Instaliranje drivera za matičnu

poruka: 13
|
čitano: 3.954
|
moderatori: pirat, XXX-Man
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan

lijep pozdrav, imam pitanje oko instalacije drivera za novu matičnu ploču..

kupujem novu matičnu ploču i namjeravam instalirati win7 (clean install) pa me zanima u kojem trenutku i KAKO trebam instalirati drivere za novu matičnu (sa proizvođačevog cd-a) ??

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Jel ti maticna radi????

Koja je  maticna u pitanju.

Kad instaliras win 7 on ima svoje drivere i instalirace sam drivere za maticnu(bar je kod mene) a ako u nekom slucaju nebude instaliro ubacis cd i fino instaliras 5. min posla.

Poruka je uređivana zadnji put uto 23.11.2010 10:25 (Intelovac123).

1 0 hvala 1
16 godina
neaktivan
RE: Instaliranje drivera za matičnu

Inače se driveri od matične i ostalog hardware-a instaliravaju dok ti se prvi put dignu windowsi nakon instalacije windowsa (bar ja tak radim)...al rekel si da si budeš instraliral win 7 onda ni ne moraš ti niš instaliravati drivere jer on automatski instalira i downloada sve drivere...:)

EDIT: intelovac me je pretekao...

Poruka je uređivana zadnji put uto 23.11.2010 10:27 (iron_guitar).
15 godina
neaktivan

To sam i ja reko.....:DDDD

1 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

0 0 hvala 0
18 godina
neaktivan

Nemoj kupovati ovo tako ti svega. Bar nemoj sa nvidia chipsetom. Uopce me ne veseli ono Asrock i Nvidia chipset....

Trazi MB sa Intelovim chipsetom. Ako bas moras(?) Asrock onda neka bude sa Intelom

Bit ces mnogo, mnogo mirniji. Vjeruj mi

Na primjer Asrock G31M-VS2 je mnogo bolji izbor ako vec sastavljas budget PC

http://www.protis.hr/products/details/maticna-ploca-s775-asrock-g31mvs2-intel-g31-intel-ich7-matx-fsb-1600-1333-1066-dual-chan/33418

Poruka je uređivana zadnji put uto 23.11.2010 11:28 (Lazarus Long).
15 godina
neaktivan

aha, pa evo Rambox mi je preporučio neke dobre ploče ali su mi preskupe, na prošloj matičnoj je bio nForce430 chipset pa sam mislio uzeti Nvidiu opet zbog kompatibilnosti, a i zato što je cijena te ploče OK,

nisam iskustan po pitanju tih komponenti,

pa jel mogu ubaciti

Athlon 64 X2

6000 (3.0 Ghz)

125 W

DDR2 pc 6400

800 MHZ

i GeForce 8600 GT

na matičnu sa INTEL CHIPSETOM??

0 0 hvala 0
18 godina
neaktivan

Naravno da ne mozes ubosti Athlona na maticnoj sa Intel chipsetom....

15 godina
neaktivan

hvala ti.. al šta sad {#}

jel imaš kakav prijedlog za matičnu ? bilo kakav ?? (znam da je off-topic) ;)

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Ja imam jedno pitanje u vezi instalacije drivera... Promijenio sam matičnu, da li moram ići na novi install windowsa, ili ne ?? Imam win7 .... Neznam da li je problem, ali kad sam rastavljao prošli komp, nisam obrisao drivere od prošle matične. i sad mi je to lijepo ostalo na hardu??

18 godina
neaktivan

Ako pokusas botati sa takvim hardom vrlo je moguce da ces popiti BSOD zato prije nego sto dopustis da se Windows podignu botaj sa instalacionim DVD-om i uradi popravak instalacije.

Naime, prilikom promjene maticne Windowsov HAL (hardware abstraction layer) se zbuni kada mu se poturi pod nos razliciti SATA, IDE, USB controler itd.

Nakon sto sve popravis ja ti preporucam da preinstaliras Windowse sto je moguce prije zato sto se moze desiti da ne radi antivirus ili internet security resenje koje si stavio (stavljaju svoje drivere) takode Windowsi ce se (kao sto znas) deaktivirati ako imas OEM licencu, isto vazi i za Office i druge programe koje zahtjevaju aktivaciju putem interneta

Bruce Willis and explosions have a long history of friendly cooperation
16 godina
neaktivan

Da li mogu barem dignuti Safe mode da prebacim podatke???

18 godina
neaktivan

A sto mogu reci osim  Probaj

Ako ide u Safe Mode onda super, ako nece onda moras izvrsiti popravak instalacije. Bootaj sa DVD-a odaberi Repair Windows Installation i to je to (ne traje dugo)

Nemoj pokusavati spasiti podatke sa jedne particije na drugu pomocu Ubuntua (ne zna zapisivati na NTFS...ustvari rizicno je i ne zna zapisivati kako spada)

Trazi Hirens ako bas moras na taj nacin. A ne vidim zasto...

Bruce Willis and explosions have a long history of friendly cooperation
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice