Formatiranje sdhc kartice

poruka: 3
|
čitano: 3.046
|
moderatori: pirat, XXX-Man
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
Formatiranje sdhc kartice

Imam Kingstonovu SD HC karticu od 8 gb,koju ne mogu formatirati kad ju spojim na čitač kartica od Transcenda, tj.piše da je zaštićena?? Postoji li neki program za rješavanje ovog problema?

0 0 hvala 0
17 godina
Re: Formatiranje sdhc kartice
kiksy kaže...

Imam Kingstonovu SD HC karticu od 8 gb,koju ne mogu formatirati kad ju spojim na čitač kartica od Transcenda, tj.piše da je zaštićena?? Postoji li neki program za rješavanje ovog problema?

- 1. Podledaj karticu, sa strane, mali klizni komad.. služi kao lokot i upravo tako piše LOCK, tj zaštita od neželjenog brisanja.

- 2. Kartice koje se koriste u drugim uređajima (ne PC) je pametnije formatirati u tim uređajima (ne na PCju).

- 3. problem može bit npr sam čitač, virus, kvar kartice, pa čak i soft koji štiti kraticu... treba otkriti dali je uzrok soft ili hard. Recimo na drugom PCu ili korištenjem u uređaju (fotić..)...

Zbog mogućeg kvara ili gubitka podataka, svakako prvo iskopirati podatke ako su važni. Sve se mora jednom pokvariti..

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
17 godina
neaktivan
Re: Formatiranje sdhc kartice

ovo pod 1. znam,pa ako je zaključana ne može ni raditi,to se samo pomakne. Ali ja govorim o potpuno novoj praznoj sd kartici,stavio sam gore pjesme i ništa se ne dešava ? treba li nešto sa tom karticom prije prve upotrebe?

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice