Integrirana kamera na Lenovo laptopu problem

poruka: 7
|
čitano: 1.793
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina

Pozdrav,vec duze vremena imam problem na laptopu, kamera mi nikako ne radi a ubrzo me ocekuje vazan poziv iz Zooma. Ne znam sto da radim, pokusat cu ovako ako netko mozda zna o cemu je rijec.

Sve sam opcije s driverima pokusa, privacyem i slicno. Kako bi slikovito opisao problem, identican je ovome sa slike.

Dakle crn ekran, a kamera daje znakove blinkanja na vrhu ekrana fizicki.

Samo rokaj!

0 0 hvala 0
14 mjeseci
Re: Integrirana kamera na Lenovo laptopu problem
Napravi si instalacijski usb s nekim Linuxom ako nisi, npr. Ubuntu, pa probaj kameru sa aplikacijom Cheese kad isprobavaš Ubuntu, ne moraš ga instalirati.

Ako ne radi ni tamo onda vjerojatno znaš da nije ispravna.
Budi promjena koju želiš vidjeti u svijetu ASICS
12 godina
bloodsucker kaže...

Pozdrav,vec duze vremena imam problem na laptopu, kamera mi nikako ne radi a ubrzo me ocekuje vazan poziv iz Zooma. Ne znam sto da radim, pokusat cu ovako ako netko mozda zna o cemu je rijec.

Sve sam opcije s driverima pokusa, privacyem i slicno. Kako bi slikovito opisao problem, identican je ovome sa slike.

ak ne uspiješ riješiti problem - instaliraj si DroidCam (komp/mob), po mogućnosti uzmi pro verziju app-a (zbog dodatnih mogućnosti podešavanja slike, a i dobro će ti doć kad tad)

spojiš android mob s kablom na laptop (zbog bolje slike/manjeg lag-a), može i preko wi-fi veze, ali tad imaš mali delay u prikazu slike s kamere...

možeš koristiti selfie kameru mobitela ili još bolje onu zadnju koja daje bolju sliku...

staviš mob na neki stalak/držač i imaš bolju sliku s kamere nego bilo koja integrirana laptop kamera (usudio bi se reći da je slika bolja i od nekih 100+€ dediciranih web kamera, čak i sa nešto lošijim modelom mobitela/njegove kamere)

sve je straight forward (upute imaš na DroidCam stranicama i u app-u)

17 godina
Da nije u pitanju ona zaklopka za fizičku blokadu kamere?

0 0 hvala 0
12 godina
bloodsucker kaže...

da ti nije camera shutter poklopljen na kameri?

lenovo ima fizički slajder na laptopima koji pokrije kameru plastičnim poklopcem

hehe, iggy je bio brži, to je tako kad otvorim 10 tabova, pa onda odgovaram bez refrešanja 

Poruka je uređivana zadnji put ned 14.12.2025 13:44 (picajzla0707).
15 godina

NIje to u pitanju. Znam na sto mislite, to govno sam okretao i lijevo i desno, u nekom momentu niti ne znas jel taj shutter otvoren ili ne. Uglavnom nijedna opcija s tim ne radi, svejedno je. 

POkusat cu nesto s ovim opcijama sto su spomenute iako mi se cini malo komplicirano :)

Samo rokaj!

0 0 hvala 0
14 mjeseci
Kad je desno pomaknuto kamera je otvorena i vidi se leća kamere , a lijevo onda je zatvoreno i imaš crvenu točkicu na "shutteru" i tada se ne vidi leća kamere. Barem je tako bilo na starijim modelima ideapad i thinkbook.
Budi promjena koju želiš vidjeti u svijetu ASICS
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice