Kako izbrisati igre?

poruka: 5
|
čitano: 7.099
|
moderatori: pirat, XXX-Man
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
Kako izbrisati igre?

Trebam pomoć oko brisanje par igara sa kompa.

Znači imam C i D disk. Na D su mi sve skinute datoteke i instalirane igre. Pošto sam brisao stare i instalirao nove windowse, neki game file-ovi sa C diska su se izbrisali ,a igra se bez toga ne može pokrenuti. 

U add/remove programs igre nema, kao ni u "All Programs". Također je nemogu izbrisati preko DVD-a ,a u game folderu nema onaj uinstall.exe

Pokušao sam sa Revo Uinstallerom i CCleanerom ,ali nigdje je ne prepozna.

Radi se o Assassins Creed 2. Kako da je sad izbrišem? Ako samo izbrišem game folder, onda se trebam hebat sa registry-em ili?

http://www.youtube.com/watch?v=Jl_3Yq36fSg&feature=related
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Kako izbrisati igre?

Ako si instalirao windowse, onda nemaš ništa u registryu

Lt.Lowenbrau prozvan cheaterom preko 9000 puta

0 0 hvala 1
16 godina
Kako izbrisati igre?

Znači samo da pobrišem game folder?

http://www.youtube.com/watch?v=Jl_3Yq36fSg&feature=related
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Re: Kako izbrisati igre?

Pa da

Lt.Lowenbrau prozvan cheaterom preko 9000 puta
16 godina
neaktivan
Re: Kako izbrisati igre?
dv14 kaže...

Trebam pomoć oko brisanje par igara sa kompa.

Znači imam C i D disk. Na D su mi sve skinute datoteke i instalirane igre. Pošto sam brisao stare i instalirao nove windowse, neki game file-ovi sa C diska su se izbrisali ,a igra se bez toga ne može pokrenuti. 

U add/remove programs igre nema, kao ni u "All Programs". Također je nemogu izbrisati preko DVD-a ,a u game folderu nema onaj uinstall.exe

Pokušao sam sa Revo Uinstallerom i CCleanerom ,ali nigdje je ne prepozna.

Radi se o Assassins Creed 2. Kako da je sad izbrišem? Ako samo izbrišem game folder, onda se trebam hebat sa registry-em ili?

Kolega je već napisao što trebaš napraviti, a ja ću ti objasniti i zašto je to tako, jer vidim da ti uopće nije jasno što se događa pri instalaciji softvera.

Dakle postupak instalacije ima za cilj na računalu postaviti sve što je potrebno za normalan rad nekog softvera. Uglavnom se svodi na 4 koraka:

1. Instalacija pomoćnih programa (kojekakvi runtime paketi biblioteka koje softvare koristi), određen dio njih se instalira izravno u windows folder. Ovaj korak nije svugdje prisutan, nekim programima je dovoljno ono što po defaultu već dolazi s windowsima.
  2. Dodavanje raznih ključeva u windows registry. Ti ključevi se često koriste u konfiguracijske svrhe (dakle postavke programa se tamo nalaze). Ovaj korak nije svugdje prisutan jer neki programi kreiraju i koriste konfiguracijske datoteke za tu svrhu u svom folderu.
  3. Kreiranje shortcuta na desktopu i start meniju kako bi korisnik lakše mogao pokrenuti program, to znači stvaranje .lnk datoteka u "c:\documents and settings\<username>\desktop" i "c:\documents and settings\<username>\start menu" folderima.
  4. Kopiranje datoteka programa u folder koji je korisnik odabrao prilikom instalacije.

E sada, recimo da imaš instaliranu igru na d: disku, a obrisao si c: disk. Što ti je preostalo? Samo datoteke programa iz četvrtog koraka, i možda konfiguracijske datoteke iz drugog koraka (ako ih program koristi, ako program koristi isključivo registry onda ih nema). Zapisi u registryju su nestali zajedno sa windowsima koje si izbrisao. Pomoćni programi iz prvog koraka su mogli ostati u "c:\program files" folderu ako se nisu instalirali u windows folder i ako nisi brisao cijeli c: disk, ali i oni su prilikom instalacije pisali u registry koji je izbrisan zajedno sa windowsima, dakle ni oni nisu funkcionalni iako su im datoteke možda još na disku. Shortcuti su također nestali ako je "c:\documents and settings\<username>" folder izbrisan, no shortcuti su najmanja briga, njih se jednostavno ponovno napravi.

Postupak uninstalacije programa uklanja sve ono što je instalacija kreirala. Ako si ti brisao windowse ili cijeli c: disk, onda si sam već izbrisao sve što se tamo smjestilo (od ova četiri koraka). Tako da ti je preostalo još samo brisanje datoteka i foldera programa. Btw. uninstaleri ti nisu prepoznali "assasins creed" zato što on tehnički više niti nije instaliran - nema njegovih zapisa u registryju.

Neki programi koji ne instaliraju nikakav egzotičan runtime i ne koriste registry mogu lako preživjeti brisanje windowsa ako im programske datoteke ostanu netaknute. Recimo stari Unreal Tournament, instalacija je praktički nepotrebna, kopiraš datoteke na disk i samo pokreneš "unrealtournament.exe" i to ti je to. Dok istu stvar ne možeš izvesti sa, recimo, starcraftom koji svašta stavi u registry.

Oscar-Mike-Golf Whiskey-Tango-Foxtrot
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice