HP 625 problem sa instalacijom Win XP

poruka: 10
|
čitano: 5.261
|
moderatori: pirat, XXX-Man
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina

Pozdrav

Situacija je slijedeća, kupio sam jučer ovaj laptop sa instaliranim linux-om. U trgovini je sve uredno radilo (pokretao se po prvi ptu, pa je prodavač reako da stvar može malo potrajati, al on ga je već za 2 minuta spakirao pa sam pretpostavio da je sve u redu). Kad sam došao kući prilikom paljenja računala izbačena mi je greška: Grub loading error 17. rekoh oke, ionako idem instalirati windowse pa mi ne smeta ali ipak je pobudilo neku sumnju. Da skratim priču, napravio boot cd preko n-litea, ubacim u laptom, sve oke...kad odjednom bsod. Sad ne mogu vam ni reći o kojem je problemu riječ jer mi tijekom instalacije izbaci "The file fst376xp.sys is corrupted Press any key to continue". Molim za pomoć, hitno je. Unaprijed zahvaljujem.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
RE: HP 625 problem sa instalacijom Win XP
Oštećen ti je CD s windozama ako prijavljuje da je neka datoteka koruptirana.
Probaj ponovno i ako baci neku drugu grešku, tada je neki drugi problem.

Zašto si radio boot preko n-litea? Zbog SATA drivera?
15 godina

Ma ne, nego sam radio tako i prije frendovima, i uvijek je sve štimalo, a ne mjenjaš konja koji pobjeđuje ;)
Prebacio sam u BIOS-u sa achi na ide, i evo uspio je odvrtiti do kraja dio u kojem su se uvijek greške javljale, nadam se da je to kraj problemima jer laptop treba sutra biti spreman za posao...

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Skyburn kaže...

Ma ne, nego sam radio tako i prije frendovima, i uvijek je sve štimalo, a ne mjenjaš konja koji pobjeđuje ;)
Prebacio sam u BIOS-u sa achi na ide, i evo uspio je odvrtiti do kraja dio u kojem su se uvijek greške javljale, nadam se da je to kraj problemima jer laptop treba sutra biti spreman za posao...

To je to onda. Ta nlite streamana verzija windowsa ti vrijedi samo za one strojeve za koje si gore stavio dodatne drivere. Budući da je ovo malo noviji laptop i novi chipset je na ploči, opet su potrebni neki novi SATA driveri. Trebao si ponovno napraviti stream s nliteom s novijim driverima ili ono što si već učinio... prebaciti SATA native mode u IDE.

Bravo! LP :)

15 godina

Hvala ;)
I zahvaljujem se na pruženoj pomoći u vezi ovog problema ;)
Pozdrav!

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

molim i meni pomoć ako je moguće, imam isti lap sve je instalirano osim grafičke kartice, nikako mi nejde i nejde, molim za pomoć, hvala!

16 godina
neaktivan
dunach kaže...

molim i meni pomoć ako je moguće, imam isti lap sve je instalirano osim grafičke kartice, nikako mi nejde i nejde, molim za pomoć, hvala!

Sta ne ide? ne mozes instalirati drivere za graficu ili?

16 godina

evo ti pa skini drivere i instaliraj samo odaberi dolje koji windows koristis!

My Life Is A Very Serious Game...
15 godina
neaktivan

da, kao da instalacija ne prođe ok! neznam dal možda neki update od Windowsa ili nešto ometa tu instalaciju!

16 godina
neaktivan

Kako znas da ne prodje ok? izbaci ti neki error ili?

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice