Instaliranje drajvera

poruka: 14
|
čitano: 5.443
|
moderatori: pirat, XXX-Man
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
Instaliranje drajvera

Imam problem, moram da oborim sistem, i naravno instaliram novi, problem je sto nemam drajvere, pa sam pokusao skinuti postojece drajvere sa racunara pomocu nekog "Back Up". Ali neznam da li su to dobri drajveri, pa ne smijem da oborim sistem, uopce nema opcije za instaliranje, evo stavio sam i sliku da mozete pogledati...

Pa bih vas molio za pomoc da mi objasnite kako instalirati ove drajvere, imate li bolje rijesenje da pronadjem drajvere, i koji je najbolji sistem da skinem da instaliram, ali mislim da mi samo moze XP(zbog konfigarijce koji nije Bog zna sta)...

Molim vas da mi date neke savjete sta da radim jer prvi put obaram sistem :)

Unaprijed hvala :)

drajveri skinuti sa racunara drajveri skinuti sa racunara
drajveri skinut sa racunara drajveri skinut sa racunara

0 0 hvala 0
18 godina
neaktivan
RE: Instaliranje drajvera

Nema srece od toga. Poskidaj drivere sa neta jer ima nacina da se uradi backup al to je sve nesigurno i potencijalno izvor problema. Koji je komp kad je tako tesko naci drivere?

:)
16 godina
neaktivan
Instaliranje drajvera

Za sve one koji to ne znaju pravilno napraviti:

http://www.driver-soft.com/download.html

Jaaako jednostavno,sve radi sam!

Ako želiš pobjediti,ne smiješ izgubiti
Moj PC  
0 0 hvala 0
18 godina
neaktivan

Zar nije bolje staviti friske drivere umjesto nekih (pra) starih? A ako ne znas naci drivere onda je mozda bolje da i ne radi instalaciju? Sta ako zapne kod sata drivera a srusio windowse a nema floppy?

A i ti manda postala strucnjak ;)

16 godina
neaktivan
logic kaže...

Zar nije bolje staviti friske drivere umjesto nekih (pra) starih? A ako ne znas naci drivere onda je mozda bolje da i ne radi instalaciju? Sta ako zapne kod sata drivera a srusio windowse a nema floppy?

A i ti manda postala strucnjak ;)

Ajoooj moze on zapeti oko hrpe stvari,nprm....zvuk,ono sto pocetnike stalno pati,a da ne govorimo o hrpi drugih.

Driver genius je onako zgodan alat i zna pomoci puno.Opet kada razmislim,u pravu si,bolje mu je da to prepusti nekome tko se vise kuzi!

Ako želiš pobjediti,ne smiješ izgubiti
15 godina
neaktivan
Instaliranje drajvera

a joj ja se taman ponadao da to nije neka mudrolija :)

ma kod mene je neki pentium 4 ali sve mi se nalazi na maticnoj ploci sem graficke, a maticna ploca mi je Asus A7N8X-X, a za graficku imma drajver...

ali na netu ima samo driver za zvucnu za ovu plocu i neznam vise sta da radim a moram oboriti sistem jer  mi se nesto desilo sa racunarom, naime kada se pali pa dodje ono windows "welcome" pise da ne moze pronaci kao moj profil, pa me samo ubaci na komp na kome nema mojih podataka, nema instaliranih programa, kao kad tek oboris sistem xD

ja se stvarno izvinjavam, ali sma totalni laik za komjutere izgleda ili upisivati kurs ili dati pare pa da mi obore u servisu sistem :(

0 0 hvala 0
18 godina
neaktivan

Evo ti driveri. To je nforce 2 chipset.

http://www.nvidia.com/object/nforce_udp_winxp_2.45.html

Jedino za audio skini sa asusovih stranica.

17 godina

- barem postavljaš pitanje na vrijeme.

- Do nekih ili do svih podataka nemožeš?

- Dali želiš spasiti te podatke?

- Dobro je imati ubuntu LiveCD, možeš s CDa upaliti sistem i obaviti potrebno, kopirati ili recimo skinuti drivere ako nemožeš iz windowsa.. (skini verziju PC intel x86.iso Desktop CD)

.. snimi na nižoj x4-x8 brzini.

- Prije 'rušenja' sistema, sa stranice (ASUS) pronađi sve drivere za ploču (chipset, audio, LAN) ako je disk (HDD) ATA to je sve. Ako je SATA treba provjeriti u BIOSu ili imati pripremljeno na disketi ''F6'' driver.

- potreban je i windowsov install CD. Ako je ispravan i ako je BIOS podešen, taj dio je lagan... ako si sve potrebne podatke spasio (iskopirao negdje drugdje) onda je najoptimalnije formatirati disk i napraviti čistu instalaciju.

-nakon toga instaliraju se driveri za ploču i video karticu... podešavanja, zaštita itd su puno veći dio posla.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
Poruka je uređivana zadnji put uto 19.10.2010 22:37 (ihush).
18 godina
neaktivan

Neako imam osjecaj da ce zapeti na tom F6 ;)

Imao sam tj. imam jos uvijek abitovuu NF2-s plocu sa tim chipsetom i txt driveri su potrebni za sata diskove.

15 godina
neaktivan
Instaliranje drajvera

a joj hvala vam puno :)

ma ne trebaju meni nikakvi podaci nemam nista vazno na kompu jedino me ti drajveri zezaju ali evo izgleda da sam i to rijesio :)

a sto se tice obranja i dizanja sistema to znam samo mi problem predstavljaju drajveri i ovaj mi internet ADSL pa me malo zeza posto je nesto preko lana kako napraviti konekciju mada to je vec laksi dio posla :)

a kada budem imoa internet sve ostalo je jednostavno :)

u svakom slucaju puno vam hvala :)

i nadam se da cu uspijeti...

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Instaliranje drajvera

eeee soory samo da vas jos pitam gdje da skinem sistem i koji je najbolji???

ili pak trebam pozajmiti od nekog jer je sigurnije nego skidati sa neta :S

0 0 hvala 0
18 godina
neaktivan

SKines sistem? Mislis instalacijski dvd od windowsa? Pa sa www.microsoft.hr

Poruka je uređivana zadnji put pet 22.10.2010 17:32 (logic).
15 godina
neaktivan
Instaliranje drajvera

da instalacijski cd/dvd ali da li se placa sa windoiwsa??

nasao sam neki na rapidu ali nisam siguran bas da li je dobar

0 0 hvala 0
18 godina
neaktivan

Ajd procitaj pravila foruma prije nego nastavis.

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice