Kako rijesiti

poruka: 27
|
čitano: 4.967
|
moderatori: pirat, XXX-Man
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
Kako rijesiti

e vako komp. mi samo zamrzne,znaci samo radim nesto na njemu na netu npr. i odjednom al ne uvijek mi zamrzne
i tako stoji par sekundi i onda normalno,koristim win7.32-bitni da neznate do cega je jer mi vis ide na zivce,a prije toga mi je pao 2 puta sistem please help.bio bi zahvalan
komp, je nov i skupo placen,nosio 3 puta na servis a oni samo dignu sistem i kazu da je sve u redu 

RAZOR
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
RE: Kako rijesiti

Da li ti se javlja BSOD?

the funniest thing about this particular signature is that by the time you realise it doesn't say anything it's too late to stop reading it...
Poruka je uređivana zadnji put pet 13.8.2010 0:47 (deadman).
16 godina

nista samo zamrzne par sec. o to je to

RAZOR
16 godina

CIjeli komp ili neka aplikacija se zamrzne? Jesi skenirao nekim AV-om?

the funniest thing about this particular signature is that by the time you realise it doesn't say anything it's too late to stop reading it...
Poruka je uređivana zadnji put pet 13.8.2010 0:51 (deadman).
16 godina

rusit neki dan sistem pao mi vec 2 puta za redom

a prvo mi zamrzne mozila pa onda media player i onda ostalo

RAZOR
16 godina

Ovako, skeniraj HiJackThisom i kopiraj log ovdje.

Zatim klikni na Start -> Run -> upiši devmgmt.msc. Ako je prisutan neki dodatan znak (npr. uskličnik, X, strelica i sl.) desni klik na taj uređaj i Properties. Napiši ovdje error code koji piše u tom prozoru.

Nakon toga, Start -> Run -> upiši eventvwr. Iz svake kategorije napiši Source i Event ID od zadnja dva (najnovija) errora.

Poruka je uređivana zadnji put pet 13.8.2010 0:58 (deadman).
16 godina

jel copy ovo kad skeniram pa mi izbasi sa notepad-a

ovo drugo  je sve u redu nema X itd.

a ovo 3 ne kontam sta treba uraditi

RAZOR
16 godina

Da, kopiraj cijeli log iz Notepada. Koje Windowse imaš?

16 godina

Logfile of Trend Micro HijackThis v2.0.4
Scan saved at 1:02:38, on 13.8.2010
Platform: Windows 7  (WinNT 6.00.3504)
MSIE: Internet Explorer v8.00 (8.00.7600.16385)
Boot mode: Normal

Running processes:
C:\Windows\system32\Dwm.exe
C:\Windows\system32\taskhost.exe
C:\Windows\Explorer.EXE
C:\Program Files\ESET\ESET NOD32 Antivirus\egui.exe
C:\Program Files\Microsoft Office\Office12\GrooveMonitor.exe
C:\Program Files\Common Files\Java\Java Update\jusched.exe
C:\Program Files\DeviceVM\Browser Configuration Utility\BCU.exe
C:\Program Files\Realtek\Audio\HDA\RtHDVCpl.exe
C:\Program Files\NetMeter\NetMeter.exe
C:\Program Files\Windows Sidebar\sidebar.exe
D:\Program Files\Xfire\Xfire.exe
C:\Program Files\Windows Live\Messenger\msnmsgr.exe
C:\Program Files\Mozilla Firefox\firefox.exe
C:\Program Files\Windows Media Player\wmplayer.exe
C:\Program Files\Mozilla Firefox\plugin-container.exe
C:\Program Files\Windows Live\Contacts\wlcomm.exe
C:\Windows\system32\taskhost.exe
C:\Windows\system32\SearchFilterHost.exe
C:\Program Files\Trend Micro\HiJackThis\HiJackThis.exe

R1 - HKCU\Software\Microsoft\Internet Explorer\Main,Search Page = http://go.microsoft.com/fwlink/?LinkId=54896
R0 - HKCU\Software\Microsoft\Internet Explorer\Main,Start Page = http://go.microsoft.com/fwlink/?LinkId=69157
R1 - HKLM\Software\Microsoft\Internet Explorer\Main,Default_Page_URL = http://go.microsoft.com/fwlink/?LinkId=69157
R1 - HKLM\Software\Microsoft\Internet Explorer\Main,Default_Search_URL = http://go.microsoft.com/fwlink/?LinkId=54896
R1 - HKLM\Software\Microsoft\Internet Explorer\Main,Search Page = http://go.microsoft.com/fwlink/?LinkId=54896
R0 - HKLM\Software\Microsoft\Internet Explorer\Main,Start Page = http://go.microsoft.com/fwlink/?LinkId=69157
R0 - HKLM\Software\Microsoft\Internet Explorer\Search,SearchAssistant =
R0 - HKLM\Software\Microsoft\Internet Explorer\Search,CustomizeSearch =
R0 - HKCU\Software\Microsoft\Internet Explorer\Toolbar,LinksFolderName =
R3 - URLSearchHook: SearchHook Class - {BC86E1AB-EDA5-4059-938F-CE307B0C6F0A} - C:\Program Files\DeviceVM\Browser Configuration Utility\AddressBarSearch.dll
O2 - BHO: (no name) - {5C255C8A-E604-49b4-9D64-90988571CECB} - (no file)
O2 - BHO: Groove GFS Browser Helper - {72853161-30C5-4D22-B7F9-0BBC1D38A37E} - C:\Program Files\Microsoft Office\Office12\GrooveShellExtensions.dll
O2 - BHO: Windows Live Sign-in Helper - {9030D464-4C02-4ABF-8ECC-5164760863C6} - C:\Program Files\Common Files\Microsoft Shared\Windows Live\WindowsLiveLogin.dll
O2 - BHO: Ask Toolbar BHO - {D4027C7F-154A-4066-A1AD-4243D8127440} - C:\Program Files\Ask.com\GenericAskToolbar.dll
O2 - BHO: Java(tm) Plug-In 2 SSV Helper - {DBC80044-A445-435b-BC74-9C25C1C588A9} - C:\Program Files\Java\jre6\bin\jp2ssv.dll
O3 - Toolbar: Foxit Toolbar - {D4027C7F-154A-4066-A1AD-4243D8127440} - C:\Program Files\Ask.com\GenericAskToolbar.dll
O4 - HKLM\..\Run: [egui] "C:\Program Files\ESET\ESET NOD32 Antivirus\egui.exe" /hide /waitservice
O4 - HKLM\..\Run: [GrooveMonitor] "C:\Program Files\Microsoft Office\Office12\GrooveMonitor.exe"
O4 - HKLM\..\Run: [SunJavaUpdateSched] "C:\Program Files\Common Files\Java\Java Update\jusched.exe"
O4 - HKLM\..\Run: [BCU] "C:\Program Files\DeviceVM\Browser Configuration Utility\BCU.exe"
O4 - HKLM\..\Run: [RtHDVCpl] C:\Program Files\Realtek\Audio\HDA\RtHDVCpl.exe
O4 - HKCU\..\Run: [C:\Program Files\NetMeter\NetMeter.exe] C:\Program Files\NetMeter\NetMeter.exe
O4 - HKCU\..\Run: [Sidebar] C:\Program Files\Windows Sidebar\sidebar.exe /autoRun
O4 - HKCU\..\Run: [RGSC] D:\Program Files\Rockstar Games\Rockstar Games Social Club\RGSCLauncher.exe /silent
O4 - HKUS\S-1-5-19\..\Run: [Sidebar] %ProgramFiles%\Windows Sidebar\Sidebar.exe /autoRun (User 'LOCAL SERVICE')
O4 - HKUS\S-1-5-19\..\RunOnce: [mctadmin] C:\Windows\System32\mctadmin.exe (User 'LOCAL SERVICE')
O4 - HKUS\S-1-5-20\..\Run: [Sidebar] %ProgramFiles%\Windows Sidebar\Sidebar.exe /autoRun (User 'NETWORK SERVICE')
O4 - HKUS\S-1-5-20\..\RunOnce: [mctadmin] C:\Windows\System32\mctadmin.exe (User 'NETWORK SERVICE')
O4 - Startup: Xfire.lnk = D:\Program Files\Xfire\Xfire.exe
O8 - Extra context menu item: E&xport to Microsoft Excel - res://C:\PROGRA~1\MICROS~3\Office12\EXCEL.EXE/3000
O9 - Extra button: Send to OneNote - {2670000A-7350-4f3c-8081-5663EE0C6C49} - C:\PROGRA~1\MICROS~3\Office12\ONBttnIE.dll
O9 - Extra 'Tools' menuitem: S&end to OneNote - {2670000A-7350-4f3c-8081-5663EE0C6C49} - C:\PROGRA~1\MICROS~3\Office12\ONBttnIE.dll
O9 - Extra button: Research - {92780B25-18CC-41C8-B9BE-3C9C571A8263} - C:\PROGRA~1\MICROS~3\Office12\REFIEBAR.DLL
O18 - Protocol: grooveLocalGWS - {88FED34C-F0CA-4636-A375-3CB6248B04CD} - C:\Program Files\Microsoft Office\Office12\GrooveSystemServices.dll
O23 - Service: Browser Configuration Utility Service (BCUService) - DeviceVM, Inc. - C:\Program Files\DeviceVM\Browser Configuration Utility\BCUService.exe
O23 - Service: ESET HTTP Server (EhttpSrv) - ESET - C:\Program Files\ESET\ESET NOD32 Antivirus\EHttpSrv.exe
O23 - Service: ESET Service (ekrn) - ESET - C:\Program Files\ESET\ESET NOD32 Antivirus\ekrn.exe
O23 - Service: Google Update Service (gupdate) (gupdate) - Google Inc. - C:\Program Files\Google\Update\GoogleUpdate.exe
O23 - Service: NVIDIA Display Driver Service (nvsvc) - NVIDIA Corporation - C:\Windows\system32\nvvsvc.exe
O23 - Service: PnkBstrA - Unknown owner - C:\Windows\system32\PnkBstrA.exe

--
End of file - 5479 bytes

win 7 -32 bitni mi je operativni

RAZOR
16 godina

Sljedeće stvari označi u HiJackThisu i klikni na Fix checked:

O2 - BHO: (no name) - {5C255C8A-E604-49b4-9D64-90988571CECB} - (no file)

O2 - BHO: Ask Toolbar BHO - {D4027C7F-154A-4066-A1AD-4243D8127440} - C:\Program Files\Ask.com\GenericAskToolbar.dll

O3 - Toolbar: Foxit Toolbar - {D4027C7F-154A-4066-A1AD-4243D8127440} - C:\Program Files\Ask.com\GenericAskToolbar.dll

Dakle, upiši eventvwr u Run i napiši ovdje iz svake kategorije (Application, Setup, System) dva najnovija errora (samo Source i Event ID).

16 godina

hocu ovo copy details as text ili ovo prvo

RAZOR
16 godina

Samo napiši Source i Event ID (vidi sliku, označeno je crvenim). Iz toga se može izvući dosta toga. Ako će biti nešto zanimljivo, onda ćemo dalje...

16 godina

applicatio error 1000

applicatio error 1000

sistem:

disk 7

disk 7

pod setup nema niti jednog errora ni pod security

a pod applicatio ima dosta errora i warning   jel ovo ok mislim jesam li dobro odradio ev i slika ima dosta erora

RAZOR
16 godina

Taj application error je generički i tu se ne može ništa iščitati. Ali svakako nije dobro da ga imaš toliko puno.

Daj mi stavi sliku ovog gdje piše disk 7.

16 godina

ev slika

RAZOR
16 godina

Pokreni HD Tune. Prvo pogledaj karticu Health. Ako je status failed, stavi sliku. Ako je sve u redu, skeniraj za bad sectore i javi da li ih ima.

16 godina

nece

RAZOR
16 godina

Desni klik na taj fajl i Properties -> kartica Compatibility -> stavi kvačicu na Run this program as an administrator.

16 godina
Kako rijesiti

i da ev slika i sta dalje

RAZOR
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

Odradi Error scan - možda ima bad sectora.

18 godina
Kako rijesiti

Ne možda, nego sigurno.

I thought my Uncle Tommy was wearing black socks, but when I looked at them closely, they were just very, very, very, very, very, very, very, very, very dark blue.
Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
Kako rijesiti

kad sam skenimo bilo par crveni tackica

RAZOR
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

Pokreni Checkdisk: Klikni na My Computer -> desni klik na disk -> Properties -> Tools -> Check Now -> obje kvačice moraju biti označene -> Start.

16 godina
Kako rijesiti

na local disc D sam uradio pise da je ok da nije nista naslo

a na C sam sad radio pisalo mi je da opet pokrenem komp. uradio sam to i pojavio se je crni ekran i tu mi je radilo neko 15 min i upalio se je komp.

RAZOR
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

Još jednom provjeri u HD Tune-u da li su popravljeni bad sectori.

16 godina
Kako rijesiti

i nema nista uradiio sam error scan i nisat 2-3 crvene tacke

a sta mu je u pm.

RAZOR
Moj PC  
0 0 hvala 0
18 godina

Pa pročitaj u helpu šta znače te crvene točke, ako su bad sektori, oni se ne daju popraviti, nosi disk na servis ako je pod garancijom, prije toga uzmi backup.

I thought my Uncle Tommy was wearing black socks, but when I looked at them closely, they were just very, very, very, very, very, very, very, very, very dark blue.
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice