EASEUS PM - Unallocated space - ne može?

poruka: 8
|
čitano: 3.653
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
EASEUS PM - Unllocated space - ne može???

Stvar je sljedeća, želim instalirati Windows 7 na komp, ali na drugu particiju, da imam Triple boot. Nikako mi ne uspijeva. Kao prvo odem napraviti novu particiju (pomoću EASEUS Partition Mastera) tako što od jednog diska oduzmem oko 100 GB na kojem će mi biti Windows 7. Sve to fino završi i restarta se komp i odem u EASEUS PM i za taj novi disk piše "Unallocated", problem je što mi nije otključana ni jedna od opcija u traci (Resize/Move, Create, Format itd - pogledaj sliku). Što moram napraviti da mi i tih 100 GB bude primarni disk da mogu nabaciti na njega Win7?

Slika: http://img109.imageshack.us/img109/361/easeus.png

Klikni HVALA, tvoj jedan klik meni puno znači!
Poruka je uređivana zadnji put sri 16.12.2009 23:17 (Fićo_CoD 5).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: EASEUS PM - Unllocated space - ne može???

po ovome ispada da si particiju već napravio. pokreni instalaciju windowsa, odaberi tih unallocated 100GB, formatiraj ih tijekom instalacije i imat ćeš gore friške win 7

16 godina
neaktivan

Jesi li siguran, taj disk mi uopće nema naziva, uploadat ću gore sliku pa pogledaj...

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Probao sam sada pritisnuti da se instalira na "Unallocated" no neće jer se javlja ova greška:

Windows cannot be installed on this hard disk space. The selected disk has the maximum number of partitions of this type.

I kaj sad?

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
moderator

Pa normalno da ti to pise kad na disk mozes staviti najvise 4 particije. I vec imas 4 particije. Pojedina particija moze biti primarna (s nje se moze pokrenuti operacijski sustav, odnosno moze biti bootabilna - tako je bilo kod starijih Windowsa, danas se Windowsi mogu podici i s prosirene particije) ili prosirena (extended). Na Extended particiji mozes imati vise logickih diskova.

A kaj sad? Pa mozes recimo prosiriti prvu particiju na taj nealocirani prostor - to bi trebalo biti najbezbolnije rjesenje. Drugo sto mozes napraviti je na taj enalociran prostor prosiriti E: particiju (dakle, E: particiju pomaknuti do C: particije i prosiriti je za velicinu nealociranog prostora).

16 godina
neaktivan
mbaksa kaže...

A kaj sad? Pa mozes recimo prosiriti prvu particiju na taj nealocirani prostor - to bi trebalo biti najbezbolnije rjesenje. Drugo sto mozes napraviti je na taj enalociran prostor prosiriti E: particiju (dakle, E: particiju pomaknuti do C: particije i prosiriti je za velicinu nealociranog prostora).

Da, ali gdje ću onda instalirati Win7, tj. hoće li mi se formatirati disk E: ako namjestim da se instalira na E:

EDIT: Sredio sam problem, izbrisao sam 2 diska na kojima je bio Ubuntu i tu stavio Win7 Smijeh hvala svima

Poruka je uređivana zadnji put čet 17.12.2009 14:06 (Fićo_CoD 5).
16 godina
neaktivan
EASEUS PM - Unallocated space - ne može?

Nakon instalacije Windows Sedmice, javlja se problem. Naime, kako je instalacija zahtijevala restart kompa, to sam i učinio, i onda se javlja nekakav error:

BOOTMGR is compressed

Press Ctrl+Alt+Del to restart

Pritisnem kombinaciju i opet se ista greška pojavljuje...

Zna li itko u čemu je problem? Mršti se

Poruka je uređivana zadnji put čet 17.12.2009 17:22 (Fićo_CoD 5).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
moderator
RE: EASEUS PM - Unallocated space - ne može?
Fićo_CoD 5 kaže...

Nakon instalacije Windows Sedmice, javlja se problem. Naime, kako je instalacija zahtijevala restart kompa, to sam i učinio, i onda se javlja nekakav error:

BOOTMGR is compressed

Press Ctrl+Alt+Del to restart

Pritisnem kombinaciju i opet se ista greška pojavljuje...

Zna li itko u čemu je problem? Mršti se

Imas ovdje nesto o tome: http://www.cybertechhelp.com/forums/showthread.php?t=151686 - mozda ti pomogne uputa iz poruke #5.

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice