pa usisaj prasinu...
samo oprezno...
pa usisaj prasinu...
samo oprezno...
Rekao bih da je problem u hardveru. Probaj Prime95 test.
Usisaj kučište to definitivno..koliko mi je samo to problema riješilo.
Moraš imat najmanje dodatna dva ventilatora na kućištu jedan na prednjoj a drugi na stražnjoj strani da ti struji zrak kroz kućište.
Pogotovo ako je neko malo ali i ako nije i onda isto.
i meni (neke)
usisavanje...clockanje...downklokanje, novi set ventova...cable managment...novi RAM...nije mi pomoglo...nekoliko OS reinstalacija, XP, Vista, 7-ica...
sad je netko spomenuo...PAGEFILE...moram ga provjerit i povecat...to mi jos nije sinulo...probaj i ti to
Pokupio sam prašinu koliko sam god mogo(nisam sa kompresorom) i pootvarao bočnu i gornju stranu kučišta, ventilatori vrte svi na 100% ali temp je i dalje velika:(
Mislim kupit barem jedan dodatni ventilator, ali pošto stvarno nemam pojma o tome koji da uzmem, kakav, i di da ga stavim, može pomoć oko toga???
tnx!
ajde provjeri na kolko ti se vrti vent od grafe!!!
ak imas ati grafu ovu u catalyst centar i namjesti vent na oko 50-60%, ak nemas ati skini speedfan i provjeri brzine ventova!!!!
moze ti u tome bit problem
ak imas ati grafu ovu u catalyst centar i namjesti vent na oko 50-60%, ak nemas ati skini speedfan i provjeri brzine ventova!!!!
Na prijašnjoj stranici imaš sliku na kojoj se vidi da je ventilator na 87 %.
Na prijašnjoj stranici imaš sliku na kojoj se vidi da je ventilator na 87 %.
oprostite onda, nisam vidio!! :S
Vidim da ovdje spominjete tu page file memoriju i znam kako je podesiti,ali koja je najbolja brojka 1,5 puta od velicine RAM-a ili?
Ja imam 4gb RAM i kad sam usao i vidio tu memoriju bila je za duplo manje namjestena znaci na 2gb, pa sad nisam siguran.
Di se namješta ta memorija?
Ako imas xp odi pod Control Panel,Performance and Maintance,System,Advanced Tab,pod tim tabom idi na prvi settings tj setting od performance,opet advanced i onda virtual memory,idi change i tamo ces naci sta trebas.
Da, ali u nekim slučajevima mogu naštetiti
Evo da javim da je problem riješen...
Doooooobro sam ispuhao kučište sa kompresorom i nevjerojatno kolika masa prašine je izašla vani, zatim sam skinuo zaštitnu foliju sa grafičke, koju MAJMUNI u trgovini nisu maknuli kad su slagali komp, a piše na njoj da se mora maknut prije montiranja grafe(vjerojatno se i zbog nje djelomično grijala više nego treba) i instalirao jedan ventilator na bočnu stranu kučišta da puše hladan zrak iz vana direkt na grafičku. još ču stavit jedan na prednju stranu kučišta di ima predviđeno mjesto za njega da puše od ispreda prema iza po kučištu, da zrak cirkulira...
temp. su max 65-70 u loadu, a u idleu oko 45... to bi kao trebalo bit normalno... Sve igre rade savršeno, i nikakvih problema više nema!!
Hvala svima na pomoći!:)
A možda ima 2 ili više antivirusna programa istovremeno instalirana
Ako igraš online igre, pogledaj da ti je "port" kojeg koristi igra OTVOREN (ili portovi) - port forwarding - to neka ti kažu ovi drugi koji isto znaju o čemu govorim. Ako ti se i dalje pojavjuju takvi problemi, ja ti toplo preporučujem da skineš ESET Nod 32 Antivirus (najbolji u điru zbog toga što ti automatski skida updatove i do 5 puta dnevno) i "Uniblue Power Suite" 3 in 1 (3 programa u jednom, odnosno registry booster, speed up my pc, spy eraser) i prije no što počneš skidati (npr. s torrenta, pazi da nema trojanskih konjusina, virusa itd. Uglavnom čitaj ponekoliko postova koje su napisali korisnici koji su ga skinuli i po njihovom mišljenju zaključi da li ima virusa ili ne, ali prije nego što instaliraš taj Uniblue power suite, MORAŠ deinstalirati (obrisati) SVE antivirusne programe koje imaš instalirane na comp.-u (AVG, Norton i sl., iako se nadam da imaš samo 1 instaliran). Nakon toga, potpuno isključi internet. Kreni instalirati program kojeg si skinuo -Uniblue Power Suite- i kada završiš, pokreni ga. Možeš otvoriti bilo koji od 3 navedena. slijedi upute i obriši sve nepotrebne fajlove, viruse itd. Bilo bi dobro da pokreneš SpeedUpMyPC kao posljednjeg... isto tako bi bilo dobro da još jednom prođeš cijelo to brisanje i oslobađanje RAM-a (iako to ide dosta brzo ovisno o RAM-u i koliko virusa imaš 
) Nakon što piše npr.: infected files healed/deleted (npr. 430/430), unnecessary files deleted (npr. 563/563)(ili nešto slično će ti pisati), da nakon toga izađeš i zatvoriš sva 3 programa te DEINSTALIRAJ sva tri (obriši pomoću Add or Remove Programs u Control Panelu), Ako se tamo ne nalaze sva tri programa pogledaj pod -Start, All Programs, Uniblue pa tamo deinstaliraj. Sljedeća stvar, Instaliraj ESET Nod 32 Antivirus, vjerujem da znaš instalirati jer je lagano... ne brini za updatove... sam ih skida do 2056 godine (više manje). Kada ga instaliraš, pitat će te hoćeš li restartirati comp.... restartiraj ga i kada ti se otvori desktop, UKLJUČI INTERNET, pokreni Nod 32 i klikni na "search for updates", možda ćeš morati opet pokrenuti komp i opet na "search for updates" u programu, ali vrijedno je toga. Kad ti pod "Update" piše: "Update virus signature database" pa ispod toga "Update is not necessay - the virus signature database is current, A pod "Protection status" piše "Maximum protection" zelenim slovima pa ispod toga "Antivirus and antispyware" označen zelenom kvačicom, to znači da si uspio
... Odmah ćeš osjetiti da ti je komp. brz (barem sam ja osjetio... radi k'o švicarski sat i brz je ;)...I s time si gotov, možeš igrati koliko te je volja... ne preporučujem ti piratske igrice, rađe kupuj oriđiđi ili vidi s nekom osobom koja se razumije u to i da ti zagarantira da nema nikakvih spywarea ili virusa i sl. u datotekama... Uživaj! I... da, za one koji misle da nisam dobro objasnio, a narvno da nisam 100% dobro objasnio, moram reći da nisam profesionalac u tehnologiji i kompjuterima, ali se razumijem u to dosta (barem za vlastite ptrebe)... stoga, bez uvrijedljivih komentara, molim.