Imam Kingstonovu SD HC karticu od 8 gb,koju ne mogu formatirati kad ju spojim na čitač kartica od Transcenda, tj.piše da je zaštićena?? Postoji li neki program za rješavanje ovog problema?
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Imam Kingstonovu SD HC karticu od 8 gb,koju ne mogu formatirati kad ju spojim na čitač kartica od Transcenda, tj.piše da je zaštićena?? Postoji li neki program za rješavanje ovog problema?
- 1. Podledaj karticu, sa strane, mali klizni komad.. služi kao lokot i upravo tako piše LOCK, tj zaštita od neželjenog brisanja.
- 2. Kartice koje se koriste u drugim uređajima (ne PC) je pametnije formatirati u tim uređajima (ne na PCju).
- 3. problem može bit npr sam čitač, virus, kvar kartice, pa čak i soft koji štiti kraticu... treba otkriti dali je uzrok soft ili hard. Recimo na drugom PCu ili korištenjem u uređaju (fotić..)...
Zbog mogućeg kvara ili gubitka podataka, svakako prvo iskopirati podatke ako su važni. Sve se mora jednom pokvariti..
ovo pod 1. znam,pa ako je zaključana ne može ni raditi,to se samo pomakne. Ali ja govorim o potpuno novoj praznoj sd kartici,stavio sam gore pjesme i ništa se ne dešava ? treba li nešto sa tom karticom prije prve upotrebe?