ESET i resursi

poruka: 63
|
čitano: 7.575
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
protjeran
RE: ESET i resursi
(s)izgoreo kaže...

u sat vremena peak je mogao biti najmanje 11Mb... jedino ukoliko to nije podatak od prije sat vremena...

Nije toliko stari... Ali mislim da raspravljamo bezveze jer je jednom i drugom sve jasno Smijeh

Prepolovit ću pučanstvo jer ne volim kretene
17 godina

Nije, ili barem ne bi trebalo biti do ESET-a, jer ga ja evo 'vrtim' na starom laptopu  sa 512MB RAM-a, 1.5GHz CPU i Win 7 tiny. Zauzeće od strane ESET-a gotovo da i ne postoji, a svi načini detekcije i djelovanja u uključeni. Zauzeće memorije - 12MB, CPU zanemarivo ili nepostojeće. Aktivan Chrome sa 5 tabova, Foxit reader sa jednim veeelikim PDFom i još par programčića. U pitanju je ESET 4.0.

17 godina
neaktivan
Jazzer kaže...

Nije, ili barem ne bi trebalo biti do ESET-a, jer ga ja evo 'vrtim' na starom laptopu  sa 512MB RAM-a, 1.5GHz CPU i Win 7 tiny. Zauzeće od strane ESET-a gotovo da i ne postoji, a svi načini detekcije i djelovanja u uključeni. Zauzeće memorije - 12MB, CPU zanemarivo ili nepostojeće. Aktivan Chrome sa 5 tabova, Foxit reader sa jednim veeelikim PDFom i još par programčića. U pitanju je ESET 4.0.

Do ESETa je jer se vijerovatno dobro ne slaže s nečim drugim, ili Tuneup optimizerom, ili VMware-om, ili fantomskom mrežnom konekcijom koja mi se nudi na spajanje a nema je u popisu wireless networka. (ona je derivat moje pobrisane prije konekcije)

Random chance seems to have operated in our favor.
17 godina
neaktivan
Spock kaže...

fantomskom mrežnom konekcijom koja mi se nudi na spajanje a nema je u popisu wireless networka. (ona je derivat moje pobrisane prije konekcije)

za nju je "kriv" vmware ukoliko se zove "Microsoft Virtual WiFi Miniport Adapter"... koristiš li neki manje običajeni software ili još kakav sigurnosni program uz noda?

... ovoliki je bija, majke mi...
Poruka je uređivana zadnji put čet 14.1.2010 12:47 ((s)izgoreo).
17 godina
neaktivan
ESET i resursi

Nije jer mi je Win 7 nekako duplicirao moju konekciju koju sam napravio za kućni WLAN pobriso sam ju pošto se nisam mogao na nju spojit kako spada, koristim SpyBot resident još al nije ni on jer je do pred malo sve radilo s njih dvoje kako treba.

Problem kao da se pojavio od kada se pojavila ta "fantomska" WLAN mreža..

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
ESET i resursi

jel izgleda ovako

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
ESET i resursi

Pogledat ću kad budem doma pa cu javit ovo na što ti ciljaš je od VMWARE-a i to mi je jasno, a ta konekcija mi i treba da virtualna mašina može na internet.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Spock kaže...

Pogledat ću kad budem doma pa cu javit ovo na što ti ciljaš je od VMWARE-a i to mi je jasno, a ta konekcija mi i treba da virtualna mašina može na internet.

pa nisam ni ja sada siguran, evo tražim po netu jer i ja imam istu konekciju a učinilo mi se da je tu od instalacije vmwarea, ali izgleda da je to neki novi windowsov fičure kako kažu ovdje, a služi kao softwerski access point kod wireless kartica sposobnih za tu funkciju... zanimljivo morat ću to još proučiti...

EDIT:

moja stara ralink kartica je imala ovu funkciju iz svog utilitija, a sada je to MS izgleda implementirao u winse7

EDIT1: a evo i kako se radi s tom konekcijom ovdje Osmijeh

Poruka je uređivana zadnji put čet 14.1.2010 13:11 ((s)izgoreo).
17 godina
neaktivan
ESET i resursi

To ti je onda od Virtual PC jel imaš windows xp mode instaliran?

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Spock kaže...

To ti je onda od Virtual PC jel imaš windows xp mode instaliran?

ne, ne... pročitaj gornji post ponovno, to je da se obična wlan kartica "pretvori" u access point... znači PC se pretvori u nekakav wlan server a wlan klijentima oko tebe možeš poslužiti kao gateway za internet, dodjeljivat IP adrese, šerat fileove i glumit svič (ne znam dali sve to, još moram proučit o čemu se konkretno radi i nać neke "žrtve" za test Smijeh)

znači otprilike ovako, nemaš router, spajaš se preko običnog "pass trough" konekcije (dsl modem, obični analogni modem... bez routing/switch mogućnosti) a sam tvoj PC služi kao neka vrsta routera za ostale kompjutere u kući koji se preko wlana spajaju na tvoj PC

Poruka je uređivana zadnji put čet 14.1.2010 13:29 ((s)izgoreo).
17 godina
neaktivan
ESET i resursi

Mislim da ću se ja probat preko toga spojit kad dođem doma jer sam htio koristit PC sa 7micom kao gateway al nisam uspio, moguće je da mi je ta Virtualna konekcija iskopirala moju "ručnu" konekciju automatski?

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Spock kaže...

Mislim da ću se ja probat preko toga spojit kad dođem doma jer sam htio koristit PC sa 7micom kao gateway al nisam uspio, moguće je da mi je ta Virtualna konekcija iskopirala moju "ručnu" konekciju automatski?

ne znam treba vidjet... gore su linkovi Smijeh

16 godina
neaktivan

Eset ti moze donjet probleme ako naravno nasidnes na onaj patch sta dolazi sa njim preko torenta.Skini sa njihovog sajta nod.

ja imam nod traje mi do 2011 XDSmijehbtw,,pusti procesor da radi cpu usage se stalno mjenja,,i nece ti stvarat probleme pogotovo akko imas 2 ili vise jezgre i rama :D

Ako mislis da ti u nekim igrama raste ping ili lag nagli odjednom imas za to gamebooster!Pogasi ti vecinu nepotrebnih programam i service!

Paty
Poruka je uređivana zadnji put čet 14.1.2010 15:02 (vice).
17 godina
neaktivan
vice kaže...

Eset ti moze donjet probleme ako naravno nasidnes na onaj patch sta dolazi sa njim preko torenta.Skini sa njihovog sajta nod.

ja imam nod traje mi do 2011 XDSmijehbtw,,pusti procesor da radi cpu usage se stalno mjenja,,i nece ti stvarat probleme pogotovo akko imas 2 ili vise jezgre i rama :D

Ako mislis da ti u nekim igrama raste ping ili lag nagli odjednom imas za to gamebooster!Pogasi ti vecinu nepotrebnih programam i service!

Kompjuter je prespor do neprepoznatljivost. 56% usage na E8400 nije moguć u nikakvim okolnistima normalnim, osim možda prilikom scan-a. Čak ni tad ja mislim.

17 godina
neaktivan
ESET i resursi

Nakon što sam mislio da sam riješio problem (deinstaliro eset), sada svchost zauzima negdje 76% snage, servis UPnP.

Ima li netko ideju o čemu se radi?

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
ESET i resursi

s či je skeniran komp?

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
ESET i resursi

S ESETom sam skeniro prije nego šta sam ga deinstaliro, ne nije piratski ESET...

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
protjeran
Spock kaže...

Nakon što sam mislio da sam riješio problem (deinstaliro eset), sada svchost zauzima negdje 76% snage, servis UPnP.

Ima li netko ideju o čemu se radi?

Plug and play? Na prvu ruku bi rekao malware.

17 godina
neaktivan
ESET i resursi

Da probam scan s nečim drugim?

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
ESET i resursi

pa kreni onda u akciju,instaliraj aviru ili avast i malwarebytes free..

evo gaNamigiva

Poruka je uređivana zadnji put pet 15.1.2010 14:06 (seneka).
Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
protjeran
ESET i resursi

Probaj s nečim drugim. Jer dosta malware-a koristi taj ukleti PNP za širenje dalje (primjer je conficker, ali i brdo drugih).

Ako nije onda pogledaj malo po PnP devices-ima šta se događa.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
seneka kaže...

pa kreni onda u akciju,instaliraj aviru ili avast i malwarebytes free..

evo gaNamigiva

Kad dođem doma..

17 godina
neaktivan
ESET i resursi

PnP nije isto što i UPnP, UPnP servis treba isključiti jer ne služi ničemu

BTW  kod instalacije winsa to je prvo što isključujem (to i SSDP o kojem UPnP ovisi), više o ovim servisima: UPnP, SSDP

Poruka je uređivana zadnji put pet 15.1.2010 15:35 ((s)izgoreo).
Moj PC  
2 0 hvala 0
16 godina
protjeran
ESET i resursi

Znam da je universal. Nije mi se dalo pisati universal.

Problem je zašto mu toliko procesorskog vremena uzim UPnP Osmijeh

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
ESET i resursi

Nije baš da ne služi ničemu... :)

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
ESET i resursi

softver mog canonovog fotoaparata je koristio UPnP pa sam ga skinuo jer je dosadan i jede resurse a winsov je sasma dovoljan za skidanje fotografija sa aparata i ne koristi UPnP, može li malware koristiti/"ukrasti" ovaj servis? može... zato ga je bolje ugasiti, kao što već rekoh...koristi ničemu a sa SSDPom koristi ničemu na mreži Smijeh

Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
ESET i resursi

editiram,nešto ne štima s linkomNeodlučan

ma da, ugasiti obadva i universal plug and play i ssdp discovery service..

Poruka je uređivana zadnji put pet 15.1.2010 16:18 (seneka).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
ESET i resursi

To služi i za druge stvari a ne samo printere i sl., za stvari vezane s detekcijom mreža..

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Spock kaže...

To služi i za druge stvari a ne samo printere i sl., za stvari vezane s detekcijom mreža..

...za detekciju uređaja na mreži koji podržavaju UPnP, svi uređaji na mreži mogu raditi i bez tog servisa, ako želiš gledati ikonice i sranja ostavi ga upaljenog, ukoliko te interesira funkcionalnost možeš komotno bez toga

Poruka je uređivana zadnji put pet 15.1.2010 17:05 ((s)izgoreo).
16 godina
neaktivan
ESET i resursi

Ja sam imo isti problem kod instalacije XP, meni je čak dovelo do toga da sam moro rušit sustav....Ja sam instaliro ESET 4 i sad je sve ok...svašta sam probo al jednostavano si sustav i program nisu odgovarali  (iako je na svima prije radio normalno)

Moj PC  
0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice