Hp G62-b60em video driver problem windows 7

poruka: 9
|
čitano: 5.181
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan

Imam navedeni laptop (link) i instalirao sam W7, update-an do kraja. Nikako nemogu instalirati driver za graficku karticu. U pitanju je Ati Radeon 5470.

Instalirao sam drivere za chipset s HP-ovih stranica, napravio update BIOS-a, instalirao sedmicu 5(!!!) puta, pokusao s Vistom (tu nisam mogao instalirati drivere za LAN!!) i jednostavno vise neznam sta da radim. Prilikom instalacije driver-a kliknem na "Custom" da vidim sto ce mi se zapravo instalirati i nigdje nema navedeno video driver ili slicno. Kao da ne detektira graficku. Control Center mi se uopce ne otvori ili ga uopce nema (kada na kliknem desni klik i ona Ati-jeva ikona skroz na vrhu).{#}

Ako itko ima bilo kakvu ideju, prijedlog, savijet neka napise bit cu mu i vise nego zahvalan.

...Scooter Tuning is not A Crime!!...

0 0 hvala 0
16 godina
protjeran
RE: Hp G62-b60em video driver problem windows 7
Lion King kaže...

Imam navedeni laptop (link) i instalirao sam W7, update-an do kraja. Nikako nemogu instalirati driver za graficku karticu. U pitanju je Ati Radeon 5470.

Instalirao sam drivere za chipset s HP-ovih stranica, napravio update BIOS-a, instalirao sedmicu 5(!!!) puta, pokusao s Vistom (tu nisam mogao instalirati drivere za LAN!!) i jednostavno vise neznam sta da radim. Prilikom instalacije driver-a kliknem na "Custom" da vidim sto ce mi se zapravo instalirati i nigdje nema navedeno video driver ili slicno. Kao da ne detektira graficku. Control Center mi se uopce ne otvori ili ga uopce nema (kada na kliknem desni klik i ona Ati-jeva ikona skroz na vrhu).{#}

Ako itko ima bilo kakvu ideju, prijedlog, savijet neka napise bit cu mu i vise nego zahvalan.

nedovoljno podataka..screenaj proceduru pa da vidimo..inače ATi zna zahtijevati da se driveri koje OS ubaci po defaultu,PRIJE instalacije originalnih,video postavka stavi na generičke drivere,znači,ne od ATI-ja nego one WIN generičke..potom pokreni insalaciju originalnih drivera i trebalo bi djelovati...pobaj pa javi kako je prošlo...

16 godina
protjeran
Lion King kaže...

ovo što ti podvukoh zna češće biti generator problema,nego rješenje...

17 godina
neaktivan
linuxjuzer kaže...

nedovoljno podataka..screenaj proceduru pa da vidimo..inače ATi zna zahtijevati da se driveri koje OS ubaci po defaultu,PRIJE instalacije originalnih,video postavka stavi na generičke drivere,znači,ne od ATI-ja nego one WIN generičke..potom pokreni insalaciju originalnih drivera i trebalo bi djelovati...pobaj pa javi kako je prošlo...

Znaci ovako.

Ubacim DVD od windowsa, instaliram ih. Skinem s HP-ove stranice drivere za chipset i pokusam instalirati ATI-jeve drivere. Neide.

2. pokusaj: Instalacija windowsa (format particije od windowsa naravno) i prvo nakon instalacije napravim update windowsa. Zatim pokusam instalirati Ati-jeve drivere, opet nista.

3. pokusaj: Instalacija windowsa (format particije od windowsa naravno) i prvo nakon instalacije napravim update windowsa. Zatim instalacija drivera za chipset pa Ati, opet nista.

Mozes molim te objasniti ovo boldano, ne razumije sto mislis pod genericki driveri (oni koji dolaze s windowsima?). Kako napraviti to sto si napisao?

Hvala ti puno! :)

Edit: sad sam vidio tvoj post. Gledao sam po forumu od Hp-a i admin je napisao da prvo napravis instalaciju drivera za chipset, a BIOS sam update-ao jer vise neznam sta napraviti {#}

Poruka je uređivana zadnji put pet 28.1.2011 23:48 (Lion King).
16 godina
moderator
a da probaš prije update-a?
TROLLBUSTER /// ako sam ti pomogao slobodno stisni HVALA :) ///////...believe...wake up, and drive...
17 godina
neaktivan

I to sam probao, bez brige...

0 0 hvala 0
16 godina

Imam identičan problem samo što imam hp probook 4520 i u njemu je ati mobility radeon hd 6370. Od jutra pokušavam instalirati catalyst control center, na amd-ovim stranicama niti ne postoje driveri za hd6370, neznam više što da radim..... {#}

And I assure you, I did not have sexual relations with that woman!

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Ali vise neznam sta da mislim. Linux je bio instaliran i koliko sam ga vidio svi driveri su bili instalirani, tj. barem su od graficke bili jer je bila normalna rezolucija (a ne 800x600).

U windowsima postoje neki driveri, kada odem u Device Manager->Dislpay Adapters->Standard VGA Graphics Adapter->Driver->Update Driver->Browse my computer for driver software->Let me pick from a list od device drivers on my computer i onda tamo maknem kvacicu sa "Show compatibile hadrware" i ponuci mi se odabir proizvodaca i model graficke. Odaberem Ati ali nigdje nema HD5000 serije. Zadnji driveri su HD4000 serija. Dali da stavim tamo kvacicu na drivere od neke graficke iz HD4 serije. Bili to imalo smisla?

Nekada niti google nije prijatelj {#}

Edit: Problem rijesen! Instalacija Windowsa s drugog DVD-a je rijesila problem. Rijec je o W7 x64 {#}

Poruka je uređivana zadnji put sub 29.1.2011 14:32 (Lion King).

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Re: Hp G62-b60em video driver problem windows 7
underdog kaže...

Imam identičan problem samo što imam hp probook 4520 i u njemu je ati mobility radeon hd 6370. Od jutra pokušavam instalirati catalyst control center, na amd-ovim stranicama niti ne postoje driveri za hd6370, neznam više što da radim..... {#}

ista situacija kao gore navedeno... da odnesem laptop nekom profesionalcu i izgubim 200kn ili mogu to sam rješit? šta kažete?

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice