Dva Windows XP-a

poruka: 2
|
čitano: 1.043
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
odjavljen
Dva Windows XP-a

Slučajno sam instalirao dva Windows XP-a. Želim jedan izbrisati, ali ne onaj koji koristim. Tj. nisam instalirao drugi, ali kada mi se upali računalo, moram odabrati jedan od dva XP-a. Kada kliknem na  onaj koji koristim, računalo mi se normalno upali (u tome koji koristim imam sve programe i igre...), ali kada kliknem na drugi, krene mi instalacija XP-a. Kako da zbrišem krivi XP?

Goodbye
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
RE: Dva Windows XP-a

Otvori My Computer ,idi na Tools -> Folder Options. Tu otvori View ,spusti se malo i stavi Hidden Files and folders na show i još makni kvačicu sa Hide protected ...

Sad idi u sistemsku particiju i pogledaj gdje su ti ntldr ,Boot ,NTDETECT ,hiberfil ,IO ,AUTOEXEC fileovi. Tamo gdje jesu ,to je sistemska particija i to NE SMIJEŠ DIRAT!!

U particiji sa drugim Windowsima bit će ti samo folderi Windows ,Program files i Documents and Settings ,eventualno file pagefile.

Dobro ,to ovisi i o tome gdje si krenul insatalirat te druge Windowse.

Ako jesu na posebnoj particiji ,formatiraj.

Onda otvori file boot sa Notepadom ,i izbriši druge Windowse. Boot file ti mora bit ovakav ako imaš samo jedne Windowse na PC-u :

[boot loader]
timeout=0
default=multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)\WINDOWS
[operating systems]
multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)\WINDOWS="Microsoft Windows XP Professional" /noexecute=optin /fastdetect

Oprostite mi.... nisam svjestan svoje nesvjesnosti...
Poruka je uređivana zadnji put sub 29.8.2009 15:37 (kizo2703).
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice