Pozdrav svima!
Imam jedan mali problem. Moj laptop, Dell Vostro 1000, se nikako ne želi bootati u Windowse. Znači dođe otprilike do brojanja RAM-a i u trenutku kada bi se Windowsi trebali dići, ekran se zacrni i tako stoji. Lampica od Harda ne treperi i nema nikakve aktivnosti, iako se laptop ne restartira. Tako bi ga mogao ostaviti cijeli dan bez napretka.
Upotrijebio sam diagnostic tools kojeg mogu odabrati sa Boot menu-a, nije našao nikakav kvar..Stisnuo sam i F8, pokušao sve mogućnosti od safe mode, last known configuration that worked, debbuger itd. Znaci doslovce sve opcije sam prošao. Onda sam uzeo CD od Windowsa XP, otišao u repair mode. Pokrenuo CHKDSK /R, čekao 30 min i nije pronašao nikakav kvar. Onda sam otišao na BOOTCFG /list, BOOTCFG /rebuild i FIXBOOT. Onda sam išao i na /ADD i stavio fastdetect sa novokreiranog boot-a, nije pomoglo.
Skenirao sam kompletan HDD sa Mini-Pe kompletom korisnih alata u nadi da je možda u pitanju neki virus, ništa..iako sam mogao pristupiti na svoje obje particije sa HDD-a. Upotrijebio sam 3 antivirusna programa, skenirao sam opet HDD, ništa, sve je u najboljem redu. Potom sam ubacio Hiren's boot CD misleći da će mi on pomoći, ali opet ništa. Programi sa Hirena su se loadali, ali nisu pomogli u rješavanju mog problema.
Tražio sam na netu gdje se nude objašnjenja za slične situacije, ali tamo su kao problemi uvijek navedene nekakve poruke koje se meni ne javljaju.
Meni se jednostavno početna stranica loada do brojanja RAM-a, ali kada bi se trebao pokrenuti Windows XP SP2, jednostavno zablokira. Išao sam i u setup sa F2, tamo sam maknuo brzo bootanje, međutim niti to nije pomoglo.
Eto, ako itko zna kako bi se mogao riješiti moj problem, a da to ne uključuje odlazak servisu, bio bih mu zahvalan. Znam da je situacija komplicirana, ali se nadam da postoji netko tko bi imao dovoljno znanja kako bi mi mogao pomoći.
Hvala.