Epic Games ne otkriva

poruka: 8
|
čitano: 2.694
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
4 tjedna
Epic Games ne otkriva DrirectX 11

Trebam pomoć s HD6950 koju Epic Games ne prihvaća.

Svaki put kad pokrenem igru iz Epica, recimo na primjer Fortnite, dobijem ovu poruku: d3d11-compatible gpu (feature level 11.0 shader model 5.0) is required to run the engine

GPU ima DirectX 11 i potrebne značajke, ali iz nekog razloga Epic Games ga ne prepoznaje.
Ne tako davno sam igrao Fortnite i hrpu drugih igara na 5850 bez problema, ali kad je krepala, posudio sam GTS 450 i nastavio igrati normalno, ali sada ga tip želi natrag pa mi je kolega s posla posudio 6950, i čak sam bio tamo s njim kad je izvadio taj GPU iz svog računala i radio je sasvim dobro.

Instalirao sam ga u svoje, instalirao zadnji driver i ovo se počelo događati, ali zanimljivo je kada se na nekim crackiranim igrama normalno pokrene.
Pokušao sam s drugim driverima, onima koje je Windows instalirao, beta verzijom, čak i Driver Boosterom, ali rezultat je bio isti. Na kraju sam čak instalirao i svježu verziju Windowsa 11 misleći da bi to mogao biti neki problem jer sam koristio Windows 10 koji više ne dobiva ažuriranja, a sama grafička kartica bila je u prethodnom računalu koje koristi Windows 11. Nije pomoglo i naravno, instalirao sam sav potreban softver poput DirectX-a, VCreditsa, C++, Te update sve ostalo tražio sam na internetu rješenja, pokušao sam s tim trikovima za povećanje virtualne memorije ili omogućivanje-onemogućene grafičke kartice, ali i dalje nema poboljšanja.
2 dana kasnije vratim se ponovo kod kolege ponovo ubacimo grafičku u njegovu računalo windows automatski instalira dvere za nju i samo tako fortnite se pokreće bez ikakvih problema, ja stao i blejim pa sam ja toliko nesposoban ili glup, čak sam i zapisao koji je driver windows instalirao i pokušao njega instalirati na svoj, naravno niti to nije upalilo.

open the Epic Games Launcher, go to Settings, expand Fortnite, check "Additional Command Line Arguments," and type -d3d11 in the box to enable < Ni ovo nije urodilo plodom

Dolazim do točke gdje gubim razum, djeca mi skaču po glavi otkako je hladnije vrijeme, počinju provoditi puno više vremena u kući i sada mi sjede za vratom i bojim se čak i pomisliti na rusvaj kada počnu praznici. Može li mi netko pomoći s ovim? Reći mi da li nešto propuštam

Specifikacije računala su Intel i5 2500k, ima 16 gigabajta RAM-a i napajanje od 650W.

Poruka je uređivana zadnji put uto 16.12.2025 23:33 (Neroski).

0 0 hvala 0
14 godina
Re: Epic Games ne otkriva DrirectX 11

Ne razumijem čemu uopće pokušavati išta s takvom starudijom od kartice koja, čak i da proradi, može jedva išta pokrenuti. Za pedesetak eura uzmeš GTX 1060 ili RX580 i daš djeci da normalno igraju.

4 tjedna

Razumijem što govoriš, međutim, moja trenutna pozicija nije sjajna i malo posla kog nađem knap mi je da platim režije.

Ne bih se mučio i patio s ovim da imam izbora, zato i posuđujem 

Dok ne dođe toplije vrijeme i ne uspijem pronaći dodatnog posla, bojim se da sam osuđen na propast s ovakvim stvarima.

17 godina
Epic Games ne otkriva

Ako nisu napravio clean install sa DDU (Display Driver Uninstaller), probaj to.

Također, ako imaš "prenovi" driver, probaj sa nekim starijim.

https://www.amd.com/en/support/downloads/drivers.html/graphics/radeon-hd/radeon-hd-6000-series/amd-radeon-hd-6950.html

Poruka je uređivana zadnji put uto 16.12.2025 23:39 (TomoR).
Moj PC  
0 0 hvala 0
4 tjedna
Re: Epic Games ne otkriva

Jesam, i odabrao sam ALL GPUS opciju, nakon toga iskopčao internet da se ne preuzima, i ručno instalirao driver s AMD stranice.

Isprobao sam 17.5.1 i beta 16.2.1 to su ujedno jedini koje sam uspio pronaći. Starije od tog nisam našao.

Poruka je uređivana zadnji put sri 17.12.2025 0:12 (Neroski).
11 godina
Neroski kaže...

Razumijem što govoriš, međutim, moja trenutna pozicija nije sjajna i malo posla kog nađem knap mi je da platim režije.

Ne bih se mučio i patio s ovim da imam izbora, zato i posuđujem 

Dok ne dođe toplije vrijeme i ne uspijem pronaći dodatnog posla, bojim se da sam osuđen na propast s ovakvim stvarima.

Eh malo koga takva vremena zobiđu u životu. 

Odakle si? Mislim da imam negdi po firmi neku 580 ili 570

14 godina

Ako s kolegom ne uspiješ dogovorit, javi se meni pa ti uzmem neku grafu.

16 godina

-grafička zadovoljava dx11-sm5 .. jedino može biti vram (novi standard traži 4gb, ova ima 2gb..) ali trebalo bi raditi, što znači da samo trebaš instalirati pravi driver :) ..

-posljednji za tu seriju je iz 2015. .. za win10(64..) .. catalyst.. to bi moralo raditi, za win11 nema mrtvo-support-abandano.. ili potraži na str.proizvođača-branda grafičke..

-win traži certificirane drivere, prioritet ima certificiran + novija verzija koju vjerojatno ima sam win11 u internoj bazi.. tad jednostavno ignorira nepotpisan-stariji driver i ne instalira ga..

+ za svaki slučaj instaliraj i posljednji dx90c (kao što si instalirao vc-redist..) + uključi net 2-3 (3,5 .. u dodavanju programa 'uključi značajke', interno sam win-kvačica..) jer se traži za stare drivere-kontrolpanel i sl. .. koji ga koriste za prikaz a u 11 je defaultno isključeno..

-problem se može ponavljati svaki put kod polugodišnje-novije winver kao upgrade h1-h2, jer tad opet noviji interni driver dobije prednost, pa je možda bolje vratiti se na win10 ali i to može biti problem zbog online strane koja može tražiti bilo što npr tpm2.0 kao i win11.. nakon nekog vremena zbog sveg tog stari hw jednostavno nije za nove uvjete koje određuje druga strana-online... realnost.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice