DTS kodek u AC3

poruka: 32
|
čitano: 8.326
|
moderatori: pirat, XXX-Man
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
DTS kodek u AC3

Pozdrav svima!

Imam kućno kino LG HT554TH. I konačno sam uspio spojiti 5.1 zvuk preko PC-a sa optičkim kablom (nakon bar 10h podešavanja i pokušavanja)! Juhuuuuu...

Nego... Sad već imam drugi problem...

Imam jedno 10ak filmova u HD-u, tj. 720p u mkv formatu.

E sad... Skužio sam da oni ripovi koji imaju AC3 zvuk, za njih mi 5.1 zvuk radi bez problema...

A za one koji imaju DTS, neradi uopće...

I negdje sam sam naletio na stranim forumima, a i čak i na ovome forumu, da neki kažu da to kućno kino ne

podržava DTS! Mislim nevjerovatno...

Imam od os-a Win7 ultimate, i ni u windowsovom testu kod zvučne mi neradi DTS, nego samo Dolby Digital...

Pa sam onda dalje tražio po forumima i naletio sam negdje gdje piše da se može DTS prekodirati u AC3 u stvarnom vremenu...

Pa sam i instalirao i K-Lite codec pack i pokušavao to u ffdshow-u, ali bezuspješno...

Pa nakon toga sam skinuo AC3 filter pa i tamo pokušavao, al opet bezuspješno....

Preko K-Lite-a neke postavke čak i prihvati, ali preko AC3 filtera kao da mi zvuk ni nedođe do AC3 filtera jer onaj equalizer se ni nemrda niti išta....

Ima li netko iskustva s time i može li mi pomoći?

Unaprijed zahvalan!

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: DTS kodek u AC3

Eac3to

15 godina
neaktivan

Možeš li mi opisati što moram napraviti kad to instaliram?

Ture bure gura, bure ture valja. Brže ture bure gura, neg što bure ture valja.
17 godina
neaktivan

Source file = DTS

Destination file = ac3

> convert

Ukratko. Postavke ac3 biraš koje hoćeš. Ulaz mora biti dts, dtshd ne vari.

18 godina
neaktivan
bed kaže...
 dtshd ne vari.

jesi li siguran???

I know that probably somebody will think this is stupid but i have nothing better to do
17 godina
neaktivan

Pa, više manje. Iz dts-hd ne možeš raditi ac3, možeš samo dts kojem otfikariš višak, ostaviš core. Jedino u dva koraka, prvo dtshd u dts, pa onda dts u ac3. Hajde možda sam se krivo izrazio s ne vari..

16 godina
neaktivan
DTS kodek u AC3

Jednom kolegi na forumu sam pomagao sa tim problemom, stavio i slike kako postaviti AC3Filter da rekodira DTS; pogledaj u ovoj temi: http://www.bug.hr/forum/topic/lcd-plazma-televizori/koje-51-zvucnike-panasonic-p42x10y-do-1500-180/57454.aspx

Moj PC  
0 0 hvala 0
18 godina
neaktivan
bed kaže...

Pa, više manje. Iz dts-hd ne možeš raditi ac3, možeš samo dts kojem otfikariš višak, ostaviš core. Jedino u dva koraka, prvo dtshd u dts, pa onda dts u ac3. Hajde možda sam se krivo izrazio s ne vari..

Uf...varaš se.

Može dts-hd u ac3 (sonic decoder ili arcsoft audio decoder)

Btw. loš je besplatni ac3 encoder (libav E-AC3 encoder). Obično dtshd encodiram w.64 (wav), a zatim u Sond Forge encodiram u ac3. Ovo radim samo kad želim napraviti DVD, inače no way. {#}

I know that probably somebody will think this is stupid but i have nothing better to do
17 godina
DTS kodek u AC3

Samo poprati ovaj tutorijal. Sve je besplatno i učinkovito.

http://forums.xbox-scene.com/index.php?showtopic=623114

www.hrphotocontest.com
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Verbatim kaže...

Uf...varaš se.

Može dts-hd u ac3 (sonic decoder ili arcsoft audio decoder)

Btw. loš je besplatni ac3 encoder (libav E-AC3 encoder). Obično dtshd encodiram w.64 (wav), a zatim u Sond Forge encodiram u ac3. Ovo radim samo kad želim napraviti DVD, inače no way. {#}

Meni nije uspjelo niti s jednim od spomenutih dekodera. Kao radi on, ali je rezultat 'kakofonija' - 0 bodova. Obično već prije otfikarim hd s dts-a, a za ac3 odavno koristim sonic za dvd.

18 godina
neaktivan
bed kaže...
Meni nije uspjelo niti s jednim od spomenutih dekodera. Kao radi on, ali je rezultat 'kakofonija' - 0 bodova. Obično već prije otfikarim hd s dts-a, a za ac3 odavno koristim sonic za dvd.

nešto pogrešno radiš

eac3to v3.24
command line: "D:\pom.PROG\eac3 shit\eac3to.exe" "D:\SOUNDTRACK_Rip (1).track_2.dts" "D:\test.flac" -sonic
------------------------------------------------------------------------------
DTS Master Audio, 5.1 channels, 24 bits, 48kHz
(core: DTS, 5.1 channels, 24 bits, 1509kbps, 48kHz)
Decoding with DirectShow (Sonic Audio Decoder)...
DirectShow reports 5.1 channels, 24 bits, 48kHz
Encoding FLAC with libFlac...
Creating file "D:\test.flac"...
The original audio track has a constant bit depth of 24 bits.
eac3to processing took 2 minutes, 10 seconds.
Done.

Poruka je uređivana zadnji put pet 14.1.2011 17:25 (Verbatim).
17 godina
neaktivan

Ništa ne radim pogrešno, imam neku staru verziju 2.6 (što vrijeme leti :o)), možda je do toga. Ajd, probati ću s friškom verzijom..

18 godina
neaktivan
DTS kodek u AC3

http://www.mediafire.com/?ehd281fn8rkxrha

Mkv2AC3. Jednostavan programčić, sve sto ti treba. ;)

Moj PC  
1 0 hvala 1
17 godina
neaktivan
Verbatim kaže...

nešto pogrešno radiš

eac3to v3.24
command line: "D:\pom.PROG\eac3 shit\eac3to.exe" "D:\SOUNDTRACK_Rip (1).track_2.dts" "D:\test.flac" -sonic

0 bodova. Možda su stari i dekoderi. Uglavnom Arcsoft ne funkcionira uopće, Sonic kao radi i ne napravi ništa, Nero ništa. Libav radi, ali on ionako čita samo core. Svi ovi prethodni dekoderi rade s 'običnim' dts-om. Sonic hoće ekstrahirati core iz dts-hd. Ne znam, ne da mi se previše prtljati, ionako to ne koristim, pa ću ti vjerovati ću ti na riječ da inače radi..

17 godina
DTS kodek u AC3

Petljate bezveze,a lijepo sam gore dao link na tutorijal...

www.hrphotocontest.com
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

@blackmoon

Ne lupetaj; taj program je baziran na Aftenu i Eac3to. A mi baš eto o Eac3to i pričamo..

Pa kaže:

SUGGESTION OF USE - ADVICE :

This program uses 2 methods : AFTEN ( Slower ), and EAC3TO ( Faster )

if any conversion gives problems with AFTEN you should try the method EAC3TO ( not included with the program ), or vice-versa because EAC3TO can fail with bad sources

With this last version of MKV2AC3 and speed improvements, a 7GB DTS-HD Master Sound Source took :

1.15 H to convert with Aften method
less than 30 minutes using Eac3to method

@Verbatim

Evo, tu je caka, upravo mi se to dešava. Ili uopće ne napravi ništa ili je zvuk klanja mačke.. Vjerojatno mi je neka od komponenti (pre)starija..

Previous versions of MKV2AC3 can't convert DTS-HD Master Sound in both methods : no output is generated, or if it does then the audio can be distorted

18 godina
neaktivan
DTS kodek u AC3

- arcsoft decoder je zaključan za DirectShow, dakle moraš ga otključati
- nero decoder mora biti iz verzije 7 (nero7), služi isključivo za decodiranje AC3 i TrueHD. Pri tom ima zgodnu funkciju onemogućavanja DRC-a.(Dynamic Range Compression). nero nije pogodan za DTS MA je samo core decodira.

sonic i arcsoft decoderi se koriste za LossLess audio formate DTS-ES, DTS-96/24, DTS-HD MA i DTS-HD High Resolution.

Ne znam, do čega je problem kod tebe. Možda starija verzija eac3to ili zaključani decoderi za DirecShow.

Kad mi pod ruku dođe neki BR koncert sa High Quality Audiom tada koristim eac3to. {#}

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Mirko935 kaže...

Jednom kolegi na forumu sam pomagao sa tim problemom, stavio i slike kako postaviti AC3Filter da rekodira DTS; pogledaj u ovoj temi: http://www.bug.hr/forum/topic/lcd-plazma-televizori/koje-51-zvucnike-panasonic-p42x10y-do-1500-180/57454.aspx

Da, vidio sam to i prije nego sam pokrenuo ovu temu, al nista...

Vidim da se tebi miče ovaj equalizer (sto je zelene boje), al meni jednostavno zvuk ne dolazi do ac3 filtera i sa equalizerom se nista ne događa, nemam pojma kako...

Gdje da mu uopce podesim input?

Jer u decoder info za input format meni je Unknown - 0

15 godina
neaktivan

I dečki hvala vam na trudu svima, ali koliko vidim to su programi znači koji konvertiraju iz jednog file-a u drugi...

Al zapravo mene zanima kako i gdje podesiti zvuk dok je film pokrenut, da se u stvarnom vremenu dekodira zvuk iz DTS-a u AC3 preko AC3 filtera ili čega već...

Jer ovo mi je malo previše skinuti film pa ga onda još i konverirati, ali ako neuspijem ovako direktno, zapravo nije loše i da o tome pišete...

17 godina
protjeran
nezarDC kaže...

I dečki hvala vam na trudu svima, ali koliko vidim to su programi znači koji konvertiraju iz jednog file-a u drugi...

Al zapravo mene zanima kako i gdje podesiti zvuk dok je film pokrenut, da se u stvarnom vremenu dekodira zvuk iz DTS-a u AC3 preko AC3 filtera ili čega već...

Jer ovo mi je malo previše skinuti film pa ga onda još i konverirati, ali ako neuspijem ovako direktno, zapravo nije loše i da o tome pišete...

netrebas cjeli film nego samo zvuk

sta je dosta brzo gotovo

naravno ako ti je film u .mkv

CyberPunk http://myanimelist.net/animelist/FranzBonaparta
15 godina
neaktivan
Roby86 kaže...

http://www.mediafire.com/?ehd281fn8rkxrha

Mkv2AC3. Jednostavan programčić, sve sto ti treba. ;)

Što se takvih programa tiče, ovaj je u redu. Palac gore Roby!

15 godina
neaktivan
hrvatskafarkasevec kaže...
nezarDC kaže...

sta je dosta brzo gotovo

Da, film mi je u .mkv-u, skidam 720p filmove i serije.

Sad sam probao u ovome Mkv2AC3 programu i trebalo mi je nekih 20-30 min za film od 9 GB da ga konvertira.

Meni to bas nije brzo... Al je program jednostavan i dobro odradi.

Sto ti koristis?

15 godina
DTS kodek u AC3

Ako imaš Realtek-ov chipset, potraži na njihovim stranicama HD codec.

Imao istih problema preko HDMI-a dok nisam stavio ATI HDMI Audio Device

Od tad sve radi ko urica, probaj niš te ne košta. :)

I nema potrebe za konvertiranjem.

Poruka je uređivana zadnji put sub 15.1.2011 14:10 (Iwa1001).

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
nezarDC kaže...
Mirko935 kaže...

Da, vidio sam to i prije nego sam pokrenuo ovu temu, al nista...

Vidim da se tebi miče ovaj equalizer (sto je zelene boje), al meni jednostavno zvuk ne dolazi do ac3 filtera i sa equalizerom se nista ne događa, nemam pojma kako...

Gdje da mu uopce podesim input?

Jer u decoder info za input format meni je Unknown - 0

Koji player koristiš? Vjerojatno ti player dekodira zvuk i zato on ni ne dolazi do AC3Filtera.

17 godina
protjeran
nezarDC kaže...
nezarDC kaže...

sta je dosta brzo gotovo

Da, film mi je u .mkv-u, skidam 720p filmove i serije.

Sad sam probao u ovome Mkv2AC3 programu i trebalo mi je nekih 20-30 min za film od 9 GB da ga konvertira.

Meni to bas nije brzo... Al je program jednostavan i dobro odradi.

Sto ti koristis?

eac3to

uzmes mkv merge(tj extractGUI) i izvadis sa njim audio pa ga convertiras i ponovo ubacis

30 min uopce nije puno sa obzirom da se meni film convertira i do 12 sati

CyberPunk http://myanimelist.net/animelist/FranzBonaparta
Poruka je uređivana zadnji put sub 15.1.2011 14:31 (hrvatskafarkasevec).
16 godina
neaktivan
eac3to

uzmes mkv merge(tj extractGUI) i izvadis sa njim audio pa ga convertiras i ponovo ubacis

30 min uopce nije puno sa obzirom da se meni film convertira i do 12 sati

Sve je to ok, ali zašto prekodiravati u lošiji format pola sata kad to može jednostavno u realnom vremenu kad gleda film sa AC3Filterom?

17 godina
neaktivan
nezarDC kaže...

Jbg, sam si napisao da želiš prekodirati dts u ac3. Znači tebe muči to što ti player ne vrti dts? Uzmi player koji to vrti s internim kodecima poput vlc-a, a ako želiš to vrtiti u bilo kojem playeru treba ti osim dekodera i splitter, tj. demukser za transportne (mkv) streamove. To ide otprilike ovako; ulaz > splitter > dekoder > device i to je audio render. Za mkv bi to bio npr. haali ili neki drugi (ima ih x), npr. ja sam na sonic hd demuxeru. Dekodera za dts ima više; ffdshow (libdts), sonic, cyberlink, nero, ... A device je tvoja zvučna. I to je to..

15 godina
neaktivan

Evo samo da vam odgovorim da sam uspio...  U biti ništa nisam napravio, nego sam filmove pokušavao pokrenuti u VLC-u i GOM playeru...

Usput da kažem da su me malo razočarali ti playeri...

I ajd palo mi na pamet da pokrenem u ovom čudu od windows media player-a classic sto se instalira sa K-Lite codec pack-om, i gle čuda: RADIIIIIIIIIII!!! Radi zvuk i sa DTS i AC3!

Juuuuhhuuuuuuuuuu!!!!!

Dečki hvala vam na pomoći i trudu!

15 godina
neaktivan

Zapravo da ne preuzmem zasluge sebi, nije meni palo na pamet nego Mirku935!!!

hehe

17 godina
protjeran
nezarDC kaže...

Evo samo da vam odgovorim da sam uspio...  U biti ništa nisam napravio, nego sam filmove pokušavao pokrenuti u VLC-u i GOM playeru...

Usput da kažem da su me malo razočarali ti playeri...

I ajd palo mi na pamet da pokrenem u ovom čudu od windows media player-a classic sto se instalira sa K-Lite codec pack-om, i gle čuda: RADIIIIIIIIIII!!! Radi zvuk i sa DTS i AC3!

Juuuuhhuuuuuuuuuu!!!!!

Dečki hvala vam na pomoći i trudu!

nije windows media player classic nego samo media player classic :)

K-lite pack je po meni los 

jer dobijes hrpu nepotrebnih gluposti

najbolji je po meni CCCP uz kojeg dobijes MPC-HC

i stvarno im moram pohvalit izgled stranice :)

CyberPunk
Poruka je uređivana zadnji put ned 16.1.2011 22:16 (hrvatskafarkasevec).
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice