Kako spržiti - image + .bin

poruka: 16
|
čitano: 7.843
|
moderatori: pirat, XXX-Man
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
protjeran
Kako spržiti - image + .bin ?

Dakle, iz arhive sam ekstraktirao i dobio 2 fajla - jedan izgleda kao image i težak je 1KB, dok  drugi ima isti naziv ali sa nastavkom .bin i težak je onoliko koliko bi trebalo biti na CD-u  (radi se o jednoj prastaroj igri za PS1- Fear Effect na 4 CD-a)

I sad, s Nerom nisam mogao staviti na prženje taj image a ni .bin, čak sam pokušao staviti fajlove učitane preko daemona ali nešto nije htjelo, pa sam probao sa Magic ISO  ali stavio sam samo taj .bin file, i sad ne mogu učitati cd...

da li možda trebam spržiti samo image file, ili možda oba, da bi radilo kako treba ?

hvala na odgovorima.

Hedonism Is My LifeStyle

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Sprži BIN file (ovaj koji je veći) sa npr. ImgBurnom i nemaš beda.

World Championships: 7, GP started: 263, GP wins: 91, Podium finishes: 154, Pole positions: 68, Fastest laps: 76, Points: 1,407
Poruka je uređivana zadnji put sri 11.8.2010 23:23 (F1-IVO).

0 0 hvala 0
17 godina
protjeran

ali ja sam spržio taj veći  (.bin)  i  neće da mi učita  CD   :/

Hedonism Is My LifeStyle

0 0 hvala 0
18 godina

Koja je extenzija tog drugog fajla od 1 kB?

Poruka je uređivana zadnji put sri 11.8.2010 23:44 (denix).

0 0 hvala 0
16 godina

Mislim .cue, ali bi mogao biti i neki drugi.

Meh, šta nije jednostavnije napravit samo iso sliku? ;)

http://www.speedtest.net/result/832888883.png U školi... 90Mbps DL 6Mbps UL
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
protjeran

.cue   je od image  fajla  

Hedonism Is My LifeStyle

0 0 hvala 0
18 godina

Sad sam zbunjen. Koje su extenzije fajlova? .bin i koji je drugi? Možda je to slična fora kao sa .mds i .mdf od alcohola 120%? Sa onim malim fajlom ustvari otvaraš onaj veći.

Poruka je uređivana zadnji put čet 12.8.2010 0:10 (denix).

0 0 hvala 0
17 godina
protjeran

ovaj od 1KB koji izgleda kao image ima .cue ekstenziju. ovaj veći  ima  .bin.

ako otvorim .bin sa magicISO, izlistaju mi se svi  fajlovi koji bi i trebali biti na CD-u, dok za ovaj manji kaže da zapravo nije image fajl i da ga ne može otvoriti.  upravo pržim po drugi put .bin fajl, ovaj put otvoren direktno iz magicISO,  bog daj da radi.....   nemam više ni  CD-a   Plač

Hedonism Is My LifeStyle

0 0 hvala 0
17 godina
protjeran

meh.. ni ovaj put ništa...  možda još i  čudnije se čuje PS1/2 dok ga pokušavaju očitati...  a ništa barem sam dobio 2 nova podmetača za čaše.

pokušat ću skinut neki drugi torrent možda bude više sreće

Hedonism Is My LifeStyle

0 0 hvala 0
18 godina

Kako onda ovdje piše da čita .cue fajlove?

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Hmmm..ja mislim da sam i ja nekad imao taj problem..Nisam siguran, ali probaj preimenut .bin u .iso ...ja mislim da je tako nesto islo...ako imas cd viska probaj pa javi...ponavljaj nisam siguran ali..

P: Koliko programera treba da se promjeni žarulja? O: Nijedan - to je čisto hardverski posao:
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
protjeran
RE: Kako spržiti - image + .bin
denix kaže...

možda tako piše, ali  mislim da tu nešto ne štima, image nikad ne može biti velik samo 1kb.    U svakom slučaju, ja sam spržio podatke koji bi zapravo trebali biti na cdu (otvoreni .bin file) , i nije htjelo učitati

Hedonism Is My LifeStyle
17 godina
neaktivan

Bin fajl bi se normalno trebao dat spržit sa bilo kojim programom za to (Alcohol 120%, ImgBurn..).

Ako si otvorio bin fajl i kopirao fajlove na cd onda nema šanse da ti ga plej očita jer u tom slučaju nije botabilan te ga ne prepoznaje.

World Championships: 7, GP started: 263, GP wins: 91, Podium finishes: 154, Pole positions: 68, Fastest laps: 76, Points: 1,407

0 0 hvala 0
18 godina
l)oolvl kaže...
denix kaže...

možda tako piše, ali  mislim da tu nešto ne štima, image nikad ne može biti velik samo 1kb.    U svakom slučaju, ja sam spržio podatke koji bi zapravo trebali biti na cdu (otvoreni .bin file) , i nije htjelo učitati

http://www.moviecodec.com/burning/bin-and-cue-files-again-1953/

znači, taj .cue fajl sadrži informacije za program s koji ćeš spržiti. Tako da dok pržiš, moraš odabrati taj .cue fajl da čita i onda bi sve trebalo biti u redu

Poruka je uređivana zadnji put čet 12.8.2010 0:52 (denix).
17 godina
protjeran
F1-IVO kaže...

Bin fajl bi se normalno trebao dat spržit sa bilo kojim programom za to (Alcohol 120%, ImgBurn..).

Ako si otvorio bin fajl i kopirao fajlove na cd onda nema šanse da ti ga plej očita jer u tom slučaju nije botabilan te ga ne prepoznaje.

znači,  trebao bih ići na opciju  "burn image"  i tada izabrati  .bin fajl da ga snimi ?    

mislim da sam tako nešto bio napravio prvi puta, ali  sada više nemam cd-a da testiram...   sutra ću kupiti pa ću pokušat, a i stavio sam još jednu torrent verziju skidat za svaki slučaj.

btw, mogu li to raditi sa magicISO ili baš moram sa A120% ?

Hedonism Is My LifeStyle
17 godina
neaktivan

Ma skini ImgBurn i vozi.

Besplatan je i odličan te podržava hrpu ekstenzija

Ako zapneš javi pa ću ti postat slike kako da napraviš.

Poruka je uređivana zadnji put čet 12.8.2010 1:03 (F1-IVO).

0 0 hvala 1
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice