Jel se moze kako rijesit ponovna instalacija winsa

poruka: 20
|
čitano: 2.008
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina

Eo danas kupujem graficku i maticnu i rekli su mi da trebam stavit nove windowse ali to mi nije nimalo lako jer na c imam dosta podataka a nebi ih htio izgubit a i nebi htio ici kod frenda sa hardom da mu prenosim podatke,pa ako se ikako moze to rijesiti bez da stavljam nove winsove jer cu i vrijeme i zivce ustedit...PlačPlač

Poruka je uređivana zadnji put čet 23.7.2009 17:22 (Fake_Alert).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Jednostavno izbriši drivere od stare matične i grafičke i zatim instaliraj nove drivere što dobiješ s matičnom i grafičkom. Ja sam sebi tako napravio i sve radi.

We don't need no educatio/ We don’t need no thought control/No dark sarcasm in the classroom...

0 0 hvala 2
16 godina

Eo mozda malo glupo pitanje ali kako izbrisati? zato sto stara maticna je crkla,nema slike i nemrem komp upalit pa mjenjam maticnu a i graficku i sad neznam dali oce proradi posto su stari driveri.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: Jel se moze kako rijesit ponovna instalacija w
Fake_Alert kaže...

Eo mozda malo glupo pitanje ali kako izbrisati? zato sto stara maticna je crkla,nema slike i nemrem komp upalit pa mjenjam maticnu a i graficku i sad neznam dali oce proradi posto su stari driveri.

Hoće. Ja sam pokrenuo PC kada sam stavio nove komponente i zatim izbrisao drivere i instalirao nove.

We don't need no educatio/ We don’t need no thought control/No dark sarcasm in the classroom...
16 godina

Znaci upalit ce bez novih drivera,ok ali kako da onda stare zbrisem?...logiram se i onda ubacim cd od maticne pa od grafice ili?? nekuzim bas taj dio jer prvi put mjenjam sam komponente i nisam nikad se suocio s tim pa me zanima sve.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Ovako samo stavi nove komponente. Upale se windowsi kazu ti found new hardware, ja to obicno ignoriram i samo stavim instalacijski cd od nove komponente.

Instaliraj drivere sa cd-a restart kompjutera i to je to.

Ne trebas nikakve stare drivere uklanjati.

0 0 hvala 1
16 godina

Dobro ako uspijekazem ako ne isto kazem..hvala ti

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Najbolje ti je da ako nisi siguran reinstalirat windowse pa si miran. Je da je malo više posla (otić do prijatelja za backup itd.), ali ti je to ujedno i najbolji način.

Poruka je uređivana zadnji put čet 23.7.2009 18:07 (Razer_Copperhead).

0 0 hvala 0
16 godina

pa jel se moze kaj s**bat? Jer meni se to neisplati nikako,trebao bi opet 15 gb igrica sa steama skinut,pa torrenti pa sve igrice nanovo instalirat a reinstall sam radio prije 3 tjedna i trajalao je duze jer treba sve programe nac na netu pa treba plugin za firefox naci,treba sve stranice ukucat i password znat i to,,jednostavno mi se neisplati.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Fake_Alert kaže...

pa jel se moze kaj s**bat? Jer meni se to neisplati nikako,trebao bi opet 15 gb igrica sa steama skinut,pa torrenti pa sve igrice nanovo instalirat a reinstall sam radio prije 3 tjedna i trajalao je duze jer treba sve programe nac na netu pa treba plugin za firefox naci,treba sve stranice ukucat i password znat i to,,jednostavno mi se neisplati.

Mislim da se neće ništa zafriknut. Meni je sve u redu.

17 godina
neaktivan
Ne moraš brisati stare drivere ali je svakako preporučljivo to napraviti.

Ali, trebalo bi ti sve raditi kako je gore napisano.
...O tempora! O mores! (u prijevodu: O temperama i moru)...
17 godina
neaktivan

Hmm, nisam baš siguran da će mu raditi bez instalacije Windowsa obzirom da stavlja novu matičnu.. Barem meni nikada nije to radilo. RAM, PCI kartice da, ali cijela nova matična, upitno..

Odabrao Đelo Hadžiselimović, preveo Saša Kolka. tekst čitao Miljenko Kokot..
Poruka je uređivana zadnji put pet 24.7.2009 9:55 (ferovca1).
16 godina
ferovca1 kaže...

Hmm, nisam baš siguran da će mu raditi bez instalacije Windowsa obzirom da stavlja novu matičnu.. Barem meni nikada nije to radilo. RAM, PCI kartice da, ali cijela nova matična, upitno..

Ako ne ne reinstalira dal se moze maticna ili nesto zeznut? da vise ne radi i to jer ak se da onda definitivno reinstalacija jer mi se neisplati ic na garanciju kada instaliram winse za 15 min

16 godina

pa ja sam na stare windowse stare 6 mjeseci stavio prije dva tri mjeseca novu matičnu, proc, grafu i ram pa mi komp radi

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Fake_Alert kaže...

Ako ne ne reinstalira dal se moze maticna ili nesto zeznut? da vise ne radi i to jer ak se da onda definitivno reinstalacija jer mi se neisplati ic na garanciju kada instaliram winse za 15 min

Kompliciraš. Igre preseli na drugu particiju di ti nisu windowsi, stavi drugu matičnu i grafičku, i friške windowse. I nemaš briga ni bojazni.

17 godina
neaktivan
Ne znam baš da sam te skužio , ali ako sve pospajaš i pokreneš stare Windowse, najgore što se može dogoditi je da se neće dignut, podacima na HDD-u uvijek možeš pristupiti sa drugog računala kod frenda.

Znači, spoji i probaj (probaj i safe mode), pa ako ti se Windowsi dignu, instaliraj drivere od nove matične (prvo pogledaj da li možeš skinuti stare). Ako se Windowsi uspiju dići, vjerojatno će odmah skužiti novi hardver i početi instalirati svoje drivere,a nakon toga stavi nove.. ali, kažem, niti meni niti bratu nikad uspjelo pokrenuti stare windowse sa novom matičnom.

Ako ćeš morati instalirati nove windowse, kod frenda skini podatke koje moraš sačuvati i na starom HDD-u napravi 2 particije, jednu za instalaciju windowsa i ostalih programa/igara koje koristiš, a drugu za backup podataka, tako da pri ponovnoj instalaciji windowsa nemaš problema sa podacima. I nije loše napraviti sliku prve(primarne) particije nakon što sve središ, kasnije ti uštedi puno vremena ukoliko moraš ponovo instalirati windowse i sve ostalo..
Odabrao Đelo Hadžiselimović, preveo Saša Kolka. tekst čitao Miljenko Kokot..
17 godina
neaktivan

ma radit će ti sigurno, imo sam takvih barem 5 slučajeva i radi sve bez problema, kad ti se pokrene windows brišeš stare drivere od stare ploće i instaliraš nove i tu je sva mudrost...

AMD Duron 800 Mhz, 128 Mb SDRAM, GeForce2 32 Mb, WIN 98 .... Crysis neradi, da je možda problem u konfi, al ja mislim kad bi gore stavio Vistu da bi sve radilo...

0 0 hvala 0
16 godina

Ok danas oko 3 cu slozit sve pa javim.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

probaj s time da sa driver cleanerom obrises sve drivere pa kad promjenis komponente dic sistem,a ako to neuspije uvijek mozes ubacit butabilni cd i napravit repair winsa bez potrebe nove instalacije sistema,imas vec tema o tome kako se popravljaju vinsi kad mjenjas maticnu pa malo potrazi u temama....   u krajnjem slucaju 

Imam problema sa snom. Ne da mi se ustati iz kreveta.
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

nikakvih problema nema sa novom instalacijom. montiraj matičnu, spoji sve komponente i hard na kojem su windowsi upali računalo i to je to. ja sam isti problem imao i to sam napravio i sve je bilo OK.

Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice