Dakle, malo sam čitao postoji li sličan problem, i bilo je nekih ljudi koji su napisali slično, ali odgovor ne mogu naći. Meni je Chrome užasno sitan, bookmarci, izbornici, užas. Grafička mi je Sapphire Radeon 7750, monitor je postavljen na 1920*1080 (preporučena rezolucija), a DPI mi je 150% jer mi je inače presitan tekst u Windowsima (7). Probao sam kemijati s rezolucijama i DPI-jem, ali nema pomoći, sve je užas sitno, osim Chrome menija, sitan mi je Skype, te kontrole na Youtube videima, koliko sam dosad opazio. Catalyst 12.8, najnoviji. Mora postojati neka caka, postaje deprimirajuće... Hvala unaprijed na pomoći
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Ako netko zna...
Probaj ovako..
Odeš na start pa na run i ukucaš: putanja-do-chromea\chrome.exe --lang=en-US
Da pogodim, 21,5 (22") 1920x1080 monitor? Ili neki laptop s 17,3" 1920X1080...
Da pogodim, 21,5 (22") 1920x1080 monitor? Ili neki laptop s 17,3" 1920X1080...
Ovo prvo, da. Sve se bojim po prizvuku kako si složio rečenicu da se teško ispravlja, ako i ikako :)
Top Bugovac, probao sam, ne ide.
21,5" je jednostavno premalo za FullHD rezoluciju, pogotovo ako imaš narušen vid. Sitni pikseli i velika gustoća piksela.
Osobe s skoro perfektnim vidom vide dobro na takvom monitoru i bez povećavanja ikona/tekstova i slova.
Ako ne nosiš već naočale/leće i misliš da dobro vidiš a na 21.5" FHD imaš problem s vidljivosti, odi do oftalmologa provjeri vid.
Sad kada je to rečeno, probaj uključiti i podesiti ClearType - možda ti pomogne. http://www.howtogeek.com/howto/28790/tweak-cleartype-in-windows-7/
21,5" je jednostavno premalo za FullHD rezoluciju, pogotovo ako imaš narušen vid. Sitni pikseli i velika gustoća piksela.
Osobe s skoro perfektnim vidom vide dobro na takvom monitoru i bez povećavanja ikona/tekstova i slova.
Ako ne nosiš već naočale/leće i misliš da dobro vidiš a na 21.5" FHD imaš problem s vidljivosti, odi do oftalmologa provjeri vid.
Sad kada je to rečeno, probaj uključiti i podesiti ClearType - možda ti pomogne. http://www.howtogeek.com/howto/28790/tweak-cleartype-in-windows-7/
Vidim ja dobro, ali mama baš i ne :) Stvar je više u komforu, nije da se ne vidi čitati, već je sitno za klikati. Cleartype je podešen. Znači, do veličine ekrana je. Tu nema pomoći jer je jedina preporučena rezolucija upravo ta, sve ostale su pomalo mutne. Bah, ubuduće, dakle, ništa ispod 23''.
Vidim ja dobro, ali mama baš i ne :) Stvar je više u komforu, nije da se ne vidi čitati, već je sitno za klikati. Cleartype je podešen. Znači, do veličine ekrana je. Tu nema pomoći jer je jedina preporučena rezolucija upravo ta, sve ostale su pomalo mutne. Bah, ubuduće, dakle, ništa ispod 23''.
Da, do veličine ekrana je. Optimalno za 1920x1080 je tek 23" (točnije 23,6" ali proizvođači to navode kao 23").
Za 22" je 1680x1050 (više ih nema u prodaji novih) a za 20-21" je 1600x900.
Na 19" (18.5") je 1366x768 premala rezolucija pak - jasno se vide pixeli i razmak između njih. Grozno nešto.
1366x768 je za zaslone od npr 15,6" kao što je 1280x800 bilo za 14.1" i 15.4" - dakle za laptope.
Ili za HD Ready televizore, ali ne sjediš tik pred TV-om nego se TV gleda iz daljega.