalation service i instaliraj RIS (remote instalatioon service)
3. Restartaj
4. Odi na Administrative tools-Remote instalatino service Setup
5. Stavi u Cd-rom CD on windowsa koje želiš intalirat na laptop /ne podržava XP home/
6. Pusti ga nek kopira to na particiju
7. otvori ili će ti se otvorit Active Directory Users and Computers odaberi kopmjuter i stisni remote install
8. Označi respond to client computer requesting service.
9. Složi DHCP
10.Uključi Lep-top u mrežu i bottaj s lana.
11.UŽIVAJ
ako treba samo dhcp da komp pokupi IP, moze samo instalirat dhcp srver na bilo koji windows xp komp. npr tinyiDHCP?
ako ne moram brisat sadašnjus sedmicu ako to može na njoj taj dhcp .. neka nda netko samo kaže ... kako..
nemože jer klasični winsi Nemaju RIS, to samo imaju win server.
Tako da instaliraj njih i DHCP i deri ga čovječe
evoga ipak ču 2003 i sam dok se skine kojih jo 5 min i spržim i idem u akciju .. sam dali postoji neki program da mi sadašnju particiju .. spremi cijelu na usb pa da onda kad riješim laptop ponovno vratim na staro...
ghost? Naprviš clon i poslije vratiš...
Akoo ti što nije jasno pitaj,zovi,reci...
a kako ču vratit ako nemam windows .. osim servera .. na kompu .. ili to ide sa bootabilnog diska
Skini Hirens Boot CD tamo ti je gore sve što ti treba za cloniranje podataka i vračanje istih.
Možda ga muči 2.5" ATA konektor ... za to postoji konverter 2.5"->3.5"
I na 2.5" i 3.5" disku se nalazi jednak ATA konektor, nema razlike. Na desktop PC možeš spojiti bilo koji 2.5" disk bez ikakvog konvertera, jedino ti treba držač za taj disk da ga nekako staviš u kućište - to je taj 2.5"->3.5" "konverter".
A ako ipak ne pašu konektori, možda je samo adapter na disku. Vidi link.
Kao sto je vec netko rekao, kakva glupost, ovo sto cu napisati nema veze sa problematikom no moram, da kasnije ne bi netko izvlacio taj post kao argument. PATA konektor na 2.5'' disku je RAZLICIT od 3.5''. Sam pogled na straznji dio diska pokazuje razlike, na 2.5'' nema molex konektora za napajanje, to ide preko 2.5'' PATA konektora, tj. on ima dodatne pinove sa standardnih 40 koji daju napajanje hardu. Ako vec nije ocito da je manji od konektora na 3.5'' disku. I da, zato treba adapter da ga se moze spojiti na 3.5'' konektor. Sheme 2.5'' i 3.5'' PATA konektora su u privitku.
Sto se tice ovog problema, da li mozda imas floppy za taj notebook ili USB floppy posto to bios podrzava. Ako imas probaj naci noviju verziju bios-a. Mozda su u njoj dodali podrsku za bootanje sa USB sticka.
Ili ako vec nema biosa u tom slucaju mozes bootati komp sa diskete pa startati rucno instalaciju npr. XP-a cije si datoteke prije prebacio na USB stick. U tom slucaju bi se znaci bootao sa diskete, a instalacija bi isla sa sticka, tj. u tom slucaju stick ne mora biti bootabilan.
9. Složi DHCP .. dok ne počnem jer mi se još nije server skino .. šta bi to začilo kao da njega složim što..??
Otvoriš Menage your server i odabereš dhcp. Napiši ime neznam Zverkan-DHCP, i složi da je početna ip naprimje 10.0.0.1 a zadnja 10.0.0.100, možeš staviti druge.. Mask stavi 255.255.255.0, Dalje, Duration stavi na 24 sata to znači da će svaka 24 sata promjenit ip...
Yes, hoću to konfigurirat sad..
Upišeš defoult gateway(ip od routere),Dalje, pošto nemaš Serverre nema potrebe za DNS-om zato dalje...YES, HOĆU TAJ SKOPE AKTIVIRAT SAD. tO BI TI BILO TO... Ako te još šta zanima pitaj...
evo hvala ti puno sad me neče bit jedno 40 min idem instalirat windows server .. ak zapnem javim se .. može??
Naravno....
ee ja nemam to 2. Odi na add/remove prgrams-WIn komponents-remote instalation service i instaliraj RIS (remote instalatioon service) nego remote storage nešto tako ...???instaliro sam windows server 2003 enterprise sp2
našo sam zove se košto si napiso za windows 2008 r2
pomagaj izgleda da si mi dao gdje šta treba za windows server 2008 r2 a ne za 2003 pa sad ja neznam gdje je što .. ajde mi objasni ali samo za 2003
Nisi upisao domenu...Koliko ja iz toga vidim...Ja ti se ivinjavanjam zer sam napiso da ti to ne treba.
Najlaše je preko LAN-a, tj. drugog računara, ako imaš dvije particije na disku. Ja sam WIN 7 tako instalirao. Prvo sam instalacioni disk prekopirao na drugu particiju i sa nje pokrenuo instalaciju. Stvar je prošla bez problema.
Budem samo molim te pričekaj kojih pola sata, oprosti što se nisam prije javljao bio sam na tekmi(igram košaricu)
Koristim ovo za instalaciju na male prijenosnike:
http://www.nabava.net/trazilica.php?q=CNR-DVDRW1
Super stvarčica... mala, slim, i ne košta previše... A ne treba ni adapter,
jer ima dva USB priključka:
energetski i podatkovni, i sve radi super.
Crni ili bijeli, ovisi o tebi, rade super.
ajde mi sad napiši kao postavit domenu .. sve da mogu sam kad to naporavim uštekat laptop odabrat lan boot i bootat os..
najbolje da ti fino odes u servis i rijesis problem ;)
u što mi se da .. ak čovjek zna i moguče je .. onda ču napravit .. sam što neznam napravit na windows serveru tu neku domenu.. pa onda .. čekam da mi neko odgovori ili detaljnije napiše sve od a do ž kak treba šta postavit da radi..!