Invalid BOOT.INI

poruka: 4
|
čitano: 2.310
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
Invalid BOOT.INI

Pozdrav svima! Jučer sam deinstalirao igru Test Drive Unlimited i ugasio comp.

Danas kad sam ga upalio, prije podizanja WinXP-a mi se na crnom ekranu javila poruka "Invalid BOOT.INI" , a zatim "Booting from C:\Windows".

I podigao se normalno. Ali su mi sa C: diska nestale 2 datoteke: FileIn.cns i FileOut.cns (bile su tu zadnje 2 godine). Kad sam u Run upisao msconfig imao sam što vidjeti:

nigdje nije bilo ni spomena BOOT.INI (pogledajte sliku). A ništa, odlučim ja upotrijebiti System Restore i vratim u doba kad je sve bilo na mjestu.

BOOT.INI se vratio (nije bilo upozorenja pri podizanju), ali nisu mi se vratile one 2 datotekice. Dobro, bar je sve radilo kako treba. Test Drive Unlimited se vratio, ali osakaćen (imao je svega 50 MB umjesto 7 GB) i ponovo sam ga deinstalirao iz Add/Remove Programs. I.... OPET isto.. nema BOOT.INI !!!

Onda sam odlučio opet upotrijebiti točku vraćanja i vratiti sustav na isti datum kao prije... i opet je uspjelo. Onaj ostatak Test Drive-a sam ručno izbrisao i ne usudim se više pokrenuti njegovu deinstalaciju, a ona se još uvijek nalazi u System32 folderu i vidljiva je u Add/Remove Programs.

Što se to događa i kako je uopće moguće da jedna deinstalacija radi takav problem? Komp je proskeniran i čist od internetske gamadi (barem tako kažu SpyBot i Comodo Internet Security).

Hvala svima! Pozdrav!

nema ničega vezano uz BOOT.INI nema ničega vezano uz BOOT.INI
Poruka je uređivana zadnji put pet 20.8.2010 16:32 (diskDEfragmenter).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
RE: Invalid BOOT.INI

Klikni na Start -> Control Panel -> Folder Options -> kartica View -> odaberi opciju  Show hidden files and folders.

Zatim klikni na Start -> Run -> upiši %windir%/pss. Potraži fajl pod imenom boot.ini.backup. Kopiraj ga u C:/ i promijeni mu naziv (samo izbriši .backup ekstenziju).

P.S. Ako nema backupa, trebat ćeš CD od XP-a.

the funniest thing about this particular signature is that by the time you realise it doesn't say anything it's too late to stop reading it...
Poruka je uređivana zadnji put pet 20.8.2010 17:01 (deadman).
15 godina
neaktivan
Invalid BOOT.INI

Napravio sam ovako: pronašao sam u međuvremenu gdje se Boot.ini može editirati.
Desni klik na My Computer - Advanced - odjeljak Sturtup and Recovery - Settings; odjeljak System Startup - Edit. I save as BOOT.INI (u neki folder)--- onda sam deinstalirao igru i taj BOOT.INI kopirao na C:\ i restartao.
I radi sve kako treba. Provjerio sam u msconfig. Samo što sad ta datoteka nije više skrivena kao što je bila, nego potpuno vidljiva. Nije ni hidden, niti protected. Vidim je kao i svaku drugu. I zove se "BOOT.INI", a ne više "Boot.ini"- Je li to u redu?

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
RE: Invalid BOOT.INI

Ako ti radi, u redu je.

the funniest thing about this particular signature is that by the time you realise it doesn't say anything it's too late to stop reading it...
Poruka je uređivana zadnji put ned 22.8.2010 16:34 (deadman).
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice